Destinatii ideale pentru city-break: Istanbul - cum ajungem, ce vizitam, ce mancam

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Destinatii ideale pentru city-break: Istanbul - cum ajungem, ce vizitam, ce mancam
Destinatii ideale pentru city-break: Istanbul - cum ajungem, ce vizitam, ce mancam
de Adrian Somai la 04 Sep. 2019
Urmareste-ne pe Google News
istanbulturciacity-breakghid calatorievacantaobiective

Instanbul, singurul oras din lume care este situat pe doua continente, Europa si Asia, atrage an de an milioane de vizitatori din toate colturile lumii. Conform statisticilor inregistrate in 2018, Istanbul a fost al 8-lea cel mai vizitat oras din intreaga lume. Cu o populatie de aproximativ 13 milioane de locuitori, Istanbul este cel mai mare oras din Turcia. In acelasi timp, este un oras unic in tara sa, oferind un mix de cultura extrem de interesant, care imbina perfect influente orientale si occidentale si o istorie bogata care se intinde pe mii de ani.

Acestea fiind spuse, nu ne putem considera decat norocosi ca avem atat de aproape de tara noastra unul dintre cele mai vizitate orase din intreaga lume! Fie ca ne dorim o vacanta ceva mai lunga, fie ca nu avem prea mult timp la dispozitie si suntem in cautarea unei destinatii de city-break, Istanbul este o alegere perfecta pentru marea majoritate a turistilor care isi doresc sa viziteze un loc nou. Vorbim in randurile urmatoare despre cum putem sa ajungem cat mai usor in Istanbul si despre ce putem vedea acolo in cateva zile, sperand astfel ca pana la final va vom convinge ca trebuie neaparat sa ajungeti in Istanbul! 
 

Cum ajungem in Istanbul 

Cei care prefera sa conduca pana in Istanbul, trebuie sa stie ca de la Bucuresti si pana acolo se fac aproximativ 9 ore, distanta fiind de aproximativ 700 de kilometri. Cea mai populara varianta de traseu este Giurgiu - Ruse - Veliko Tarnovo - Stara Zagora - Edirne. Daca va doriti sa ocoliti un pic, puteti ajunge la Istanbul si trecand prin statiunile de la Marea Neagra: Vama Veche - Varna - Burgas - Malko Tarnovo - Kirkareli. Daca alegeti sa faceti acest drum cu masina personala, va recomandam sa va ganditi ce vreti sa faceti in Istanbul. Traficul din oras este extrem de haotic si aglomerat, multi turisti preferand sa isi lase masina intr-o parcare de la marginea orasului. 


 

Autocarul reprezinta o alta varianta la care puteti apela in cazul in care va doriti sa ajungeti la Istanbul, insa trebuie sa stiti ca in acest caz nu vorbim chiar despre cele mai confortabile autocare.  Drumul cu autocarul se face de cele mai multe ori in aproximativ 12 ore. Totodata, exista si un tren care pleaca zilnic din Bucuresti inspre Istanbul, drumul urmand sa dureze aproximativ 19 ore! 

In cele din urma, avionul reprezinta cea mai rapida si cea mai confortabila varianta pe care o puteti avea in vedere. Pegasus Airlines este o companie low-cost care zboara direct pe ruta Bucuresti - Istanbul, preturile fiind de multe ori chiar si pana in 100 de euro. De asemenea, Tarom si Turkish Airlines ofera zboruri zilnice pe aceasta ruta, insa preturile sunt ceva mai mari. 

Ce vizitam in Istanbul 

Istanbul este un oras care ne ofera foarte multe obiective turistice care merita sa fie vizitate, ceea ce inseamna ca aveti nevoie de un program bine stabilit pentru a profita cat mai bine de timpul pe care il aveti la dispozitie. Totusi, trebuie sa aveti in vedere si faptul ca de multe ori va veti pierde pe stradutele inguste si pline de comercianti ale orasului, asa ca nu uitati sa va lasati si ceva timp liber in program pentru cutreierat! 

