Aplicatia Zoom s-a bucurat de o crestere incredibila in ultimul an si jumatate, avand in prezent peste 300 de milioane de utilizatori din toate colturile lumii. Sefii platformei se gandesc deja serios la o strategie prin care sa isi pastreze utilizatorii castigati de-a lungul perioadei de criza din timpul pandemiei de coronavirus, un prim pas in acest sens fiind facut recent. Utilizatorilor li s-au oferit recent o serie intreaga de optiuni noi, Zoom dand impresia ca se transforma dintr-o simpla aplicatie de apeluri video intr-o platforma mult mai complexa.
La finalul anului 2019, aplicatia Zoom se putea lauda cu numai 10 milioane de utilizatori, insa primavara anului trecut a schimbat totul. Dupa numai cateva luni din 2020, Zoom raporta peste 200 de milioane de utilizatori activi, aplicatia devenind rapid cea mai cautata din App Store. Datorita programului Work from Home impus in multe zone ale lumii in vederea limitarii raspandirii epidemiei de coronavirus, aplicatia Zoom a ajuns in prezent la peste 300 de milioane de utilizatori.
Cu totii ne gandim insa deja la revenirea la normalitate, ceea ce aduce o provocare importanta pentru cei care detin aceasta aplicatie, si anume pastrarea utilizatorilor pe platforma. Mai mult decat atat, Microsoft Teams ameninta pozitia celor de la Zoom pe piata, dovedindu-se deja a fi un concurent serios. Tinand cont de toate aceste aspecte, sefii companiei americane vorbesc despre “un al doilea capitol” din viata Zoom.
Dezvoltatorii Zoom isi doresc acum sa transforme aplicatia intr-o veritabila platforma, primul pas fiind reprezentat de adaugarea unor aplicatii terte care vor putea fi utilizate chiar in timpul apelurilor video. In prezent exista peste 50 de plug-in-uri care pot fi adaugate in cadrul platformei. Pentru a le putea descoperi vei avea nevoie de cea mai recenta versiune a aplicatiei. Apoi, sub panoul lateral al aplicatiei va aparea o fila “Discover”, prin intermediul careia vei putea vedea toate optiunile care sunt disponibile la acest moment. Totodata, noile aplicatii terte puse la dispozitie de cei de la Zoom pot fi gasite si prin intermediul Market Zoom.
Plug-in-ul Asana se dovedeste a fi una dintre cele mai de succes aplicatii terte pe care cei de la Zoom au pus-o la dispozitia utilizatorilor. Prin acest plug-in utilizatorii Zoom vor putea seta, edita si atribui sarcini altor utilizatori fara a trebui sa paraseasca apelul video sau aplicatia. Dot Collector este un alt plug-in care se poate dovedi extrem de util pentru utilizatorii Zoom, permitand primirea feedback-ului in timp real si realizarea unor sondaje.
Mai mult decat atat, sefii Zoom vor sa le ofere utilizatorilor platformei si jocuri video in viitor. Ross Mayfield, oficial in cadrul companiei de peste Ocean, a declarat recent ca mai multi dezvoltatori din industrie lucreaza la lansarea unor jocuri video construite pe modelul jocurilor speciale dedicate evenimentelor de team-building.
Ultimele NOUTATI
Cererea masinilor electrice pe piata interna, in crestere
Fa bani in timpul liber. Cum sa iti rotunjesti veniturile dupa program
7 metode de a castiga bani fara sa iesi din casa
10 greseli pe care toti soferii le fac iarna - esti sigur ca nu le faci si tu?
OpenAI obtine finantare de 6,6 miliarde de dolari si este evaluata la 157 de miliarde de dolari
Partenerii nostri
Cercetare disciplinara. Abatere savarsita de 3 salariati
CNPP: pensie medie de 2.735 de lei, in septembrie - cati pensionari exista in Romania?
Puteti concedia un angajat pentru absente nemotivate? Depinde!
Imprumuturi intre societati: care sunt conditiile de acordare?
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?