Despre Insulele Maldive se spune de ceva vreme ca ar fi in pericol de disparitie pana la sfarsitul secolului din cauza schimbarilor climatice si a cresterii nivelului marii, insa nu toata lumea constientizeaza pericolul care exista in momentul de fata pentru aceasta tara.
Recent, ministrul mediului din Insulele Maldive a declarat ca data deteriorarea mediului va continua in ritmul actual, tara sa “nu va mai fi aici” pana in anul 2.100. “Nu vom supravietui. Schimbarile climatice sunt reale si suntem cea mai vulnerabila tara din lume”, a mai spus Aminath Shauna. “Nu exista un teren mai inalt pentru noi… suntem doar noi, sunt doar insulele noastre si marea”, a mai transmis el.
Schimbarile climatice determina topirea ghetarilor si a calotelor glaciare, ceea ce duce la cresterea nivelului marii. Insulele Maldive, fiind situate la o altitudine mica deasupra nivelului marii, sunt extrem de vulnerabile la cresterea acestuia. Un nivel crescut al marii poate duce la inundarea acestor insule si la pierderea suprafetei de uscat.
De asemenea, cresterea nivelului marii si intensificarea fenomenelor meteorologice extreme, precum furtunile si tsunami-urile, conduc la eroziunea tarmurilor. Acest lucru afecteaza calitatea plajelor si poate duce la pierderea terenului pentru locuinte si infrastructura.
Mai mult decat atat, acidificarea oceanului, cauzata de absorbtia crescuta a dioxidului de carbon de catre apa oceanului, poate afecta recifurile de corali, care sunt o parte esentiala a ecosistemului maritim al Insulelor Maldive. Distrugerea recifelor de corali poate diminua capacitatea acestora de a proteja insulele de eroziune si de a reduce impactul valurilor.
„Avem nevoie ca fiecare om sa abordeze schimbarile climatice la un nivel personal si la un nivel politic de catre guverne”, a spus Shauna. „Sunt necesare urgent obiective ambitioase pentru a ajuta nu doar Maldivele, ci toate micile state insulare”, a mai adaugat ministrul mediului din Insulele Maldive.
Insulele Maldive sunt faimoase pentru plajele lor cu nisip alb fin, apele cristaline si recifurile de corali. Este locul ideal pentru a te relaxa si a te bucura de frumusetea naturii inconjuratoare. Maldivele ofera o gama larga de activitati subacvatice, cum ar fi snorkeling-ul, scufundarile si excursiile cu barca cu podea de sticla, care permit explorarea bogatiei marine a regiunii. Datorita apelor calde si clare, vei avea oportunitatea sa descoperi o varietate impresionanta de vietuitoare marine, inclusiv recife de corali vii, rechini, delfini si multe altele.
Insulele Maldive sunt cunoscute pentru statiunile de lux si bungalourile de pe apa, care ofera servicii impecabile si facilitati de neegalat. Indiferent daca alegi sa te cazezi intr-un bungalow deasupra apei sau intr-o vila de pe plaja, vei fi rasfatat cu privelisti uluitoare si servicii de inalta calitate. In plus, in timp ce te bucuri de plajele idilice si activitatile subacvatice, poti explora si cultura si traditiile locale ale Insulelor Maldive. Poti vizita satele pescaresti pitoresti, sa participi la ceremonii traditionale si sa descoperi arta si artizanatul local.
Citeste si: 6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si