Agenda fiscala a lunii iulie: Ce obligatii au cetatenii la ANAF in aceasta perioada

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Agenda fiscala a lunii iulie: Ce obligatii au cetatenii la ANAF in aceasta perioada
Agenda fiscala a lunii iulie: Ce obligatii au cetatenii la ANAF in aceasta perioada
de Magda Florea la 02 Iul. 2018 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
anafcalendar fiscalobligatii fiscalecalendar fiscal iulie 2018declaratii fiscale

Pentru luna iulie a anului 2018, ANAF a intocmit un calendar fiscal, pe care toti cetatenii din Romania trebuie sa il respecte.

Reprezentantii ANAF au alcatuit o agenda fiscala aferenta lunii iulie, care contine principalele obligatii fiscale de care cetatenii trebuie sa tina cont in cea de-a doua luna de vara.

Citeste si: Centenarul Marii Uniri: Astazi, acum 100 de ani. Cum se vedea Romania in presa de acum un veac (II)

Iata despre ce este vorba:


1. Depunerea formularului "Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la sosirea in Romania"
 
Se depunde in termen de 30 de zile de la implinirea termenului de 183 de zile de prezenta in Romania. Se depune de persoana fizica sosita in Romania care are o sedere in statul roman o perioada sau mai multe perioade care depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive, care se incheie in anul calendaristic vizat.
 
2. Depunerea formularului "Chestionar pentru stabilirea rezidentei fiscale a persoanei fizice la plecarea din Romania" .
 
Se depune cu 30 de zile inaintea plecarii din Romania. Se depune de persoana fizica rezidenta in Romania, precum si persoana fizica nerezidenta care pleaca din tara pentru o perioada sau mai multe perioade de sedere in strainatate care depasesc in total 183 de zile, pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive.
 
3. Depunerea declaratiilor: 
 
010 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica - Formularul 010 SAU 700 Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal - Formularul electronic 700, dupa caz.
 
 020 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice romane si straine care detin cod numeric personal - Formularul 020 SAU 700 Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal - Formularul electronic 700, dupa caz.
 
 070 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere - Formularul 070 SAU 700 Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal - Formularul electronic 700, dupa caz.
 
Se depun in 30 de zile de la data infiintarii/ data eliberarii actului legal de functionare/ data inceperii activitatii/ data obtinerii primului venit/ data dobandirii calitatii de angajator, dupa caz, sau 15 zile de la data modificarii ulterioare a datelor declarate initial. 
 
4. Depunerea Declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national aferente perioadei de raportare precedente (luna, trim. etc. ; perioada de raportare este cea declarata pentru depunerea decontului de TVA, prevazuta la art.322 din Legea nr.227/2015) - Formularul 394.
 
Se depune pana luni, 2 iulie 2018. Vizeaza persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, conform art.316 din Legea nr.227/2015, obligate la plata taxei conform art. 307 alin.(1), (2), (6) si (7) din Legea nr.227/2015, pentru operatiuni impozabile in Romania conform art.268 alin.(1) din Legea nr.227/2015.
Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, conform art.316 din Legea nr.227/2015, care realizeaza in Romania, de la persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, achizitii de bunuri sau servicii taxabile.
 
5. Depunerea Declaratiei de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania - Formularul 092 Se depune pana vineri, 6 iulie. Se adreseaza contribuabililor inregistrati in scop de TVA care utilizeaza ca perioada fiscala trimestrul si care au efectuat o achizitie intracomunitara taxabila in Romania, fiind astfel obligati sa isi modifice perioada fiscala, devenind platitori de TVA lunar.
 
7. Depunerea declaratiilor:
- 010 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica - Formularul 010 sau
- 700 Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal - Formularul electronic 700, dupa caz.
- 020 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice romane si straine care detin cod numeric personal - Formularul 020 sau
- 700 Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal - Formularul electronic 700, dupa caz.
- 070 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere - Formularul 070 sau
- 700 Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal - Formularul electronic 700, dupa caz.
 
Se depun pana marti, 10 iulie. Se adreseaza persoanelor impozabile, inregistrate in scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care nu au depasit plafonul de scutire si care doresc sa fie scoase din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA.
 
