Noi conditii pentru a intra in Bulgaria, Cehia si Austria in contextul pandemiei de COVID-19

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Noi conditii pentru a intra in Bulgaria, Cehia si Austria in contextul pandemiei de COVID-19
Noi conditii pentru a intra in Bulgaria, Cehia si Austria in contextul pandemiei de COVID-19
de Vlad Strunescu la 08 Feb. 2021
Urmareste-ne pe Google News
conditii intrare bulgariaconditii intrare austriaconditii intrare cehiaconditii calatorie pandemie

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca autoritatile bulgare au revenit cu informatii suplimentare privind conditiile de intrare in tara vecina. Conform informatiilor comunicate public de catre autoritatile bulgare, persoanele care se deplaseaza din Romania in Bulgaria si care nu se incadreaza in exceptiile de la masura obligatorie a prezentarii testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu SARS-CoV-2 pot intra pe teritoriul Bulgariei dinspre Romania numai prin punctele de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, Calafat-Vidin si Vama Veche-Durankulak.

 
Persoanele care se incadreaza in exceptiile de la masura prezentarii testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu SARS-CoV-2 pot intra pe teritoriul Bulgariei dinspre Romania prin toate punctele de trecere a frontierei.

Citeste si: Toti cetatenii straini care calatoresc in Suedia trebuie sa prezinte test tip PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu SARS-CoV-2

 
Sunt exceptate de la masura obligatorie a prezentarii unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu SARS-CoV-2 urmatoarele categorii de persoane: persoanele care tranziteaza teritoriul Bulgariei; soferii de autobuz, angajati in transportul international de pasageri; soferii autocamioanelor care efectueaza transport international de marfuri; membrii echipajelor navale; membrii echipajelor aeriene care efectueaza zboruri de la si? catre aeroporturi publice pe teritoriul Bulgariei si personalul tehnic asimilat; lucratorii transfrontalieri.
 
Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Sofia: 0035929712858 si 0035929733510, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate si preluate de catre operatorii call center in regim de permanenta.
 
Cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie telefonul de urgenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Bulgaria: 00359879440758. MAE reitereaza recomandarea adresata cetatenilor romani de a se informa temeinic anterior deplasarii in strainatate, inclusiv prin consultarea paginilor de internet https://www.mae.ro/node/51904 si https://sofia.mae.ro.
 
 

Noi conditii pentru Austria

Autoritatile austriece au adoptat noi masuri privind conditiile de intrare a persoanelor pe teritoriul Republicii Austria, in contextul pandemiei de COVID-19. Noile masuri vor intra in vigoare incepand cu data de 10 februarie 2021, ora 00.00 si se vor aplica pana la data de 28 februarie 2021.
 
Astfel, incepand cu data de 10 februarie 2021, toate persoanele care calatoresc in Austria trebuie sa prezinte, la intrarea pe teritoriul austriac, rezultatul negativ al unui test de tip PCR sau antigen pentru infectia cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. in situatia in care testul pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 (PCR sau antigen) nu poate fi prezentat la intrare, acesta trebuie efectuat in cel mult 24 de ore de la data intrarii pe teritoriul Republicii Austria. 
 
Documentul care atesta efectuarea testului trebuie sa contina: numele si prenumele persoanei testate, data nasterii, data si ora prelevarii probelor, rezultatul testului (pozitiv sau negativ), semnatura persoanei care a efectuat testul, stampila institutiei de testare sau codul de bare, respectiv codul QR.
 
Masurile adoptate anterior raman in vigoare, respectiv obligativitatea inregistrarii online, anterior intrarii pe teritoriul austriac, prin completarea unui document denumit Pre-Travel-Clearance - PTC si efectuarea unei perioade de carantina de 10 zile. Perioada de carantina poate fi suspendata dupa prezentarea rezultatului negativ al unui test pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 (de tip PCR sau antigen), efectuat nu mai devreme de a cincea zi de la intrarea in Republica Austria.

