Destinatii de vacanta uimitoare, dar cu foarte putini turisti

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Destinatii de vacanta uimitoare, dar cu foarte putini turisti
Destinatii de vacanta uimitoare, dar cu foarte putini turisti
de Magda Florea la 05 Iun. 2019
Urmareste-ne pe Google News
vacantaidei vacantaconcediuzile libere 2019destinatii vacantatimp liber

Sezonul concediilor a inceput odata cu venirea lunii iunie, si inca mai sunt foarte multi oameni care nu s-au hotarat unde isi vor petrece concediul de vara din acest an. Pentru acestia, dar si pentru cei care vor sa isi imbogateasca cultura generala, vom vorbi in cele ce urmeaza despre cinci destinatii de vacanta exotice si uimitoare, care, insa, sunt destul de izolate din punct de vedere geografic si putin vizitate de turisti.

Daca esti genul de persoana careia ii place sa nu prea aiba companie in vacanta si sa se bucure singur, sau doar alaturi de cei dragi, de peisaje, experiente si distractie, atunci aceste destinatii de vacanta sunt perfecte pentru tine.

Vom vorbi despre locuri izolate, cu peisaje care iti taie rasuflarea, insa care, din cauza pozitionarii geografice nu foarte accesibile turistilor, nu sunt foarte vizitate.

Cu putin spirit aventurier, ai putea ajunge in aceste locuri si probabil, ai trai pe propria piele aventura vietii tale.

Iata 5 locuri ideale pentru iubitorii de vacante linistite si exotice:


1.  Kiribati



Republica Kiribati  este o tara insulara in Oceanul Pacific, fiind cel mai intins  stat din Oceania, cu o o suprafata de aproximativ 5.000.000 de kilometri patrati acoperita de ocean, dar aria uscatului reprezinta numai un mic fragment al acesteia, de numai 811  de kilometri patrati, sub forma a 32 de insulite. 
 
Aproximativ 100.000 de bastinasi locuiesc pe aceste insulite, iar numarul turistilor este destul de redus, tinand cont de frumusetea si atmosfera exotica de aici.
 
Aici vei fi intampinat de o clima ecuatoriala, iar relieful este insular de origine coraligena si vulcanica, in timp ce vegetatia este reprezentata de arbori si plante ierboase tropicale. Cum te poti distra aici?
 
Chiar daca vorbim despre o zona destul de izolata, distractia este cuvantul de ordine pe cele 32 de insulite. Evident, aici lucrurile se desfasoara cu o puternica amprenta a traditiilor locale. Poti cina alaturi de bastinasi, te poti plimba cu barca, cu feribotul, poti pescui sau poti degusta preparatele traditionale la restaurantele din zona, pentru ca vei gasi astfel de localuri, exact ca in insulele foarte populate, pentru toate buzunarele.

Aici, nisipul alb si apa transparenta de culoare turcoaz spre orizont te vor fermeca si vei dori doar sa admiri aceasta priveliste intreaga zi in care vei sta la soare sub frunzele de palmier.

De asemenea, daca iti plac sporturile pe apa, poti sa faci surf, scufundari sau ski pe apa.

Daca vei vrea sa iti imbogatesti cultura generala, in Kiribati vei avea multe lucruri de invatat, pentru ca Grupul de insule Gilbert gazduieste o serie de situri istorice din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Tarawa, Makin (acum numit Butaritari), Abemama (si insula Oceanului Banaba) au fost invadate de japonezi in 1941, imediat dupa ce au bombardat Pearl Harbor. Dupa ce japonezii au fortificat atolurile, in 1942 si 1943 US Marines a efectuat o serie de raiduri la scara larga pentru a elimina prezenta japoneza. Astazi, relicve ale bataliilor si forturilor pot fi vizitate.
 
Kiribati gazduieste, de asemenea, grupul insulelor Phoenix - inclusiv zona protejata a Insulelor Phoenix (PIPA), cea mai mare zona marina protejata din lume. Pentru iubitorii de pasari, aceasta zona gazduieste terenuri de cuiburi si hrana pentru 19 specii de pasari salbatice. 
 
Daca esti pasionat de mediul subacvatic, aici gasesti un spatiu vast care gazduieste o bogata diversitate de pesti (509 specii identificate) si alte vieti marine (mamifere, rechini, nevertebrate, plante) in numar mare in habitatele vantoase, inclinate si lagune.
 
Kiribati are propriul site de turism, unde vei gasi mai multe informatii legate despre o vacanta aici 

2. Marshall Islands




Aceasta tara insulara situata in Oceanul Pacific este un adevarat colt de Rai pentru iubitorii de apa, de sporturi nautice si mai ales de peisaje salbatice.
 
Marshall Islands  se afla la nord de Ecuator, intre arhipelagurile Caroline si Hawaii, avand o suprafata de 181 de kilometri patrati. Teritoriul tarii ocupa cateva sute de insule (32 de atoli, 867 de recifi), dispuse in doua siruri: Ralik in vest si Ratak in est, in traducere "Rasarit" si "Apus", pe un areal de 2 milioane de kilometri patrati.
 
Lantul dublu este compus din peste 1.200 de insulite, cunoscute sub denumirea de "perla Pacificului" datorita frumusetii nemaivazute. Aici, recifurile de corali, intinderile joase de nisip si apa cristalina sunt atractiile cele mai de pret pentru turisti.
 