8. Depunerea formularului Notificare privind aplicarea/incetarea aplicarii regimului special pentru agricultori - Formularul 087.
 
Se depune pana marti, 10 iulie. Este depus de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015, care opteaza pentru aplicarea regimului special pentru agricultori.
 
9. Depunerea Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice - Declaratia unica
 
Se depune pana luni, 16 iulie. Vizeaza:
-persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania sau/si din strainatate, care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii;
- persoanele fizice care nu realizeaza venituri si care opteaza pentru plata contributiei de asigurari sociale de sanatate.
Declaratia se depune de catre persoanele fizice pentru:
- declararea veniturilor realizate din Romania sau/si din strainatate in anul 2017;
- declararea impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din Romania in anul 2018;
- declararea venitului estimat pentru incadrarea ca platitor de contributii sociale si, dupa caz, a declararii contributiilor sociale datorate in anul fiscal 2018.
 
10. Depunerea Situatiei eliberarilor pentru consum de tutun fin taiat, destinat rularii in tigarete/alte tutunuri de fumat in luna ... anul ... - Anexa nr.4 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal
 
Se depune pana luni, 16 iulie. Vizeaza antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati sau importatorii autorizati pentru produse din grupa tutunului prelucrat.
 
11. Depunerea Situatiei eliberarilor pentru consum de tigarete/tigari si tigari de foi in luna ... anul ... - Anexa nr.3 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal
 
Se depune pana luni, 16 iulie. Vizeaza antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati sau importatorii autorizati pentru produse din grupa tutunului prelucrat.
 
12. Depunerea Situatiei centralizatoare privind achizitiile/utilizarile de produse accizabile si livrarile de produse finite rezultate in luna ... anul ..., pentru luna precedenta - Anexa nr.26 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal
 
Se depune pana luni, 16 iulie. Vizeaza operatorii economici care detin autorizatii de utilizator final (produse energetice).
 
13. Depunerea Situatiei centralizatoare privind achizitiile/utilizarile de produse accizabile si livrarile de produse finite rezultate in luna ..., pentru luna precedenta - Anexa nr.26 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal
 
Se depune pana luni, 16 iulie. Vizeaza operatorii economici care detin autorizatie de utilizator final (alcoolul etilic si a produse alcoolice).
 
14. Depunerea Situatiei centralizatoare privind achizitiile si livrarile de produse accizabile pentru luna precedenta - Anexa nr.19 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal
 
Se depune pana luni, 16 iulie. Vizeaza destinatarii inregistrati si reprezentantii fiscali pentru achizitiile si livrarile de produse accizabile.
 
15. Depunerea Situatiei privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal de productie de alcool si bauturi spirtoase pentru luna precedenta - Anexa nr.12 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal
 
Se depune pana luni, 16 iulie. Vizeaza antrepozitarii autorizati pentru productie produse accizabile.
 
16. Depunerea Situatiei privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal de productie de vinuri/bauturi fermentate/produse intermediare pentru luna precedenta - Anexa nr.13 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal

Se depune pana luni, 16 iulie. Vizeaza antrepozitarii autorizati pentru productie produse accizabile.
 
17. Depunerea Situatiei privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal de productie de bere pentru luna precedenta - Anexa nr.14 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal
 
Se depune pana luni, 16 iulie. Vizeazantrepozitarii autorizati pentru productie produse accizabile
 
18. Depunerea Situatiei privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal de productie tutunuri prelucrate pentru luna precedenta - Anexa nr.15 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal
 
Se depune pana luni, 16 iulie. Vizeaza antrepozitarii autorizati pentru productie produse accizabile
 
19. Depunerea Situatiei privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal de productie de produse energetice pentru luna precedenta - Anexa nr.16 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal
 
Se depune pana luni, 16 iulie. Vizeaza antrepozitarii autorizati pentru productie produse accizabile
 
20. Depunerea Situatiei privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal de depozitare pentru luna precedenta - Anexa nr.17 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal
 
Se depune pana luni, 16 iulie. Vizeaza antrepozitarii autorizati pentru productie produse accizabile
 
21. Depunerea jurnalelor pentru luna precedenta privind livrarile de combustibil destinat utilizarii exclusiv pentru aviatie - Anexa nr.29 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal sau navigatie - Anexa nr.31 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal
 
Se depune pana luni, 16 iulie. Vizeaza antrepozitarii autorizati pentru productie/ depozitare.
 