Zona Sultanahmet este una dintre cele mai bogate zone ale Istanbulului din punct de vedere turistic, aici regasindu-se trei dintre cele mai reprezentantive obiective ale orasului: Moscheea Albastra, Hagia Sofia si Palatul Topkapi. Distanta dintre acestea poate fi parcursa cu usurinta la pas, cele trei obiective fiind conectate intre ele de gradini verzi si intinse. Palatul Topkapi a reprezentat resedinta imperiala a sultanilor otomani pentru aproape 400 de ani, fiind unul dintre cele mai vizitate obiective din oras. 

Mergem mai departe si vorbim despre Marele Bazar, care se afla la doar un kilometru si jumatate de Palatul Topkapi, distanta care poate fi parcursa pe jos fara niciun fel de probleme. Marele Bazar este cea mai veche piata acoperita din lume, numarand peste 61 de strazi pline de magazine si comercianti. Fie ca va doriti niste suveniruri pentru prietenii de acasa, fie ca vreti sa va cumparati condimente sau cafea, Marele Bazar este gata sa va ofere tot ceea ce ii puteti cere! Tot ceea ce trebuie sa aveti in vedere atunci cand intrati in Marele Bazar este ca va trebui sa negociati la sange atunci cand veti dori sa cumperi ceva! 

Dupa ce ati vizitat pe indelete partea veche a orasului, puteti traversa Podul Galata pentru a ajunge in zona moderna a Istanbulului. Aleea pietonala Istiklal Caddesi este presarata cu restaurante, cafenele si magazine de lux, fiind una dintre cele mai importante zone turistice ale orasului. La capatul acesteia veti da chiar de Piata Taksim, considerata inima Istanbulului. Tot in partea noua a orasului se mai gaseste si Turnul Galata, construit tocmai in 1348, acesta oferind in zilele noastre o panorama de 360 de grade asupra orasului! 

Asa cum spuneam si mai devreme, Istanbul este singurul oras din lume care este situat pe doua continente, ceea ce inseamna ca nu puteti pleca de aici fara sa ajungeti si in partea asiatica. Zona Kadikoy este una dintre cele mai vizitate zone ale partii asiatice ale Istanbulului, aceasta remarcandu-se printr-o atmosfera mult mai linistita si mai boema. 

Nu puteti pleca din Istanbul fara o croaziera pe Bosfor, zeci de ambarcatiuni asteptandu-si clientii zi de zi pentru o calatorie de aproximativ 90 de minute. Este o calatorie extrem de placuta, care va va plimba intre cele trei zone ale orasului pentru doar cateva lire turcesti! 

Ce mancam in Istanbul 

Fara doar si poate, Istanbulul este considerat unul dintre cele mai ofertante orase din intreaga lume atunci cand vine vorba despre factorul culinar. Bucataria turceasca este una foarte indragita de romani, ceea ce inseamna ca nu veti avea cum sa plecati de aici fara cateva kilograme in plus! 

Daca vorbim despre Istanbul, vorbim automat si despre clasicul kebap, pe care il veti intalni sub fel si fel de forme la orice colt de strada. Fie ca vorbim despre kebap-ul simplu, despre Iskender Kebap, Durum Kebap sau Sis Kebap, este imposibil sa nu gasiti ceva care sa va placa. Daca tot suntem la capitolul street food, sa nu uitam sa vorbim nici despre kumpir, un cartof bine copt care este taiat in doua jumatati si peste care se adauga tot felul de ingrediente, incepand de la castraveti murati, porumb, masline si pana la bucati mici de carne. Atunci cand veti ajunge la Podul Galata nu aveti voie sa ratati celebrul sendvis cu macrou proaspat, preparat la gratar chiar in fata voastra! 

Bineinteles, nu putem sa incheiem pana nu vorbim si despre celebrele deserturi turcesti. Asadar, este exclus sa plecati din Turcia fara sa incercati baclavalele autentice din Istanbul. Conform specialistilor locali, cele mai bune baclavale din oras se gasesc in partea asiatica a acestuia, tot acolo acestea fiind vandute si la preturi mult mai mici in comparatie cu zonele turistice. Tot la acest capitol includem si Dondurma, inghetata traditionala turceasca care vine la pachet cu multe rasete provocate de acrobatiile vanzatorilor! 

 
Jurnalist Manager.ro

Ultimele NOUTATI

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public
Economie

Specialist in Finante: Desi cresc impozitele, se adanceste deficitul, ceea ce inseamna ca statul risipeste prea mult banul public

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x