Dupa carnea de cal, urmeaza carnea de oaie
carne de calcarne de oaiescandalul carnii de calretragerea produselor
Dupa scandalul carnii de cal, 57 tone de carne de oaie interzisa au fost descoperite in Franta.
Autoritatile sanitare franceze au anunat marti ca la societatea Spanghero, implicata in scandalul european privind carnea de cal comercializata drept carne de vita, au fost descoperite 57 de tone de carne de oaie britanica interzisa la import.
Carnea de oaie a fost descoperita in cursul inspectiilor efectuate la Spanghero in februarie, cand intreprinderea se afla in centrul scandalului carnii de cal, a declarat procurorul din Carcassonne, Antoine Leroy.
"Sunt interzise importurile provenind din Europa a carnii obtinute in aceste conditii", a declarat Leroy, referindu-se la procedeul folosit, ce consta in razuirea osului pentru a obtine carnea, dar si nervuri si muschi, care este interzis.
Toate elementele au fost transmise justitiei, sesizata intr-un dosar care se extinde in toata Europa, a declarat ministrul delegat pentru sectorul agroalimentar Guillaume Garot.
"Ca masura de preventie am dispus retragerea tuturor produselor preparate pe baza acestui tip de carne, carnati, salamuri", a declarat Garot.
Spanghero este deja acuzat pentru ca a revandut cu buna stiinta mai multe sute de tone de carne de cal etichetata drept carne de vita.