Bulgaria a ramas una dintre cele mai vizitate destinatii de vacanta pentru romani si in aceasta vara, cifrele inregistrate in ultimul sfarsit de saptamana al sezonului estival dovedind inca o data acest lucru in cazul in care mai era necesar. Week-end-ul 28 - 30 august este considerat deja varful de sezon pentru litoralul bulgaresc, turistii romani luand cu asalt statiunile bulgaresti de la malul Marii Negre. In aceste conditii, multe hoteluri s-au regasit in “stop sales” in ultimul week-end al sezonului estival oficial, avand un grad de ocupare maxim. Cel mai probabil, si in urmatoarele week-end-uri se va pastra aceeasi tendinta, vremea anuntandu-se extrem de calda pentru luna septembrie.
Vara acestui an a fost una atipica pentru turism, criza provocata de pandemia de coronavirus si masurile de restrictie impuse de autoritati in vederea limitarii raspandirii epidemiei facandu-i pe multi turisti sa isi ia gandul pentru moment de la vacantele exotice mai mult sau mai putin indepartate. In plus, nici macar Grecia nu a mai reprezentat o optiune prea la indemana pentru multi romani in aceasta vara, autoritatile de la Atena luand decizia de a cere un test negativ COVID-19 tuturor cetatenilor romani care si-au dorit sa viziteze tara in aceasta vara.
In aceste conditii, nu este de mirare ca multi romani si-au indreptat atentia mai mult decat niciodata catre Bulgaria. Cele mai cautate statiuni in aceasta vara de turistii romani au fost Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Obzor si Albena. Conform spuselor analistilor din acest domeniu, Bulgaria s-a bucurat in acest an sa primeasca un numar semnificativ de turisti care au venit pentru prima data in aceasta destinatie, pana in acest an preferand Grecia, Turcia sau chiar Romania. Luand in calcul contextul actual extrem de delicat pentru turism si nu numai, operatorii de turism anunta o performanta deosebita in materie de vanzari pentru litoralul bulgaresc.
Potrivit analizelor efectuate in acest sezon, turistii romani au efectuat rezervari pentru litoralul bulgaresc in medie cu o saptamana inainte de plecare, multi preferand sa nu mai riste in conditiile actuale cu o rezervare facuta cu prea mult timp inainte. Turistii si-au schimbat radical comportamentul in acest an din cauza incertitudinilor provocate de pandemia de coronavirus, rezervarile early-booking avand o pondere din ce in ce mai mica in prezent. In plus, multi turisti care rezervasera initial pentru prima parte a sezonului estival si-au dorit in cele din urma sa isi reprogrameze concediul pentru ultima parte a verii.
Oficial, sezonul estival s-a incheiat odata cu inceperea lunii septembrie, ceea ce inseamna ca o parte dintre hoteluri si-au inchis deja portile pentru turisti. Insa, hotelurile populare si de renume vor ramane deschise pana pe cel putin 15 septembrie. Luna septembrie se anunta extrem de calda, iar pentru vecinii nostri bulgari prima luna de toamna este si cea mai secetoasa din an. Astfel, Bulgaria se poate dovedi o optiune extrem de buna pentru cei care nu au reusit inca sa plece in concediu in aceasta vara. In plus, incepand din aceasta saptamana, multe hoteluri practica preturi mai mici, de extrasezon, oferind reduceri de pana la 30%.
In aceste conditii, cele mai bune si cele mai cautate structuri hoteliere din statiunile bulgaresti de pe malul Marii Negre vor ramane deschise chiar pana la sfarsitul acestei luni. Mai mult decat atat, in cazul in care vremea se va anunta la fel de buna si pentru sfarsitul lunii septembrie, nu este deloc exclus ca acele hoteluri care beneficiaza de piscina interioara si care ofera servicii spa sa ramana deschise chiar si in prima parte a lunii octombrie.
Ultimele NOUTATI
Se fac angajari la stat - vezi aici lista oraselor cu cele mai multe posturi si studiile de care ai nevoie
Dezamagire crunta la salarii, pentru studenti si absolventi: 3.500- 4.500 de lei pentru joburi entry-level
Art Set by GAEP: Companii de 2 miliarde de lei adopta arta pentru retentia si satisfactia angajatilor
Cererea masinilor electrice pe piata interna, in crestere
Partenerii nostri
Baza de calcul pentru concediu medical - este influentata de indicele de inflatie?
Ce conteaza cu adevarat pentru tinerii din generatia Z la locul de munca
Cum sa folositi SAGA pentru PFA: Ghid pentru evidente fiscal-contabile perfect legale
Imprumuturi intre societati: care sunt conditiile de acordare?
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?