Cu o avere de aproximativ 4.6 miliarde de dolari potrivit estimarilor Forbes, omul de afaceri american Mark Cuban nu isi mai propune in ziua de astazi decat sa ii inspire pe oamenii din jurul sau sa isi inceapa propiile afaceri. Si nu doar pe adulti, ci si pe cei mici, Cuban spunand ca el insusi a reprezentat un exemplu in acest sens, castigandu-si primii bani inca de la varsta extrem de frageda de doar 12 ani.
Crescut intr-o familie din clasa muncitoare in Pittsburgh, Mark Cuban a ajuns unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri de peste Ocean, detinand Dallas Mavericks si fiind vedeta serialului de televiziune Shark Tank produs de postul ABC. Nu i-a fost insa usor deloc sa ajunga in aceasta pozitie, Cuban muncind mult pe parcursul intregii sale vieti pentru a castiga atat de multi bani.
Ambitionat de tatal sau care i-a transmis ca singura modalitate prin care isi poate cumpara niste incaltari de baschet noi este aceea de a isi castiga proprii bani dintr-un job, Mark a inceput sa lucreze inca de la varsta de 12 ani. A facut primii bani din vanzarea unor saci de gunoi din usa in usa in suburbiile din Pittsburgh. Nu s-a oprit insa aici, ajungand in anii urmatori sa vanda inclusiv cartonase de baseball, timbre si monede.
Mai tarziu, in timp ce era la liceu, Mark Cuban a inceput sa isi castige banii din activitati si mai diverse. Spre exemplu, se angajase ca barman sau ca instructor de dans. Activitatea pe care o facea nici macar nu mai conta atat de mult, ce era cel mai important era sa scoata niste bani din ceea ce facea. Intr-un episod Shark Tank mai vechi, Mark spunea ca la varsta aceea simtea pur si simplu ca nu are stare, dorindu-si zi de zi sa faca lucruri noi.
Mai mult sau mai putin surprinzator, Mark Cuban spunea in urma cu ceva vreme ca “una dintre marile minciuni ale vietii este aceea de a iti urma pasiunile”. Mark sustine ca este posibil sa nu excelezi in ceea ce te pasioneaza, caz in care nu ai nimic altceva de facut in afara de a iti indrepta atentia catre o alta activitate. Apoi, cel mai important este sa depui atat de mult efort de-a lungul timpului incat sa ajungi intr-o buna zi sa te perfectionezi in ceea ce faci.
Ultimele NOUTATI
Bugetul public, cocosat de salariile bugetarilor si pensiile umflate! Avertismentul sefului Consiliului Fiscal privind taierile de cheltuieli
Salariile bugetarilor si pensiile romanilor apasa greu pe buget. Ministrul Finantelor: Romania trebuie sa-si reduca cheltuielile
Ilie Bolojan: Situatia e complicata. E posibil sa fim nevoiti sa crestem taxe si impozite
Somerii bucuresteni pun mana pe munca - scade rata somajului pe cea mai mare piata a muncii din tara
e-Toro: Un val global de incertitudine determina cresterea randamentelor obligatiunilor
Partenerii nostri
Strategii eficiente de retentie a angajatilor: intre legalitate si atractivitate
Strategii eficiente pentru motivarea angajatilor in 2025
ITM vine in sprijinul angajatorilor si sustine o tranzitie usoara la REGES ONLINE! Ce masuri a luat?
Calendar ANAF: Ce declaratii fiscale se depun in luna iunie 2025
Venituri din arenda: Ce taxe platesti si ce trebuie sa declari la ANAF [Ghid complet]
Pierdere fiscala preluata prin fuziune: Cum se calculeaza impozitul pe profit
Lipsa asigurarii RCA - Raspunderea proprietarului si procedura de sanctionare
Tot ce trebuie sa stii despre cartea funciara si extrasele imobiliare
Te-ar putea interesa si
Salariile bugetarilor si pensiile romanilor apasa greu pe buget. Ministrul Finantelor: Romania trebuie sa-si reduca cheltuielile
Ilie Bolojan: Situatia e complicata. E posibil sa fim nevoiti sa crestem taxe si impozite