Motivele pentru care cei de la Google au decis inchiderea retelei de socializare Google+ au fost mai multe, insa in acest punct s-a ajuns si din cauza faptului ca reteaua nu reusise sa atraga un numar prea mare de utilizatori. Totodata, Google s-a confruntat si cu o problema majora de securitate. Datele personale a peste 52 de milioane de utilizatori au avut de suferit dupa ce o aplicatie care nu apartinea Google a avut acces la serverele gigantului american! In aceste conditii, sfarsitul Google+ a venit oarecum firesc, reteaua de socializare nereusind sa mai inspire incredere printre utilizatori.
Cu ocazia Cloud Next 2019, conferinta dedidata in mod special serviciilor online si organizata in San Francisco, reprezentantii Google au anuntat serviciul Currents. Practic, noul serviciu are la baza fosta retea de socializare Google+, fiind dedicata acum companiilor. In aceste conditii, noul serviciu Currents a fost prezentat drept “o retea sociala de business”.
Ce este interesant este ca interfata si functionalitatea noului serviciu Currents sunt destul de similare cu cele pe care le oferea si Google+. Astfel, cei care utilizau des vechea retea de socializare vor primi, cel mai probabil, cu bucurie aceasta veste. In schimb, cei care nu au fost atrasi prea mult de interfata Google+, vor avea surpriza neplacuta de a gasi o retea sociala care seamana izbitor de mult cu precedenta.
Reprezentantii Google si-au exprimat cu aceasta ocazie si viziunea pe care o au in legatura cu felul in care va putea fi utilizat noul serviciu Currents. Spre exemplu, noua retea sociala ar putea fi folosita ca o forma de comunicare interna de companiile interesate de acest serviciu. Astfel, angajatii unei firme pot folosi aceasta retea sociala pentru a fi la curent cu cele mai noi discutii din cadrul acesteia. Practic, serviciul Currents ar putea fi vazut drept o forma interna de comunicare ceva mai informala in comparatie cu e-mail-ul.
Insa, asa cum stim cu totii, angajatii companiilor folosesc deja grupurile de WhatsApp sau Messenger pentru acest lucru! Ceea ce inseamna ca noul serviciu lansat de cei de la Google nu va avea deloc o misiune usoara in a atrage un numar mare de utilizatori in perioada urmatoare. In caz contrar, serviciul Currents se va lovi de aceleasi probleme pe care le avea si Google+ dupa lansare.
Conform informatiilor oferite de reprezentantii Google, utilizatorii vor putea folosi si pe aceasta retea sociala tag-uri pentru posturi si imagini, la fel ca si in cazul Google+. Totodata, fiecare postare din cadrul retelei va fi insotita de date statistice cu privire la interactiuni. Spre exemplu, este important de stiut ca posturile conducerii pe aceasta retea sociala vor avea o prioritate mai mare pentru a putea fi mai vizibile in cadrul asa-zisului news-feed. Serviciul Current al celor de la Google se afla la acest moment in stadiu beta, ceea ce inseamna ca nu poate fi folosit de toata lumea.
Ultimele NOUTATI
Bugetul public, cocosat de salariile bugetarilor si pensiile umflate! Avertismentul sefului Consiliului Fiscal privind taierile de cheltuieli
Salariile bugetarilor si pensiile romanilor apasa greu pe buget. Ministrul Finantelor: Romania trebuie sa-si reduca cheltuielile
Ilie Bolojan: Situatia e complicata. E posibil sa fim nevoiti sa crestem taxe si impozite
Somerii bucuresteni pun mana pe munca - scade rata somajului pe cea mai mare piata a muncii din tara
e-Toro: Un val global de incertitudine determina cresterea randamentelor obligatiunilor
Partenerii nostri
Strategii eficiente de retentie a angajatilor: intre legalitate si atractivitate
Strategii eficiente pentru motivarea angajatilor in 2025
ITM vine in sprijinul angajatorilor si sustine o tranzitie usoara la REGES ONLINE! Ce masuri a luat?
Calendar ANAF: Ce declaratii fiscale se depun in luna iunie 2025
Venituri din arenda: Ce taxe platesti si ce trebuie sa declari la ANAF [Ghid complet]
Pierdere fiscala preluata prin fuziune: Cum se calculeaza impozitul pe profit
Lipsa asigurarii RCA - Raspunderea proprietarului si procedura de sanctionare
Tot ce trebuie sa stii despre cartea funciara si extrasele imobiliare
Te-ar putea interesa si
Salariile bugetarilor si pensiile romanilor apasa greu pe buget. Ministrul Finantelor: Romania trebuie sa-si reduca cheltuielile
Ilie Bolojan: Situatia e complicata. E posibil sa fim nevoiti sa crestem taxe si impozite