In acest context care a dus la anularea tuturor evenimentelor din ultimele doua luni, Zoom a devenit una dintre cele mai populare platforme online. Zoom este un software dedicat apelurilor video, acesta fiind folosit in ultimele saptamani de zeci de milioane de utilizatori din intreaga lume, dovedindu-se a fi un instrument destul de bun atat pentru lectiile online din sistemul scolar si universitar, pentru intalnirile de afaceri sau pentru diverse conferinte video intre prieteni.
Potrivit primelor detalii oferite de cei de la Facebook, Messenger Rooms va putea gazdui in curand conversatii video la care vor participa pana la 50 de persoane, neexistand niciun fel de limita de timp. In plus, oficialii gigantului american sustin ca siguranta si confidentialitatea reprezinta o prioritate. Astfel, Facebook sustine ca nu va putea vedea sau asculta apelurile utilizatorilor, persoana care creeaza camera urmand sa controleze cine se alatura, cine vede camera si daca aceasta este blocata sau deblocata pentru noi invitati. De asemenea, pentru ca o conferinta sa poata incepe este nevoie ca initiatorul grupului sa fie prezent, acesta avand posibilitatea si de a elimina oricand doreste anumiti invitati.
Facebook mai precizeaza ca serviciul Messenger Rooms va pune la dispozitia utilizatorilor fundaluri imersive la 360 de grade, precum o plaja sau un apartament de lux plutitor, avand la baza inteligenta artificiala. Serviciul poate fi utilizat pentru inceput numai prin intermediul platformei Facebook, insa in viitor va exista optiunea de a putea fi create “camere” de pe Instagram Direct sau WhatsApp.
Oficialii Facebook sustin ca s-a ajuns la ideea lansarii acestui serviciu tocmai in contextul in care cererea pentru apeluri video pe Messenger si WhatsApp a crescut de cel putin doua ori in ultima perioada in anumite zone ale lumii, in special in cele mai afectate de masurile de izolare aplicate de autoritati in vederea limitarii raspandirii pandemiei de coronavirus. De asemenea, mai este precizat si ca WhatsApp Group Calls va putea gazdui incepand de acum incolo pana la opt persoane in loc de patru.
Aplicatia Zoom se bucura in ultima perioada de o popularitate din ce in ce mai mare, insa anumite zvonuri ridica mai multe semne de intrebare cu privire la practicile companiei privind protectia vietii private. In acest context, Taiwan si Germania au anuntat recent restrictionarea folosirea acestei aplicatii. De asemenea, Elon Musk, seful Tesla si SpaceX, a interzis angajatilor companiilor sale sa utilizeze aceasta aplicatie, motivand aceasta decizie prin problemele de securitate descoperite.
In acest context, Zoom Video Communications l-a angajat in urma cu doua saptamani in functia de consilier pe Alex Stamos, fost director pentru securitate in cadrul Facebook. Acesta a infiintat imediat un consiliu consultativ in vederea imbunatatirii securitatii si protectiei datelor. Acest anunt a fost privit cu surprindere de multi, Stamos cerand socoteala in mod public celor de la Zoom la sfarsitul lunii martie. La acea vreme, Stamos posta pe Twitter ca se asteapta la mai multa transparenta din partea celor de la Zoom.
Ultimele NOUTATI
Dreptul la somaj in 2025. Conditii de acordare a indemnizatiei lunare si documentele necesare
Harta celor mai mari salarii, pe judete - Clasamentul incepe cu 5.500 lei net/luna in Bucuresti
Salariul mai mare se obtine la interviu, nu dupa angajare! Sfaturi de la experti HR pentru negocieri in timpul interviului
Pulsul industriei IT din Romania - cand toata Europa concedia masiv, Romania facea angajari. Nici azi nu o ducem mai rau
Japonia se pregateste sa fie lovita de o serie de cutremure puternice Autoritatile avertizeaza populatia sa nu creada zvonurile apocaliptice
Partenerii nostri
Declaratia 216: Cine are obligatia si pana cand se depune in 2025
TOP 3 prioritati pentru contabili in luna iulie 2025 [INFOGRAFIC]
Evaziunea fiscala - o amenintare la securitatea nationala: ce este si cum se sanctioneaza
Tichete de 50 lei pe luna pentru facturile la curent: cine beneficiaza si cum te inscrii
Te-ar putea interesa si