22. Depunerea jurnalelor pentru luna precedenta privind achizitiile/livrarile de combustibil destinat utilizarii exclusiv pentru aviatie - Anexa nr.30 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal sau navigatie - Anexa nr.32 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal
 
Se depune pana luni, 16 iulie. Vizeaza antrepozitarii autorizati pentru depozitare.
 
23. Depunerea Situatiei centralizatoare privind livrarile de produse accizabile in luna ... anul ..., pentru luna precedenta - Anexa nr.21 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal
 
Se depune pana luni, 16 iulie. Vizeaza operatorii economici care detin autorizatii de expeditor inregistrat
 
24. Depunerea Evidentei achizitionarii, utilizarii si returnarii marcajelor pentru luna precedenta - Anexa nr.42 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal
 
Se depune pana luni, 16 iulie. Vizeaza antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati si importatorii autorizati de produse supuse marcarii
 
25. Depunerea Declaratiei privind productia de vinuri linistite realizata si comercializata in calitate de mic producator aferenta semestrului precedent - Anexa nr.8 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal
 
Se depune pana luni, 16 iulie. Vizeaza micii producatori de vinuri linistite.
 
26. Depunerea Declaratiei privind achizitiile/livrarile intracomunitare de vinuri linistite efectuate in calitate de mic producator aferenta semestrului precedent - Anexa nr.9 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal
 
Se depune pana luni, 16 iulie. Vizeaza micul producator de vinuri aflat in cazul prevazut la pct.21 alin. (23) precum si destinatarul din Romania prevazut la pct.21 alin. (25) din HG nr.1/2016 -normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal
 
27. Depunerea Declaratiei speciale de taxa pe valoarea adaugata pentru trimestrul precedent (sistem VOES)
Se depune pana vineri, 20 iulie. Vizeaza:
 a) Persoanele impozabile nestabilite in U.E. care presteaza servicii electronice de telecomunicatii, de radiodifuziune si televiziune persoanelor neimpozabile;
b) Persoanele impozabile stabilite in U.E., dar in alt stat membru decat statul membru de consum care presteaza servicii electronice, de telecomunicatii, de radiodifuziune si televiziune.
 
28. Plata impozitului retinut la sursa in luna precedenta
 
Se depune pana miercuri, 25 iulie. Vizeaza platitorii urmatoarelor venituri:
- din drepturi de proprietate intelectuala;
- din premii si jocuri de noroc;
- obtinute de nerezidenti;
- din alte surse
 
29. Efectuarea platii anticipate privind impozitul pe profit, aferenta trimestrul II 2018
 
Se depune pana miercuri, 25 iulie. Vizeaza:
- contribuabilii care aplica sistemul de declarare si plata a impozitului pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial
- persoanele juridice straine si persoanele fizice nerezidente care desfasoara activitate in Romania intr-o asociere cu sau fara personalitate juridica
- persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice romane, pentru veniturile realizate atat in Romania cat si in strainatate din asocieri fara personalitate juridica
 
30. Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetul de stat - Formularul 100
 
Se depune pana miercuri, 25 iulie:
LUNAR contribuabilii care au urmatoarele obligatii de plata la bugetul de stat:
- impozit pe venitul persoanelor fizice: impozit pe veniturile din dividende distribuite persoanelor fizice, impozit pe veniturile din dobanzi, impozit pe veniturile din premii, impozit pe veniturile din jocuri de noroc, impozit pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, impozit pe veniturile din pensii, impozit pe veniturile din drepturi de proprietate intelectuala, impozit pe veniturile din arendarea bunurilor agricole, impozit pe veniturile din alte surse, datorat de persoanele fizice;
- impozit pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti;
- taxa anuala de autorizare a jocurilor de noroc;
- alte obligatii de plata lunare prevazute in OPANAF 587/2016 la anexa 4, cap. I, pct. 1, subpct. 1.1.
TRIMESTRIAL: contribuabilii care au urmatoarele obligatii de plata la bugetul de stat:
- plati anticipate, in contul impozitului pe profit anual;
- impozit pe veniturile microintreprinderilor;
- redevente miniere si petroliere;
- impozit pe veniturile realizate de persoanele fizice dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil potrivit titlului II din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare;
- impozit pe veniturile obtinute de persoanele fizice dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil potrivit Legii nr.170/2016;
- impozit pe veniturile realizate de persoanele fizice dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil potrivit titlului III din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare;
- alte obligatii de plata trimestriale prevazute in OPANAF 587/2016 la anexa 4, cap. I, pct. 1, subpct. 1.2.
- alte termene - contribuabilii care au urmatoarele obligatii de plata la bugetul de stat:
- pentru platile anticipate aferente trimestrului IV, in cazul contribuabililor care declara si platesc impozit pe profit anual;
- in cazul impozitului pe profit datorat de contribuabilii care au optat pentru anul fiscal diferit de anul calendaristic;
- alte obligatii de plata prevazute in OPANAF 587/2016 la anexa 4, cap. I, pct. 1, subpct. 1.3.
(vezi instructiunile de completare din formular)
 
31. Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate - Formularul 112
 
Se depune pana miercuri, 25 iulie. Vizeaza(pentru luna precedenta) persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, institutiile prevazute la art. 136 lit. d) - f) din Codul fiscal, precum si persoanele fizice care realizeaza in Romania venituri din salarii sau asimilate salariilor de la angajatori din state care nu intra sub incidenta legislatiei europene aplicabile in domeniul securitatii sociale, precum si a acordurilor privind sistemele de securitate sociala la care Romania este parte.
Vizeaza(pentru trimestrul precedent): contribuabilii prevazuti la art. 80 alin. (2) din Legea 227/2015
 
32. Depunerea Declaratiei informative privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, aferente semestrului precedent - Formularul 208
 
Se depune pana miercuri, 25 iulie. Vizeaza notarii publici.
 
33. Depunerea Declaratiei privind veniturile sub forma de salarii si asimilate salariilor din strainatate obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania pentru luna precedenta - Formularul 224
 
Se depune miercuri, 25 iulie. Vizeaza persoanele fizice care isi desfasoara activitatea in Romania, obtin venituri sub forma de salarii sau asimilate salariilor de la angajatori care nu au sediu social, sediu permanent sau reprezentanta in Romania si care datoreaza contributiile sociale obligatorii pentru salariatii lor, potrivit prevederilor legislatiei europene aplicabile in domeniul securitatii sociale, precum si ale acordurilor privind sistemele de securitate sociala la care Romania este parte, si care nu au incheiat cu angajatorul un acord referitor la obligatia declararii si plstii contributiilor sociale obligatorii.
 
34. Depunerea Decontului de taxa pe valoarea adaugata - Formularul 300
 
Se depune pana miercuri, 25 iulie. Vizeaza persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 316 din Legea nr.227/2015
Lunar, trimestrial, semestrial, anual, alta data- dupa caz (vezi instructiunile de completare din formular).
 
35. Depunerea Decontului special de taxa pe valoarea adaugata pentru luna precedenta - Formularul 301
 
Se depune pana miercuri, 25 iulie. Vizeaza persoanele mentionate in instructiunile de completare a formularului, pentru fiecare sectiune.
 
36. Depunerea Declaratiei privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata - Formularul 307
 
Se depune pana miercuri, 25 iulie. Vizeaza ersoanele impozabile prevazute la art.280 alin.(6), art.270 alin.(7), art.310 alin.(7), art.316 alin.(11) lit.a) - e) si g) din Legea nr.227/2015
 
37. Depunerea Declaratiei privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata - Formularul 307
 
Se depune pana miercuri, 25 iulie. Vizeaza persoanele impozabile prevazute la art.280 alin.(6), art.270 alin.(7), art.310 alin.(7), art.316 alin.(11) lit.a) - e) si g) din Legea nr.227/2015.
 
38. Depunerea Declaratiei privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata a fost anulat conform art.316 alin. (11) lit. a) - e), lit. g) sau lit. h) din Legea 227/2015 privind Codul fiscal - Formularul 311
 
Se depune pana miercuri, 25 iulie. Vizeaza persoanele impozabile al caror cod de TVA a fost anulat conf. Art. 316 alin. (11) lit. a) - e), lit. g) sau lit. h) din Legea nr.227/2015 si care efectueaza in perioada in care nu au cod valid de TVA, livrari si/sau achizitii /prestari de bunuri/ servicii care sunt obligate la plata TVA.
 
