Un detaliu important este sa fii mereu cu un pas in fata, sa dai tonul si sa vii mereu cu o voce noua, pentru a te putea face remarcat atunci cand esti la o masa la care toti se cunosc intre ei.
1. Organizeaza evenimente pentru clienti si parteneri
Ideile sunt simple, dar implementarea lor nu este atat de usoara. Organizarea evenimentelor pentru clienti si parteneri, fie ca o faci intr-o sala eleganta, fie ca e afara, la cort, necesita multa atentie si o disciplina totala. Atunci cand pui la cale socializari in aer liber, trebuie sa te asiguri ca invitatii firmei tale vor avea parte de tot confortul necesar. Ai grija sa pui la punct totul, de la servicii de catering, toalete, paza, echipamente video si audio, servicii de prima ajutor si pana la inchirierea unui tun de caldura, care te va ajuta sa pastrezi o temperatura perfecta in timpul manifestarii. O asemenea organizare poate veni cu multe potentiale probleme la pachet, iar responsabilitatea ta este sa le anticipezi pe toate. Pe de alta parte, avantajul pe care evenimentele de firma pentru clienti si parteneri ti-l ofera este foarte important. In acest fel poti sa reusesti mai multe legaturi comerciale, stabilesti relatii de incredere mai puternice si te pozitionezi diferit fata de concurenta. Pana la urma, PR-ul este la fel de important precum calitate serviciilor pe care le oferi.
2. Gaseste persoane publice care vor sa se asocieze cu imaginea firmei tale
Una dintre marile intrebari pe care orice firma noua si le pune la inceput de drum este: Cum ii faci pe oameni sa vorbeasca despre tine? Publicitatea este un raspuns, iar ea poate veni in mai multe forme. Asocierea imaginii firmei tale cu figuri publice poate fi una dintre solutiile de care ai nevoie. Poti apela la „influenceri” pe care sa ii convingi, contra cost, sa participe la evenimentele tale si sa vorbeasca public despre tine. O astfel de strategie poate fi costisitoare, insa te va ajuta sa ajungi foarte repede in fata publicului care te intereseaza. Brandul firmei tale va capata rapid credibilitate si vei reusi sa accelerezi perioada de integrare in peisaj.
3. Investeste in zona digitala
Magazinele fizice si vitrinele frumos aranjate nu mai sunt suficiente acum pentru succes, mai ales in zona de retail. Fie ca te ocupi cu comercializarea unor produse, fie ca oferi servicii, prezenta in mediul digital este obligatorie. Construieste un site aliniat la noile trenduri de consum. Mai exact, acesta trebuie sa fie gandit in primul rand pentru smartphone-uri. Spre exemplu, in SUA traficul de internet pe mobil a depasit 60 de procente in 2017 din traficul total, astfel ca telefoanele mobile sunt mai importante acum decat vechile desktopuri. De asemenea, investeste in SEO, prin Google Ads si nu uita de retelele de socializare, acolo unde vei avea nevoie de o pagina de Facebook. Nu uita, pentru mai multa credibilitate digitala in mediul profesional, sa iti deschizi un cont de LinkedIn. Toate acestea, dublate prin reclame online, te pot ajuta sa ajungi mai repede si mai eficient la publicul consumator tanar de care businessul tau are nevoie.
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si