Tik-Tok a devenit in ultimii ani una dintre cele mai populare retele de socializare, avand la inceputul acestui an peste 1.1 miliarde de utilizatori din toate colturile lumii. Potrivit statisticilor, un sfert dintre utilizatorii acestei aplicatii au varste cuprinse intre 10 si 19 ani, Tik-Tok fiind fara indoiala reteaua de socializare preferata a adolescentilor. Aceste cifre sunt destul de alarmante in contextul in care recent au aparut mai multe incidente ce au provocat ingrijorari cu privire la politicile retelei de socializare de confidentialitate si siguranta.
Pentru a calma spiritele, oficialii Tik-Tok au anuntat la sfarsitul acestei saptamani mai multe masuri destinate utilizatorilor cu varste cuprinse intre 13 si 17 ani. Acestea vor fi lansate la nivel global in urmatoarele cateva luni. Cel mai probabil, multe dintre aceste masuri ii vor nemultumi pe tinerii care isi petrec timpul online pe aceasta retea de socializare!
Oficialii Tik-Tok au anuntat cu aceasta ocazie implementarea unei ferestre de tip pop-up, care le va aparea utilizatorilor sub 16 ani si le va cere sa aleaga cine le poate vizualiza videoclipurile incarcate pe platforma. Nu de putine ori au aparut cazuri in care creatorii minori de continut de pe platforma s-au confruntat cu valuri de bullying cibernetic din partea celorlalti utilizatori.
Totodata, Tik-Tok precizeaza ca de acum inainte continutul realizat de cei cu varste de sub 16 ani nu va mai putea fi descarcat. In acelasi timp, mesageria directa pentru aceste conturi va fi setata in mod automat la optiunea “nimeni”. Trebuie insa mentionat ca utilizatorii vor avea posibilitatea de a schimba aceasta setare daca isi doresc acest lucru.
Mai departe, cei de la Tik-Tok vor sa limiteze notificarile de tip push primite de utilizatorii cu varste de pana la 18 ani. Mai exact, utilizatorii cu varste cuprinse intre 13 si 15 ani nu vor mai putea primi astfel de notificari de tip push dupa ora 21.00, in timp ce cei cu varste de 16 si 17 ani nu vor mai primi notificari dupa ora 22.00.
Aceste noi masuri vin dupa ce oficialii Tik-Tok au anuntat la inceputul acestui an ca utilizatorii mai mici de 16 ani nu vor mai putea primi comentarii de la necunoscuti. De asemenea, clipurile lor nu vor mai putea fi marcate ca fiind disponibile pentru duete. Practic, conturile utilizatorilor sub 16 ani vor deveni, automat, private.
Reteaua de socializare Tik-Tok s-a aflat in centrul unui scandal de proportii in primavara acestui an, atunci cand a fost actionata in instanta in Marea Britanie pentru o presupusa colectare ilegala de date personale de la milioane de copii atat din Regatul Unit, cat si din Uniunea Europeana.
Anne Longfield, fost comisar pentru copii in Marea Britanie, spera sa obtina despagubiri care ar putea ajunge in total la o valoare de cateva miliarde de lire sterline. Longfield sustine ca printre informatiile personale colectate de Tik-Tok se numara clipuri video, numere de telefon si chiar date biometrice.
Citeste si: Cum poti reduce consumul de benzina sau motorina al masinii tale. Sfaturi practice si la indemana
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si