39. Depunerea Declaratiei recapitulative privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare de bunuri pentru luna precedenta - Formularul 390 VIES
 
Se depune pana miercuri, 25 iulie. Vizeaza contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA conform art. 316 sau art.317 din Legea nr.227/2015.
 
40. Depunerea Cererii de restituire a accizelor in cazul vanzarilor la distanta, pe trimestrul precedent - Anexa nr.39 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal
 
Se depune pana miercuri, 25 iulie. Vizeaza vanzatorii pentru livrarile efectuate in cadrul vanzarii la distanta
 
41. Depunerea notificarii pentru incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare - Formularul 097
 
Se depune pana miercuri, 25 iulie. Vizeaza persoanele impozabile care depasesc plafonul de 2.250.000 lei;
Persoanele impozabile care renunta la aplicarea sistemului TVA la incasare.
 
42. Plata taxei anuale pentru autorizatia de exploatare a jocurilor de noroc (sumele care rezulta din aplicarea procentelor prevazute in anexa la veniturile estimate de operatorul economic, dar nu mai putin decat taxa anuala minimala - pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care documentatia a fost aprobata; in cazul in care, in cursul anului de autorizare, incasarile efective depasesc incasarile estimate prin documentatia prezentata la data autorizarii, taxa se va recalcula prin aplicarea cotei procentuale asupra incasarilor efective cumulate de la inceputul perioadei de autorizare. Recalcularea se va efectua lunar, incepand cu prima luna in care se inregistreaza depasirea rezultatelor estimate. Incasarile efective cumulate si taxa platita de la inceputul perioadei de autorizare pana la finele lunii precedente celei pentru care se face regularizarea se va declara si plati pana la data de 25 a lunii urmatoare)
 
Se efectueaza pana miercuri, 25 iulie. Vizeaza organizatorii de jocuri de tip pariu, jocuri de noroc, bingo organizate prin TV, pariuri on-line, jocuri bingo prin internet, sisteme de telefonie fixa sau mobila, jocuri de noroc on-line.
 
43. Depunerea Declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national aferente perioadei de raportare precedente (luna, trim. etc. ; perioada de raportare este cea declarata pentru depunerea decontului de TVA, prevazuta la art.322 din Legea nr.227/2015) - Formularul 394
 
Se depune pana luni, 30 iulie. Vizeaza persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, conform art.316 din Legea nr.227/2015, obligate la plata taxei conform art. 307 alin.(1), (2), (6) si (7) din Legea nr.227/2015, pentru operatiuni impozabile in Romania conform art.268 alin.(1) din Legea nr.227/2015.
Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, conform art.316 din Legea nr.227/2015, care realizeaza in Romania, de la persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, achizitii de bunuri sau servicii taxabile.
 
44. Depunerea Cererii de restituire a accizelor in baza prevederilor art.395 din Codul fiscal - (Anexa nr.27 din normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal)
 
Se depune pana marti, 31 iulie. Vizeaza beneficiarii scutirilor de accize (institutii, organizatii).

Citeste si: 30.000 de euro de la UE pentru tinerii romani care vor sa isi deschida o afacere
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Ghidul angajatorului. De ce este vitala monitorizarea timpului de lucru al salariatilor?
Companii

Ghidul angajatorului. De ce este vitala monitorizarea timpului de lucru al salariatilor?

today19 Mar. 2024
Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency
Comunicate

Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency

today19 Mar. 2024
S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara
Economie

S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara

today19 Mar. 2024
Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii
Financiar-Bancar

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii

today19 Mar. 2024
Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e  si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori

today19 Mar. 2024
In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari
Economie

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari

today19 Mar. 2024
Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora

today18 Mar. 2024
Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile
Sanatate

Eficienta fertilizarii in vitro (FIV) pentru cuplurile infertile

today18 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara
Economie

S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara

today19 Mar. 2024
Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii
Financiar-Bancar

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii

today19 Mar. 2024
Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e  si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori

today19 Mar. 2024
In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari
Economie

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari

today19 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x