Si aici, clima ecuatoriala este intalnita, impreuna cu  o vegetatie tropicala, temperaturile fiind foarte placute, intre 26 si 36 de grade Celsius.
 
Turistii care vin aici se pot distra alaturi de localnicii prietenosi si simpli, inotand, pescuind, facand scufundari la recifurile de corali sau sporturi nautice. Pe langa peisajele splendide, vei gasi aici de la gradini botanice luxuriante, plaje maiestoase la canioane, paduri sau gradini zoologice.
 
De asemenea, vei gasi si restaurante unde vei putea sa te rasfeti cu preparate locale, precum si locuri de cazare in hoteluri ce ofera priveliste la ocean.
 

3. Niue


 
Insula Niue este o tara insulara situata in partea central-sudica a Oceanului Pacific, fiind una dintre cele mai mari insule de corali.
 
Niue este o insula de forma aproximativ ovala, cu stanci sparte si spalate de mare si cu un platou intern, care se ridica pana la o inaltime de circa 60 m. Cea mai fertila parte a insulei, unde traiesc majoritatea locuitorilor, este pamantul din apropierea coastei, unde sunt intalnite regiuni impadurite cu palmieri si smochini.
 
Din iulie pana in octombrie, balenele cu cocoasa folosesc Niue ca pepiniera de apa calda, lizand destul de aproape de insula pentru a fi vazuta de pe tarm. In acele luni, sunetul cantecelor de balene si al crapilor se poate auzi deasupra brizei marii.
 
Este locul ideal de vacanta daca esti iubitor de natura si iti doresti sa evadezi din aglomeratia si stresul marilor orase.
 

4. Solomon Islands


 
Tara insulara se afla in Oceanul Pacific. In partea central-vestica a Oceanului Pacific, intre Papua-Noua Guinee la vest, Marea Solomon la sud-vest si Arhipelagul Vanuatu la sud-est
 
Papua-Noua Guinee si Insulele Solomon se situeaza printre cele mai bune destinatii de pe Planeta pentru iubitorii lumii subacvatice, cu un meniu irezistibil de comori din abis: recife spelndide de corali; ape calde inflorite cu creaturi colorate asemena curcubeulu si o multime de epave epuizate in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.
 
Daca te plictisesti de apa si plaja, poti invata si istorie pe propria piele, vizitand campuri de lupta si memorii, precum si amtrackuri abandonate, un rezervor Sherman, arme de foc japoneze si ramasitele mai multor avioane din SUA, din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.
 
Temperatura medie pe tot parcursul anului este de 27 grade Celsius, asa ca iti poti programa concediul aici chiar si in timpul iernii la noi.

Aici vei avea parte de o vacanta exotica, insa singuratica, in care vei fi doar tu si briza oceanului, fiindca tara are o densitate a populatiei de doar 17 locuitori pe kilometru, iar turisti sunt, de obicei, la fel de putini.
 

5. Djibouti



Djibouti este un stat din Cornul Africii, care se invecineaza la nord cu Eritreea, la sud si vest cu Etiopia, iar in sud-est cu Somalia.
 
Aici, temperaturile sunt foarte ridicate, tara avand o clima arida. Asa ca iti poti face bagajele si te poti imbarca in avion spre Djibouti doar daca esti genul de persoana careia ii place Soarele din abundenta si nu o deranjeaza caldura.
 
Cele mai ridicate temperaturi se inregistreaza in iunie, in timp ce luna martie este caracterizata de ploi.
 
Putini tari din lume, cu posibila exceptie a Islandei, ofera astfel complexitatea peisajelor de aici, cu lacuri sarate, vulcani, campii scufundate, cosuri de calcar, platouri basaltice si canioane maiestuoase. 

in Djibouti poti vedea rechinii cum inoata in mediul lor natural, dar te poti bucura de apa facand sporturi sau inotand, in zonele special amenajate.

Vei fi intampinat cu caldura de locuitori, insa nu te vei intalni cu multi turisti in vacanta ta, ceea ce inseamna ca te vei bucura destul de singur de peisajele rupte parca din alta lume.

Citeste si: Atunci cand viata iti da lamai, fa o limonada. Pune-i si gheata
 
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

3 moduri de a purta costumul de dama
Life Style

3 moduri de a purta costumul de dama

today28 Mar. 2024
Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor:
Companii

Joburile din Romania pentru care nu bate nimeni la usa patronilor: "Nu vor sa munceasca"

today28 Mar. 2024
Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024
250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?
Companii

250.000 de romani nu au serviciu, sunt someri. Cum traiesc acesti oameni?

today28 Mar. 2024
Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume
Economie

Tara europeana unde pensionarii primesc 2.000 de euro lunar de la stat: sunt cei mai fericiti oameni din lume

today28 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari
Ultimele stiri economice

Pregatiti-va de noi scumpiri: sectorul Constructiilor, pus la pamant de preturile mari

today28 Mar. 2024
Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului
Imobiliare

Anunturi apartamente ieftine de vanzare in Dubai: cat te costa sa te muti in Capitala Luxului

today28 Mar. 2024
Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla
Financiar-Bancar

Depozitele bancare pot sa fie mai paguboase decat banii la saltea: cum trebuie sa calculezi castigul, de fapt. Nu dupa dobanda simpla

today28 Mar. 2024
Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei
Analize

Cel mai important eveniment din istoria recenta a Romaniei

today28 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x