Cunoscut in ziua de astazi drept un geniu al cinematografiei, Steven Spielberg are o poveste de viata din care oricine are ceva de invatat. S-a nascut in Cincinnati, Ohio, in decembrie 1946, fiind singurul baiat al familiei care numara patru copii.
A avut o copilarie fericita, fiind fara doar si poate rasfatatul familiei. Asta nu l-a ajutat insa deloc atunci cand a ajuns la scoala, acolo neprimind deloc acelasi tratament din partea profesorilor. Nu a reusit sa se integreze si cu timpul si-a pierdut interesul pentru invatatura.
Ceva ani mai tarziu a inceput sa filmeze pe pelicula de 8 mm cu ajutorul camerei de filmat a familiei, inregistrand momente surprinse in vacantele cu cortul. Au urmat apoi niste filme narative, care erau realizate din niste fotografii cu unghiuri diferite si efecte speciale de baza. A filmat in cele din urma primul film dupa un scenariu la varsta de 12 ani, un an mai tarziu ajungand sa realizeze “Escape to Nowhere”, un film despre razboi de 40 de minute. La 16 ani, a filmat un lung-metraj science-fiction pe care l-a numit “Firelight”
Lucrurile nu au fost insa prea simple pentru Steven Spielberg, neimplicarea in terminarea studiilor cu note mari facandu-l sa rateze sansa de a fi admis in cadrul University of Southern California. A fost acceptat in cele din urma la California State College, acolo unde a si obtinut in cele din urma o diploma in limba engleza.
In tot acest timp a continuat insa sa faca filme, pregatind chiar un scurt metraj pentru Festivalul de Film din Atlanta din 1969. A castigat apoi un premiu la Festivalul de Film de la Venetia, ceea ce i-a adus un contract de sapte ani la studiourile de filmare Universal. A regizat mai apoi la nivel profesionist mai multe episoade pentru cateva programe de televiziune.
Succesul a aparut insa cu adevarat atunci cand a regizat primul film pentru televiziune, Duel, care a primit recenzii excelente. In ciuda costurilor de doar 350.000 de dolari, filmul a avut incasari de 5 - 6 milioane de dolari. Nu a urmat mult, asadar, pana ce Spielberg incepuse sa fie curtat de toate studiourile de la Hollywood.
Jaws (1974) a fost insa titlul care i-a adus faima internationala lui Steven Spielberg. A avut nevoie de un buget dublu pentru a termina filmul, cheltuind nu mai putin de 7 milioane de dolari. Incasarile au intrecut insa toate asteptarile, acestea depasind cifra de 60 de milioane de dolari in doar o luna. Filmul s-a dovedit a fi atat pe placul publicului, cat si pe placul criticilor de film. Ce a urmat stim deja cu totii, filme de fantezie precum Close Encounters of the Third Kind sau E.T, The Extra-Terestrial fiind considerate si in ziua de astazi repere importante ale cinematografiei americane.
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea