Destinatii ideale pentru city-break: Barcelona - cum ajungem, ce vizitam, ce mancam

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Destinatii ideale pentru city-break: Barcelona - cum ajungem, ce vizitam, ce mancam
Destinatii ideale pentru city-break: Barcelona - cum ajungem, ce vizitam, ce mancam
de Adrian Somai la 11 Sep. 2019
Urmareste-ne pe Google News
barcelonaspaniaghid calatorieobiective turisticecity-breakvacanta

Barcelona este considerat unul dintre cele mai cool orase de pe Batranul Continent, fiind totodata si unul dintre cele mai ofertante orase din punct de vedere al obiectivelor turistice de pe plan european. Vizitat anual de peste 30 de milioane de turisti din toate colturile lumii, Barcelona este cel mai vizitat oras european dupa Paris, Londra si Roma. Motivele pentru care atrage atat de multi vizitatori anual sunt multe, Barcelona fiind genul de oras care poate reprezenta destinatia perfecta pentru mai multe tipuri de calatori sau turisti!

Barcelona este inainte de orase un oras vibrant, treaz la orice ora din zi si din noapte, care se poate dovedi extrem de ofertant pentru tinerii dornici sa se distreze intr-o metropola europeana. Cuplurile care isi doresc un city-break romantic departe de casa se vor indragosti de Barcelona, capitala Cataloniei putandu-se lauda cu o multime de locuri perfecte pentru momente de neuitat. 

De asemenea, Barcelona este o destinatie perfecta si pentru cei care isi doresc o vacanta relaxata, la plaja! Turistii dornici sa exploreze la pas de dimineata pana seara vor avea, de asemenea, ce vedea in Barcelona, metropola spaniola putandu-se lauda cu o lista intreaga de muzee si de cladiri impresionante care nu trebuie ratate. Nu in ultimul rand, iubitorii sportului rege vor fi incantati intotdeauna de o vizita in Barcelona, orasul care gazduieste una dintre cele mai importante echipe de fotbal din lume! 

In aceste conditii, nu am exagera deloc daca am spune ca Barcelona poate fi o destinatie perfecta pentru oricine. Fie ca va doriti o vacanta mai lunga sau doar un city-break, fie ca va doriti o vacanta activa sau mai multa relaxare, Barcelona nu are cum sa nu fie pe placul vostru. Ramaneti alaturi de noi in randurile urmatoare pentru a afla cateva ponturi pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand va veti decide sa va petreceti vacanta in Barcelona! 


Cum ajungem in Barcelona

Avand in vedere distanta deloc mica intre Romania si Spania, cea mai buna optiune pe care o puteti lua in calcul atunci cand vreti sa mergeti in Barcelona este, fara doar si poate, avionul. Wizz Air si Blue Air zboara aproape zilnic intre Bucuresti si Barcelona, pretul unui bilet dus-intors putand fi cuprins intre 150 si 250 de euro, in functie de perioada in care va doriti sa calatoriti. 

De asemenea, Vueling este o alta companie care ofera de multe ori niste preturi extrem de avantajoase pentru zborurile intre Bucuresti si Barcelona. Nu in cele din urma, Tarom poate fi o optiune pentru un zbor pana in Barcelona, insa de cele mai multe ori preturile sunt un pic mai ridicate, avand in vedere ca vorbim despre o companie de linie. 

Aeroportul El Prat este destul de aproape de oras, ceea ce inseamna ca veti ajunge destul de repede chiar si pana in centru. In cazul in care nu vreti sa apelati la taxi, puteti lua trenul Renfe pana in statia centrala Sants, cel mai important nod atat pentru trenurile, cat si pentru metrourile care circula in Barcelona. De asemenea, zona Sants este o zona destul de buna si in care va puteti gasi cazarea, de aici urmand sa fie foarte usor sa ajungeti in orice parte a orasului! 

Ce vizitam in Barcelona 

Sagrada Familia este, fara doar si poate, simbolul orasului Barcelona. Biserica a fost proiectata de faimosul arhitect Antonio Gaudi, procesul de constructie datand inca din anul 1882, singurele perioade de pauza fiind cauzate de Razboiul Civil si de Regimul Franco. Sagrada Familia are nu mai putin de 18 turnuri, acestea reprezentantu-i pe cei 12 apostoli, cei 4 evanghelisti, Fecioara Maria si pe Iisus Hristos. 

Daca tot am pomenit despre faimosul Antonio Gaudi, nu putem sa mergem mai departe pana nu va spunem ca veti putea face un adevarat circuit al cladirilor proiectate de acesta in Barcelona. Passeig del Gracia, cel mai important bulevard al metropolei, gazduieste Casa Batllo si Casa Mila (La Pedrera), doua constructii pe care nu aveti voie sa le ratati daca sunteti la prima vizita in Barcelona. De asemenea, nu foarte departe, mai la nord, veti putea ajunge in Parcul Guell, o alta opera a lui Gaudi. Parcul este unul cu adevarat spectaculos, fiind o oaza de verdeata care ofera si o panorama excelenta asupra orasului. Tot in Parcul Guell veti putea vizita si Casa Muzeu Gaudi, care gazduieste si alte elemente arhitecturale semnate de celebrul arhitect. 

La Rambla este considerata inima orasului Barcelona, faimosul bulevard gazduind o serie intreaga de magazine si de restaurante de lux, cafenele si animatori stradali. Chiar daca poate parea o strada extrem de comerciala, La Rambla nu are cum sa nu se regaseasca pe lista unui turist care viziteaza Barcelona, atmosfera de acolo fiind unica! 

Muzeul Picasso este un alt obiectiv important din Barcelona care nu trebuie ratat, in special de pasionatii de arta. Lasand la o parte ceea ce puteti vedea in interiorul muzeului, acesta se afla in zona Barri Gotic a Barcelonei, zona considerata un obiectiv turistic in sine! Nu departe de acest cartier gotic se afla si Piata Catalunya, cea mai mare piata din Barcelona. 

Daca va doriti sa vedeti orasul de sus, Tibidado este cea mai buna optiune pe care o aveti la dispozitie. Lasand la o parte vederea spectaculoasa pe care o puteti avea asupra orasului, la Tibidado exista si un parc de distractii potrivit familiilor cu copii. La Tibidado se poate ajunge cu funicularul, ceea ce inseamna ca puteti avea parte de o experienta pe cinste pana la destinatie!

La Barceloneta este cea mai cunoscuta si mai animata plaja a Barcelonei, fiind situata pe coasta Marii Mediterane. Clima din Barcelona este placuta pe tot parcursul anului, ceea ce inseamna ca o plimbare pe plaja se va putea dovedi oricand a fi o alegere potrivita pentru cei care isi doresc o dimineata sau o dupa-amiaza putin mai relaxanta! 

Nu in cele din urma, stadionul Camp Nou este un obiectiv important pentru Barcelona, experienta unei vizite pe unul dintre cele mai importante stadioane ale lumii putand fi interesanta nu numai pentru microbisti. 

Bineinteles, Barcelona mai are multe de oferit pentru cei care isi petrec ceva mai multe zile de concediu acolo. O plimbare prin Parc de Ciutadella poate fi o experienta extrem de placuta, acolo urmand sa gasiti o fantana impresionanta proiectata de Josep Fontsere, un lac si o gradina zoologica imensa. Nu foarte departe de parc se afla si Arcul de Triumf, construit intre anii 1848 si 1910, acesta fiind un obiectiv important din oras. 

Ce mancam in Barcelona 

Revenind un pic la lista de obiective turistice pe care nu aveti voie sa le ratati atunci cand vizitati Barcelona, trebuie sa spunem ca Mercat de la Boqueria este un must-see al orasului. Piata La Boqueria este cea mai mare piata alimentara a Barcelonei, aici urmand sa gasiti sute de produse alimentare incepand de la carne si pana la fructe de mare si de la fructe exotice pana la suveniruri care mai de care. De asemenea, tot aici vei putea experimenta si street-food-ul spaniol, dar si unele restaurante cochete. 

Mancarea este delicioasa in Barcelona, Catalunya fiind considerata una dintre cele mai importante zone ale Spaniei din punct de vedere gastronomic. Bineinteles, nu aveti voie sa plecati din Barcelona fara sa incercati o paella cu fructe de mare. Experienta tapas nu poate fi ratata in Barcelona, aceasta incluzand toate felurile de mancare servite in cantitati mici, incepand de la jamon sau chorizo si pana la fructe de mare sau patatas bravas, niste cartofi cu sos de care va veti indragosti. 

Dulciurile sunt si ele la putere in Barcelona, churros fiind una dintre cele mai cunoscute specialitati dulci din bucataria spaniola. Churros sunt un fel de gogosele prajite, care se mananca alaturi de ciocolata calda. Crema catalana este, de asemenea, extrem de cunoscuta in aceasta regiune a tarii, fiind un fel de creme brulee la care sunt adaugate arome de scortisoara si o coaja subtire de caramel. 

 
Jurnalist Manager.ro

Ultimele NOUTATI

4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei
Life Style

4 trucuri de care sa tii cont in 2024 la renovarea bucatariei

today23 Apr. 2024
Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare
Analize

Romanii n-au incredere nici in banci, nici in doctori, nici in bursa, dar investesc in scheme financiare "minune"

today22 Apr. 2024
Cum ar trebui sa se comporte tinerii cu banii: economisire si fara pretentii exagerate
Economie

Cum ar trebui sa se comporte tinerii cu banii: economisire si fara pretentii exagerate

today22 Apr. 2024
Ce nu ai voie sa faci in avion, daca zbori pentru prima oara
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Ce nu ai voie sa faci in avion, daca zbori pentru prima oara

today22 Apr. 2024
Ce trebuie sa faci la serviciu ca sa nu mai fii tinut pe acelasi salariu ani la rand
Companii

Ce trebuie sa faci la serviciu ca sa nu mai fii tinut pe acelasi salariu ani la rand

today22 Apr. 2024
Cum se prepara cel mai bun miel la cuptor: secretele retetei din batrani
Reteta zilei

Cum se prepara cel mai bun miel la cuptor: secretele retetei din batrani

today22 Apr. 2024
Metode eficiente sa faci bani online in 2024, fara live-uri pe TikTok sau MLM
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Metode eficiente sa faci bani online in 2024, fara live-uri pe TikTok sau MLM

today22 Apr. 2024
Rotatia anvelopelor, pregatirea pentru iarna urmatoare
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Rotatia anvelopelor, pregatirea pentru iarna urmatoare

today22 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Cum ar trebui sa se comporte tinerii cu banii: economisire si fara pretentii exagerate
Economie

Cum ar trebui sa se comporte tinerii cu banii: economisire si fara pretentii exagerate

today22 Apr. 2024
Ce nu ai voie sa faci in avion, daca zbori pentru prima oara
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Ce nu ai voie sa faci in avion, daca zbori pentru prima oara

today22 Apr. 2024
Ce trebuie sa faci la serviciu ca sa nu mai fii tinut pe acelasi salariu ani la rand
Companii

Ce trebuie sa faci la serviciu ca sa nu mai fii tinut pe acelasi salariu ani la rand

today22 Apr. 2024
Cum se prepara cel mai bun miel la cuptor: secretele retetei din batrani
Reteta zilei

Cum se prepara cel mai bun miel la cuptor: secretele retetei din batrani

today22 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x