-
Sunt convins ca negocierile vor duce la un guvern cu capacitatea de a face fata provocarilor si de a pregati relansarea economica
-
Le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de noi.
-
Le transmit cetatenilor romani ca orice masura luata, chiar daca a generat efecte nefavorabile, a fost luata cu un singur scop: de a apara sanatatea si viata romanilor, de a apara locurile de munca
-
Sunt convins ca in viitoarele negocieri PNL va da premierul si va forma coloana vertebrala a guvernului care sa realizeze saltul in dezvoltarea economica de care are nevoie
Citeste si:
Partidul lui Traian Basescu, la un pas sa-i repete istoria de la prezidentialele din 2009
Romania a ramas fara Guvern cu puteri depline, in plina criza sanitara
In urma deciziei premierului de a demisiona, cabinetul sau isi pierde din atributii si nu mai poate adopta Ordonante de Urgenta, ci doar acte administrative.
Situatia e destul de dificila, daca tinem cont de faptul ca ne aflam in plina pandemie si e nevoie sistematic de proiecte legislative si masuri specifice.
In urmatoarele 45 de zile, cabinetul va functiona interimar, iar interimatul functiei prim-ministru va fi preluat, probabil, de vicepremierul Raluca Turcan.
Abia dupa constituirea noului Parlament, pe 20 decembrie, va putea fi investit un nou Guvern.
Conform Art. 103 din Constitutie, ''(1) Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament.
(2) Candidatul pentru functia de prim-ministru va cere, in termen de 10 zile de la desemnare, votul de incredere al Parlamentului asupra programului si a intregii liste a Guvernului.
(3) Programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna. Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor.”