Vacanta in Halong Bay (Vietnam). Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vacanta in Halong Bay (Vietnam). Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice
Vacanta in Halong Bay (Vietnam). Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice
de Adrian Somai la 03 Apr. 2019
Urmareste-ne pe Google News
halong bayvietnamghid de calatorievacanta vietnamvacanta halong baybuget calatorieha noi

Legenda spune ca atunci cand chinezii au vrut sa invadeze Vietnamul, zeii au sarit in ajutorul vietnamezilor si le-au trimis dragoni care sa ii apere. Ei bine, in continuare, se pare ca dragonii nu au scuipat foc asa cum am fi banuit cu totii, ci smaralde care au facut zid in fata chinezilor care isi pusesera in cap sa invadeze Vietnamul. In cele din urma, smaraldele s-au transformat in pietre, dragonii ramanand pe pamant pentru inca cateva sute de ani in apele din Golful Tonkin. Dragonii nu mai sunt aici, insa Halong Bay reprezinta la ora actuala cea mai importanta destinatie turistica din Vietnam si unul dintre cele mai atractive locuri din Asia de Sud-Est.

Lasand la o parte legenda, Halong Bay inseamna in ziua de astazi o formatiune de peste 2.000 de insule, mai mici sau mai mari. Aflat in patrimoniul UNESCO, Halong Bay atrage la ora actuala mii de turisti zilnic, reprezentand una dintre cele mai mari minunatii geologice de pe pamant. Fie ca vorbim despre stancile despre care spuneam ca s-au format din pietrele lasate aici de pe vremea dragonilor, fie ca vorbim despre pesterile mai mult sau mai putin descoperite de om sau despre micile plaje formate in jurul insulitelor, Halong Bay are tot ceea ce isi poate dori un turist. 

Probabil ca Vietnamul nu spune multe din punct de vedere turistic, insa aceasta latura s-a dezvoltat extrem de mult in ultimii ani. Iar Vietnamul chiar se poate lauda ca are ce oferi din punct de vedere turistic! Turistii care isi doresc sa stea la plaja si sa relaxeze pot alege oricand Insula Phu Quoc sau unul dintre multele orasele ce se regasesc pe coasta estica a tarii, Nha Trang fiind cel mai cunoscut dintre ele. Delta Mekong-ului este, de asemenea, extrem de vizitata de cei care ajung in sudul tarii, orasul Can Tho fiind doar la cateva ore de Ho Chi Minh City. 

Cei care sunt pasionati de orasele mari si de haosul specific zonei Asiei de Sud-Est se vor simti in largul lor in orase mari precum Ha Noi, Ho Chi Minh City sau Da Nang. De asemenea, cei care isi doresc orasele ceva mai mici pline de personalitate isi pot concentra atentia pe destinatii precum Hoi An sau Da Lat. In cazul in care sunteti pasionati de istorie, fosta capitala imperiala Hue este de neratat in cazul in care ajungeti in Vietnam. In cele din urma, cei care sunt pasionati de zonele montane nu au voie sa rateze cele mai scenice peisaje din tara, care se regasesc in zonele Ninh Binh, Ha Giang si Sa Pa. 


Cum ajungeti in Halong Bay (Vietnam) 

Pana sa putem vorbi despre Halong Bay, trebuie mai intai sa va spunem cum ajungeti intr-unul dintre orasele mari din Vietnam. Daca veniti in mod special pentru Halong Bay, cel mai bine ar fi sa cautati un zbor catre capitala Ha Noi. Desigur, daca gasiti un zbor mult mai convenabil ca pret catre Ho Chi Minh nu este nicio problema, de acolo putand zbura cu una dintre companiile locale low-cost catre Ha Noi. Din Bucuresti se zboara catre Ha Noi cu aproximativ 550 - 650 de euro, cele mai utilizate companii aeriene fiind Qatar Airways, Turkish Airlines si Aeroflot. 

