Putem spune ca infiintarea celor 22 de companii municipale a fost un proiect de suflet al Gabrielei Firea, pentru care s-a zbatut mult inca din primele saptamani de mandat. Cele 22 de companii au fost infiintate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti in ultimii doi ani.
Inca din primele luni de la infiintare, aceste companii municipale au atras de partea lor un val de critici urias. Mai intai s-a vorbit despre persoanele controversate care au fost angajate sa le conduca, persoane apropiate fie de familia Firea - Pandele, fie de alte nume controversate din PSD si ALDE.
Apoi s-a vorbit despre salariile uriase de care beneficiaza si in prezent angajatii acestor 22 de companii, salarii cu mult peste media din tara noastra. In cele din urma, majoritatea obiectivelor acestor companii au fost ratate sau trecute cu vederea, fapt care a atras alte valuri de critici din partea celor din Opozitie.
Mai exact, consilierii municipali USR au contestat procesul de infiintare a celor 22 de companii municipale, pe motiv ca hotararile au fost adoptate ilegal. Practic, aceste hotarari au fost adoptate cu votul a jumatate plus unu din numarul total de consilieri, si nu cu votul a doua treimi din numarul consilierilor. Avand in vedere ca este vorba despre niste proiecte care privesc patrimoniul Capitalei, hotararea nu putea fi adoptata decat in cazul votului a doua treimi din numarul total de consilieri.
Roxana Wring, presedinte USR Bucuresti, consilier municipal si initiatoare a actiunii in instanta, a oferit deja primele declaratii pe marginea deciziei luate de Curtea de Apel. Roxana Wring spune ca aceasta veste este una “foarte proasta pentru gastile din Voluntari care isi vad naruit visul de a pune mana pe Bucuresti bucata cu bucata”.
Wring o acuza pe Gabriela Firea ca este cea care a girat si a fortat impotriva legii infiintarea acestor companii, carora le-a dat peste jumatate de miliard de euro degeaba. In aceste conditii, Roxana Wring o considera pe Firea principala vinovata pentru pierderea acestor bani, iar in aceste conditii spune ca “actualul Primar trebuie sa plateasca”.
Dupa miezul noptii, Primaria Municipiului Bucuresti a emis un comunicat de presa prin care transmite ca decizia Curtii de Apel este “cel putin surprinzatoare, daca nu chiar socanta”. Primaria Capitalei acuza astfel interpretarea unei instante prin care toate deciziile luate in Consiliile Locale si in CGMB ar avea nevoie de votul a doua treimi din numarul total al consilierilor.
Totodata, Primaria transmite ca o astfel de decizie duce la “blocarea completa a unui oras”. In incheiere, Primaria transmite ca cele 22 de companii municipale exista in continuare, sunt infiintate de mai bine de un an si sunt inscrise la Registrul Comertului.
Citeste si: Primaria Capitalei va deconta combustibil de pana la 500 lei/luna pentru persoanele care fac car-sharing
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si