Destinatia exotica unde turistii din orice tara NU au nevoie de test Covid si nu intra in carantina
maldiveturismvacantadestinatiiinsulele maldive
Recunoscuta pentru peisajele sale cu plaje exotice si ape limpezi de un albastru infinit, Maldive si-a deschis din 15 iulie granitele pentru turistii din intreaga lume.
Acestia nu au nevoie de test pentru coronavirus ca sa isi petreaca concediul aici, si nici nu exista liste cu tari pentru care accesul e permis sau interzis. Cu aproximativ 2.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus si cinci decese, Maldive reuseste sa primeasca acum turisti din toata lumea, caroroa le promite o vacanta ''safe'' si, chiar daca nu e vorba de o carantina specifica, fiecare insula e intr-un fel ea insasi o carantina, mai spun oficialii din turism.
De asemenea, nu exista cerinte noi de viza sau taxe suplimentare de platit.
In ceea ce priveste sanatatea si siguranta, guvernul emite ''Licente de turism sigur” pentru a acredita facilitatile turistice care respecta legislatia si cerintele specifice de siguranta, cum ar fi un medic certificat la apel si care detine un ''stoc adecvat” de echipamente de protectie personala, relateaza
CNN.
La inceput, vizitatorii internationali vor fi permisiti doar pe insulele din statiune si trebuie sa isi rezerve intreaga sedere intr-un singur sediu inregistrat.
Dintre cele 156 de statiuni din lista de date de redeschidere a Maldive Tourism , 43 au fost deschise pe 15 iulie (mai multe din acea lista au ramas deschise in toata pandemia), iar alte 50 urmeaza sa se deschida in august.
Singura problema ar fi faptul ca nu din multe tari se poate pleca fara sa fie nevoie de carantina la intoarcere, iar unele companii aeriene cer efectuarea unui test pentru coronavirus. O alta problema o reprezinta faptul ca un zbor din Europa dureaza in jur de 10 ore, iar oamenii s-ar putea sa prefere acum deplasarile scurte, de teama infectarii cu noul coronavirus. Europenii erau printre cei mai populari turisti in Maldive. Aceste lucruri pot descuraja turistii sa ajunga in Maldive si pot aduce pierderi pentru industria turismului de pe exoticele insule.
Acest lucru s-a intamplat deja. Maldive a fost profund afectata de prabusirea turismului, in conditiile in care datele Bancii Mondiale arata ca aceasta industrie sustine doua treimi din PIB-ul tarii.
Intr-o declaratie emisa in mai, Ali Waheed, ministrul turismului, a descris impactul pandemiei coronavirusului drept ''mai devastator decat tsunamiul din 2004 si criza financiara globala din 2008”.
De asemenea, oficialii din Maldive sunt destul optimisti cu privire la viitor, dat fiind ca vad aceasta pandemie ca pe o noua provocare, Maldive demonstrand de multe ori in istorie ca isi poate ridica de la zero industria turismului.
Citeste si:
Statul iti da 3.000 de euro daca iei coronavirus ca turist, in aceasta tara