Odata ajunsi in Ha Noi, puteti ajunge in Halong Bay printr-un tur organizat sau pe cont propriu. Tururile organizate sunt preferate de cei care nu au prea mult timp la dispozitie si isi doresc sa vada totul intr-o singura zi. Insa, daca aveti doua sau trei zile la dispozitie, cea mai de preferat varianta este aceea de a va duce pe cont propriu pana pe insula Cat Ba, adica acolo de unde pleaca toate tururile catre Halong Bay. In cazul in care veti face turul cu plecare din Ha Noi, trebuie sa stiti ca acesta va fi mai scurt decat toate celelalte tururi cu incepere in Cat Ba. 

Din capitala Ha Noi si pana in Cat Ba exista microbuze si autocare la orice ora din zi, asa ca nu aveti de ce se va faceti probleme in acest sens. Calatoria va dura aproximativ trei ore, costul acesteia fiind relativ mic, in jur de 5 dolari. 

Cand este cel mai bine sa vizitati Halong Bay 

Atunci cand planificati o calatorie in Vietnam trebuie sa tineti cont ca anotimpurile variaza foarte mult de la sud la nord. Spre exemplu, in zona de sud este mereu cald in timpul iernii “europene”, insa in partea din nord, acolo unde se regasesc capitala Ha Noi si Halong Bay, iarna vine cu temperaturi scazute. Sezonul de varf in Halong Bay cuprinde trei luni: octombrie, noiembrie si decembrie. De asemenea, lunile aprilie si mai sunt de obicei destul de primitoare. In schimb, va recomandam sa evitati aceasta zona intre lunile iunie si septembrie, furtunile si ploile punand stapanire pe intregul golf. 

Acte necesare pentru o vacanta in Halong Bay (Vietnam) 

Turistii romani care isi doresc sa calatoreasca in Vietnam trebuie sa stie ca au nevoie de viza turistica pentru a intra in tara. Din fericire, viza se poate obtine destul de simplu! Primul pas este acela de a solicita o scrisoare in acest sens de la o agentie acreditata. Scrisoarea este eliberata de autoritatile vietnameze si atesta faptul ca turistul in cauza poate primi o viza de 30 sau 90 de zile, cu una sau mai multe intrari, in functie de solicitarea facuta. Scrisoarea care atesta acordarea unei vize valabile 30 de zile costa in general 6 dolari. 

Cu aceasta scrisoare va trebui sa te prezinti la biroul de imigrari atunci cand vei ateriza in Vietnam. Acolo va trebui sa completezi un formular destul de stufos, care va cuprinde informatii personale despre tine si despre locul tau de munca. Totodata, nu trebuie sa uiti ca vei avea nevoie si de o poza format tip buletin, in caz contrar urmand sa platesti 5 dolari pentru aceasta. Din fericire, viza turistica pentru romani este gratuita, ceea ce inseamna ca in cateva minute o vei si primi si vei putea intra in tara! 

Unde va cazati in Halong Bay 

Asa cum spuneam si mai devreme, pentru vizitarea Halong Bay exista doua variante. In cazul in care apelati la varianta cea mai optima din punct de vedere al calatoriei voastre, va trebui sa ajungeti pe insula Cat Ba. Marea majoritate a unitatilor hoteliere sunt chiar in zona centrala a insulei, acolo unde veti gasi si numeroase restaurante. Locul este unul destul de linistit, asa ca nici nu avem cum sa aducem in discutie cluburi de noapte sau restaurante deschise pana tarziu in noapte! 

In cazul in care va doriti sa ramaneti in capitala Ha Noi si sa faceti de acolo un tur organizat catre Halong Bay, cel mai bine este sa cautati o cazare in jurul Cartierului Francez sau in jurul Lacului Hoan Kiem, ambele aflandu-se in centrul turistic al orasului. De aici veti putea ajunge aproape peste tot pe jos, asa ca nu veti avea nicio grija suplimentara! Tot in aceasta zona veti gasi zeci de agentii turistice care organizeaza tururi atat in Halong Bay, cat si in Ninh Binh si alte zone din nordul tarii. 