Documentul denumit Pre-Travel-Clearance - PTC este disponibil la pagina de internet: https://www.oesterreich.gv.at/themen/coronavirus_in_oesterreich/pre-travel-clearance.html.
 
Calatorii trebuie sa prezinte confirmarea inregistrarii online, in format electronic sau tiparit. In situatia in care nu este posibila inregistrarea online, in mod exceptional, se poate opta pentru completarea formularului tipizat si semnat olograf.
 
Formularul, disponibil in limba germana sau engleza, poate fi descarcat la:

https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2021_II_52/COO_2026_100_2_1833004.html

https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2021_II_52/COO_2026_100_2_1833005.html.
 
Tranzitul este permis in regim permanent, fara oprire (innoptare) pe teritoriul Austriei, fara aplicarea masurii de carantina/izolare sau test pentru infectia cu SARS-CoV-2, daca deplasarea spre statul de destinatie este justificata credibil. 
 
Autoritatile pot solicita prezentarea unor documente care sa asigure intrarea in statul de destinatie: acte de domiciliu, rezidenta, drept de sedere, contract de munca sau orice alta dovada a necesitatii intrarii, de exemplu adeverinta de tratament medical imperios necesar, de studii etc.
 
Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Viena: 0043 1 503 24 65 si 0043 1 505 23 81, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate si preluate de catre operatorii call center, in regim de permanenta. 
 
Cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice: 0043 699 117 26027. Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet: www.mae.ro/node/51901 si www.viena.mae.ro.
 
 

Noi conditii pentru Cehia

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca autoritatile cehe au revizuit conditiile de intrare pe teritoriul Republicii Cehia, in contextul pandemiei de COVID-19. Noile masuri se aplica incepand cu data de 5 februarie 2021.
 
Conform informatiilor comunicate public de catre autoritatile cehe, persoanele care sosesc in Cehia din state incluse pe listele portocalie, rosie si rosu inchis (Romania este inclusa pe lista rosie) trebuie sa prezinte, la intrarea pe teritoriul ceh, rezultatul negativ al unui test molecular PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior sosirii sau al unui test antigen, efectuat cu cel mult 24 ore anterior sosirii. 
 
Accesul pe teritoriul Cehiei este permis doar pentru motive intemeiate, respectiv intoarcerea la resedinta, deplasarea in scop de munca, studii, ratiuni familiale, fiind excluse calatoriile in scop turistic.
 
Toate persoanele care calatoresc in Cehia trebuie sa completeze, in prealabil, Formularul electronic de localizare (Public Health Passenger Locator Form) disponibil la adresa www.prijezdovyformular.cz. Toate celelalte masuri anuntate anterior cu privire la regimul de calatorie in Republica Cehia raman in vigoare.
 
Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Praga: 00420 257 532090, 00420 257 533965 si 00420 257 530426, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate si preluate de catre operatorii call center, in regim de permanenta. 

Citeste si: Turistii chinezi vor impanzi din nou lumea
 
Cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice 00420 607 078501. Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet: http://www.mae.ro/node/51905 si praga.mae.ro.
Jurnalist Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi
Sanatate

Suferi de artroza? Afla despre tratamentul pentru artroza, infiltratiile pentru genunchi

today25 Apr. 2024
Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori
Casa si gradina

Romanii cu panouri solare pe casa sunt loviti de o noua lege: alta obligatie pentru prosumatori

today25 Apr. 2024
5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati
Companii

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati

today25 Apr. 2024
Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024
Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!
Companii

Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!

today25 Apr. 2024
Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online

today25 Apr. 2024
Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)
Business

Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)

today25 Apr. 2024
Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA
Companii

Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA

today25 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati
Companii

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati

today25 Apr. 2024
Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024
Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!
Companii

Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!

today25 Apr. 2024
Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online
Banii tai - sectiune de educatie...

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online

today25 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x