Vacanta in Singapore. Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vacanta in Singapore. Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice
Vacanta in Singapore. Tot ce trebuie sa stii pentru un sejur perfect: acte necesare, buget, obiective turistice
de Adrian Somai la 26 Feb. 2019
Urmareste-ne pe Google News
singaporeghid calatorievacanta singaporebuget de vacantaobiective turistice

Singapore este cea mai mica tara din Asia de Sud-Est, cu o suprafata de doar 639 de kilometri patrati si cu o populatie de putin peste 2.8 milioane de locuitori. Initial, Singapore a fost o colonie britanica, capatandu-si independenta fata de Regatul Unit in 1963. In cele din urma, dupa o alipire de doar doi ani la fostele teritorii britanice din Malaysia, Singapore devine stat independent in 1965. Avand marele avantaj de a fi unul dintre cele mai tranzitate porturi maritime din lume, SIngapore a devenit in timp una dintre cele mai infloritoare si puternice economii din intreaga lume.

Orasul Leilor este la ora actuala una dintre cele mai moderne si mai vizitate metropole din lume. Spre deosebire de capitalele tarilor din jurul sau, Singapore este un oras mult mai modern, curat, ordonat si extrem de bine pus la punct la toate capitolele.

Cu toate acestea, Singapore si-a pastrat traditiile, fiind si un centru cultural important pentru zona Asiei de Sud-Est. In acest context, Singapore merita oricand cateva zile pentru a fi vizitat de orice turist care ajunge in zona. 

Cum ajungeti in Singapore

Pana la a vorbi mai in detaliu despre ceea ce se poate face in cateva zile in Singapore, haideti sa ne uitam si la cele mai convenabile rute aeriene la care putem apela pentru a ajunge acolo. Presupunand ca plecarea se face din Bucuresti, vorbim in primul si primul rand de trei companii aeriene de renume care deservesc aceasta ruta: Qatar Airlines, Turkish Airlines si KLM. 

Prima companie opereaza zboruri cu escala in Doha, a doua companie are escale in Istanbul, in timp ce KLM va ocoli un pic prin Amsterdam. Preturile biletelor variaza intre 500 si 600 de euro, insa, daca veti sta cu ochii pe ofertele propuse de cele trei companii, nu este exclus sa puteti zbura in Singapore si cu mai putin de 500 de euro!

Nu in ultimul rand, pentru o vacanta in Singapore, puteti lua in calcul si un zbor catre Kuala Lumpur, Malaysia. Avand in vedere ca distanta dintre cele doua orase nu este prea mare, un zbor mai ieftin catre KL ar putea fi o varianta de luat in seama. Din Kuala Lumpur catre Singapore puteti apela fie la o cursa de aproximativ sapte ore de autocar, fie la o cursa aeriana operata de o companie low-cost (Air Asia, Jet Star). 

Cand este cel mai bine sa vizitati Singapore

Marele avantaj al statului-oras Singapore este acela de a nu avea un sezon de varf si un extra-sezon, putand fi vizitat fara niciun fel de griji pe tot parcursul anului. Spre deosebire de celelate tari din jurul sau, in SIngapore sunt mai putine sanse de ploaie pe timpul verii, intre lunile martie si octombrie. Insa, cei mai multi turisti ajung aici in lunile friguroase din Europa sau Statele Unite, asa ca nu trebuie sa va faceti griji din acest punct de vedere. 

Atunci cand va planificati o calatorie in Singapore trebuie sa luati in calcul si sarbatorile specifice ale acestei tari. Anul Nou Chinezesc, care de cele mai multe ori se sarbatoreste in luna februarie sau martie, atrage un numar extrem de mare de turisti in Singapore. Asadar, in cazul in care ajungeti acolo in saptamanile din preajma Anului Nou Chinezesc, trebuie sa va asteptati la aglomeratie si la preturi ceva mai mari. 

Acte necesare pentru o vacanta in SIngapore 

Cetatenii romani care vor sa calatoreasca in Singapore in scop turistic au nevoie doar de un pasaport care sa aiba o valabilitate mai mare de sase luni de la data calatoriei. Atunci cand veti ajunge in Singapore va mai trebui sa completati un formular clasic, dupa care veti primi stampila de intrare in tara. Sederea pe care o puteti avea in Singapore nu trebuie sa depaseasca 90 de zile. 

Bineinteles, alaturi de pasaport, specialistii recomanda ca turistii sa aiba incheiata o asigurare de calatorie. Singapore este o tara care se poate dovedi extrem de scumpa atunci cand vine vorba despre servicii medicale, asa ca o asigurare medicala este mai mult decat obligatorie! 



Citeste si: De la 1 martie cresc facturile la curent. Urmeaza gazele, alimentele si carburantii

Unde va cazati in Singapore

Fara doar si poate, Marina Bay Sands este unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din intreaga lume. Vorbim despre un hotel care valoreaza peste opt miliarde de dolari, cu forma de vapor si cu una dintre cele mai celebre piscine infinite pe acoperis. Desigur, o noapte de cazare la MBS va va scoate din buzunare peste 300 de euro, insa, mai mult ca sigur, aceasta este o experienta care trebuie avuta macar o data in viata. 