Cele mai importante obiective din zona Halong Bay 

Zona Halong Bay nu poate fi explorata pe cont propriu, ceea ce inseamna ca va trebui sa apelati in mod obligatoriu la un tur organizat de o agentie turistica. Acum, sunt mai multe variante din care va trebui sa alegeti. Exista turul de o singura zi, pe care il aleg marea majoritate a turistilor care ajung in aceasta zona si care cuprinde in mare masura tot ce este important de vazut! Apoi, exista un tur de doua zile care include o noapte dormita pe barca, experienta fiind una interesanta. 

Turul organizat va va plimba pentru aproximativ opt ore in Halong Bay printre multitudinea de insule mai mici sau mai mari si printre miile de “stanci” cazute parca din cer in apele zonei. Orice ati face, trebuie sa aveti bateria incarcata la telefon sau la aparatul foto pentru ca fara doar si poate le veti folosi de dimineata pana seara. 

Unul dintre punctele de interes ale traseului in Halong Bay este reprezentat de Pestera Sung Sot, o pestera descoperita in urma cu aproape o suta de ani de francezi. Chiar daca nu este atat de mare, pestera Sung Sot este una dintre cele mai frumoase pesteri din Vietnam, fiind alcatuita din mai multe “camere” care fac ca entuziasmul si curiozitatea calatorilor sa creasca odata cu fiecare pas facut! 

Insula Cat Ba merita de asemenea explorata de la un capat la altul, peisajele fiind uimitoare. Poti face acest lucru pe cont propriu, la volanul unui scuter inchiriat pentru cate zile iti doresti. Nu departe de zona centrala unde probabil te vei caza, vei gasi doua plaje destul de linistite si foarte frumoase. Daca esti pasionat de catarare, poti face de asemenea tot felul de trasee in Parcul National pe care il vei gasi in mijlocul insulei. Pe insula vei mai gasi, de asemenea, alte cateva pesteri, cele mai importante fiind Dau Go Cave, Thien Cung si Hospital Cave. Daca iti doresti ceva mai multa distractie, poti opta pentru o zi petrecuta in Dragon Park Ha Long, parc destinat in special celor mici! 

Ce mancati in Halong Bay (Vietnam) 

Supa pho este cel mai celebru fel de mancare din Vietnam, aceasta putand fi gasita la orice colt de strada si in orice restaurant mai mult sau mai putin pretentios. O specialitate a Vietnamului de Nord este, de asemenea, bun cha, un alt fel de mancare pe care nu trebuie sa il ratati. Bineinteles, celebrele sadwichuri vietnameze banh mi nu lipsesc nici in aceasta zona, acestea reprezantand un snack perfect la orice ora din zi (sau noapte). 

Buget de vacanta in Halong Bay (Vietnam) 

Lasand la o parte faptul ca este o tara care are extrem de multe de oferit din punct de vedere turistic, Vietnamul este o tara si foarte ieftina. Spre exemplu, veti putea gasi camere de hotel pentru doua persoane la 15 sau 20 de dolari pe noapte. Calatoriile intre orase cu autocarul sunt, de asemenea, foarte ieftine, rar costand mai mult de 10 dolari. Turul in Halong Bay are un pret de aproximativ 15 - 20 de dolari. In schimb, daca optati pentru turul de doua zile, asteptati-va la un pret de aproximativ 60 - 80 de dolari. 

O masa la restaurant va poate scoate din buzunare aproximativ 10 - 15 dolari pentru doua persoane. In schimb, daca optati pentru street food, trebuie sa stiti ca va puteti satura trei sau patru persoane cu acesti bani. Scuterul poate fi inchiriat, de asemenea, cu aproape 6 dolari pe zi in orice oras din Vietnam.

Jurnalist Manager.ro

Ultimele NOUTATI

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024
Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024
Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024
Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x