Criza provocata de pandemia de coronavirus care a lovit in toate colturile lumii in acest an afecteaza puternic activitatea agentiilor de turism, numarul celor care calatoresc scazand drastic la ora actuala. Totusi, cei care se incumeta sa plece in vacanta cu ocazia sarbatorilor de iarna pot profita de pe urma situatiei actuale, vacantele de Anul Nou in strainatate fiind mai ieftine in acest an cu aproximativ 25%. Totodata, multe agentii ofera acum pachete care pot fi rezervate cu avans zero. De asemenea, clientii pot beneficia in acest an de rambursarea integrala a banilor platiti in cazul in care, inainte de inceperea sejurului, tara in care urmeaza sa se plece interzice intrarea cetatenilor romani.
Conform unor analize recente, romanii nu s-au mai gandit in acest an prea tare la vacantele de sfarsit de an, incertitudinea provocata de situatia actuala determinandu-i pe multi sa nu mai faca rezervari din timp. Daca in anii trecuti rezervarile pentru vacanta de Anul Nou incepeau inca din vara, in timp ce varful de rezervari era inregistrat in lunile septembrie si octombrie, in acest an primul val serios de rezervari a fost raportat abia in aceasta perioada.
Europa se confrunta cu o perioada extrem de dificila la aceasta ora, riscul celui de-al doilea val fiind extrem de puternic. Mai mult decat atat, specialistii avertizeaza ca acest al doilea val s-ar putea dovedi mult mai puternic decat primul, ceea ce ar duce la o prelungire a crizei sanitare actuale. In conditiile in care este aproape imposibil de stiut unde si daca se va putea calatori, multi turisti amana cat pot de mult decizia de a face o rezervare ferma.
Potrivit unei analize realizate de platforma Vola.ro, pretul biletelor de avion a scazut in medie in aceasta vara cu nu mai putin de 24 de procente in comparatie cu perioada similara a anului precedent. De asemenea, inceputul verii nu a fost unul prea bun din punct de vedere al cifrelor, romanii calatorind mult mai putin in raport cu perioada similara din 2019. Totusi, in lunile august si septembrie s-a mai recuperat din pierderea inregistrata in intervalul martie - iulie, atunci cand masurile de restrictie impuse de autoritati in vederea limitarii raspandirii epidemiei de coronavirus i-a impiedicat pe multi sa calatoreasca. Potrivit specialistilor in domeniu, lucrurile nu vor reintra in normal prea curand, acestia estimand ca abia incepand cu anul 2022 se va reveni la nivelul calatoriilor din 2019.
Chiar si asa insa, vanzarile de bilete de avion au scazut in medie cu 60% in lunile iulie si august in comparatie cu aceleasi luni din 2019. De asemenea, si cautarile pentru cele mai populare destinatii au scazut in medie in aceasta perioada cu 56 de procente, ceea ce dovedeste inca o data interesul mult mai scazut al romanilor de a calatori in aceasta perioada dificila. Potrivit analizei intocmite de cei de la Vola.ro, cel mai afectat segment de calatorii a fost cel al zborurilor interne. Din pricina anularii principalelor evenimente ale verii, a fost inregistrata o scadere cu 50% a numarului de bilete emise pentru destinatiile interne.
Ultimele NOUTATI
Raport alarmant: majoritatea firmelor de capital privat din Romania nu mai cred in redresarea economica
Inflatia si instabilitatea politica, principalele temeri ale producatorilor romani
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea
Te-ar putea interesa si
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?