Chinatown-ul din Singapore este una dintre cele mai bune zone in care te poti caza atunci cand calatoresti acolo. Este una dintre cele mai vibrante zone ale orasului, ceea ce inseamna ca ai ce face pe stradutele de acolo zi si noapte. In plus, preturile la cazare nu mai sunt atat de mari. 

In cazul in care va doriti o zona ceva mai ieftina pentru cazare, va trebui sa va indreptati atentia fie spre Little India, fie spre Geylang, un cartier cunoscut drept Districtul Rosu al statului - oras Singapore. 

Cele mai importante obiective turistice 

Pana sa te pierzi printre sutele de zgarie-nori din centru, ar fi cel mai bine sa incepi calatoria in Singapore cu o vizita la Gradina Botanica. Desi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din oras, accesul este gratuit. Totusi, daca vei vrea sa vezi si gradina de orhidee, trebuie sa stii ca exista o taxa de 5 dolari singaporezi (SGD). Gradina este la randul ei impartita in mai multe gradini cu specific diferit, insa aici vei putea vedea veverite, pasari, fluturi, varani si tot felul de alte vietati mai mici sau mai mari. 

Asa cum spuneam si in randurile de mai sus, Chinatown este un centru cultural si, in acelasi timp, una dintre cele mai importante zone din Singapore. Cartierul chinezesc este un cartier traditional, neatins inca de modernismul din centru, cu case mici provenite parca din alta epoca si cu temple care iti taie rasuflarea. Tot aici se regaseste si cea mai sacra relicva a orasului - stat Singapore, si anume un fragment dintr-un dinte al lui Buddha. In plus, tot din aceasta zona a orasului veti putea cumpara si cele mai multe si mai ieftine suveniruri pentru acasa. 

La cateva statii de metrou mai incolo vei da de Little India, un alt cartier care te transpune parca intr-o alta tara. Imediat cum vei pasi in aceasta zona vei uita ca esti in Singapore, una dintre cele mai moderne si mai curate tari din lume. Aici vei gasi multe restaurante cu mancare indiana delicioasa, magazine de unde iti poti cumpara imbracaminte traditionala indiana si tot felul de lacase de cult hinduse mai mici sau mai mari. 

Daca intr-una dintre zilele petrecute in Singapore vei dori sa evadezi din jungla urbana din centrul orasului - stat, Insula Sentosa nu trebuie ratata. Aici vei gasi, in primul rand, singurele plaje din Singapore! Tot aici te poti distra in diferite parcuri de distractie sau poti patrunde in lumea Universal Studios. Pentru a ajunge pe Insula Sentosa poti apela la o telecabina, panoramele vazute din aceasta fiind impresionante! 

In cele din urma, zona Marina Bay nu lipseste de pe lista niciunui turist care ajunge in Singapore. Cuvintele sunt de prisos atunci cand vine vorba despre aceasta zona a orasului, una dintre cele mai moderne zone din intreaga lume! In fiecare zi, la orele 19 si 20 sunt programate spectacole de lumini si lasere, spectacole pe care nu aveti voie sa le ratati sub nicio forma! 

Ce se mananca in Singapore 

Asa cum probabil ca te asteptai, mancarea predominanta din Singapore este cea chinezeasca. Fie ca vorbim despre restaurante de lux, fie ca vorbim despre celebrele hawker-centers populate de corporatisti in pauzele de masa, pe mesele singaporezilor vom vedea cu siguranta orez si noodlesi. “Laksa” este una dintre cele mai iubite supe din Singapore, aceasta avand o provenienta malaysiana. 

De asemenea, “hainanese chicken rice” este unul dintre cele mai iubite feluri de mancare din Singapore, fiind vorba despre o carne de pui facuta dupa o reteta specifica, servita alaturi de orez si de un sos special picant. “Chilli Crab” este unul dintre cele mai cautate feluri de mancare in Singapore, fiind extrem de popular printre turisti. Daca preferati ceva care are la baza noodlesii, va trebui sa va indreptati atentia catre un fel de mancare numit “char kuay teow”. 

Buget de vacanta in Singapore 

Orice am vrea sa spunem, o vacanta in Singapore nu va fi atat de ieftina precum una in tarile vecine din Asia de Sud-Est. Singapore este una dintre tarile cele mai bogate si scumpe din intreaga lume, asa ca trebuie sa va pregatiti pe masura.

O noapte de cazare pentru doua persoane la un hotel de trei stele situat intr-o zona buna porneste de la 60 - 80 de euro, in timp ce camerele din hotelurile de lux au preturi si de peste 300 de euro pe noapte. Transportul in oras este destul de ieftin in schimb, acesta putandu-se face cu ajutorul mijloacelor de transport in comun. 

Biletele de intrare la obiectivele turistice nu sunt deloc ieftine in Singapore, ceea ce inseamna ca trebuie sa le acordati o atentie suplimentara atunci cand ganditi bugetul de vacanta.

Din fericire, in Singapore puteti manca cu bani putini in cazul in care nu doriti sa mergeti la restaurante. Daca veti proceda asa cum fac si localnicii si veti manca din acele celebre hawker-centers, veti putea manca copios doua feluri de mancare cu pana in 10 dolari singaporezi.

Citeste si: Mediul antreprenorial in Romania a inregistrat in 2018 cifre in crestere in cazul dizolvarilor si suspendarilor

Jurnalist Manager.ro

Ultimele NOUTATI

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024
Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024
Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024
Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x