Esti in cautarea unui loc de munca si urmaresti in fiecare zi ultimele anunturi de angajare aparute pe platformele de specialitate?! Mai mult ca sigur ca ai dat si tu peste anumite anunturi care ti se pareau de la prima vedere mai mult sau mai putin suspecte. Sfatul specialistilor este sa acorzi intotdeauna atentie detaliilor pe care le regasesti in anunturile de angajare pentru a avea siguranta ca aplici pentru un joc pe care chiar ti-l doresti. Uite cinci semnale de alarma care ar trebui sa iti indice faptul ca anuntul de angajare este, de fapt, o capcana!
Daca observi ca angajatorul pentru care lucrezi nu intentioneaza sa isi inlocuiasca angajatii care au demisionat sau care au fost concediati ar fi cazul sa iti pui un semn de intrebare. Cel mai probabil, superiorii se asteapta ca ceilalti colegi din echipa sa preia din mers responsabilitatile celor plecati. Intr-o companie serioasa, asemenea lucruri nu s-ar intampla!
Asemenea promisiuni nu isi au locul in cadrul unei organizatii serioase. Ar trebui sa te ingrijorezi daca la interviul de angajare ti se spune ca pentru inceput vei fi platit doar cu salariul minim pe economie, urmand ca mai tarziu sa castigi dublu sau triplu. Cel mai probabil, asta nu se va intampla niciodata!
Atunci cand vorbim despre o companie care se respecta, anunturile de angajare contin detalii destul de clare despre salariul oferit. Nu ar fi rau sa iti pui un semn de intrebare daca detaliile financiare sunt vagi! Spre exemplu, un semnal de alarma ar trebui sa apara in cazul in care compania anunta ca salariul pentru postul pentru care aplici este cuprins intre 2.000 si 10.000 de lei.
Un anunt de angajare autentic va contine intotdeauna cateva detalii despre compania la care ar urma sa te angajezi. In cazul in care aceste detalii lipsesc ar trebui sa iti pui cateva semne de intrebare si sa iti raspunzi la intrebarea daca merita, intr-adevar, sa te prezinti la interviul de angajare!
Dupa sustinerea interviului de angajare, candidatul nu este obligat sa ofere un raspuns pe loc cu privire la oferta de angajare pe care abia a primit-o. Astfel, un semnal de alarma ar trebui sa apara in cazul in care angajatorul incearca sa te grabeasca sa ii oferi un raspuns cat mai rapid.
Citeste si: 5 motive pentru care salariul NU ajunge de la o luna la alta
Foto: pixabay.com
Ultimele NOUTATI
EDITORIAL. De tine depinde viitorul tarii! Seful INSCOP avertizeaza ca noul presedinte va fi ales la o diferenta mica de voturi. Romania celor ce gandesc trebuie sa se mobilizeze!
Promisiunea lui Simion, desfiintata: “Nu poti taia 500.000 de posturi fara sa stii ce tai!”
Granturi de pana la 100.000 euro pentru digitalizarea IMM-urilor din vestul Romaniei: ghid oficial si liste CAEN publicate
Avertismentul economistilor. BNR nu poate face minuni la cursul valutar! Asteptati-va toti la cresteri ale preturilor pe toate planurile, deci nu numai la bunurile de import
Romania poate evita o criza economica daca noul Guvern nu se va indeparta de UE! Fondurile europene sunt vitale pentru noi
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a strainilor ca lucratori stagiari sau sezionieri - reglementari cheie
[MODEL] Fisa de post pentru agent dezinfectie, deratizare, dezinsectie
CNPP: Numarul pensionarilor, in crestere. La ce valoare a ajuns pensia medie, in Romania?
Cheltuieli nedeductibile: Exemplu de calcul pentru contabili
Proceduri contabile: Cum se intocmeste procedura privind controlul financiar de gestiune
Furnizor platitor de TVA in regim normal: Ce coduri de taxa utilizam in raportarea SAF-T?
Recidiva 2025: Infractiunile cu cel mai mare risc si SOLUTIILE propuse in noua Strategie Nationala
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Te-ar putea interesa si
Promisiunea lui Simion, desfiintata: “Nu poti taia 500.000 de posturi fara sa stii ce tai!”
Granturi de pana la 100.000 euro pentru digitalizarea IMM-urilor din vestul Romaniei: ghid oficial si liste CAEN publicate