Tu devii un lider in sfera in care activezi si ii poti influenta pe ceilalti.
Construirea brandului personal este un proces care necesita munca, efort. Daca iti doresti sa dai startul procesului pentru strategia brandului personal, articolul acesta este pentru tine. Afla mai multe din randurile de mai jos.
1. Identifica ceea ce iti place sa faci
Poate parea un lucru simplu, insa pentru multi este greu sa identifice ceea ce iubesc sa faca. Reprezinta baza de pornire si este esential sa constientizezi la ce esti tu cel mai bun. Care sunt punctele tale forte? Ce faci cel mai bine? Pentru ce te lauda mereu colegii?
Atunci cand iti place ceea ce faci, este usor sa excelezi, sa ii inveti si pe altii din experienta acumulata de tine.
2. Gaseste un canal de comunicare
Este important sa impartasesti din cunostintele tale si sa ii ajuti pe ceilalti. Mesajul tau trebuie sa ajunga la publicul tinta. Intr-o lume puternic digitala, acest lucru nu ar trebui sa fie deloc dificil. Un video pe Instagram, o postare pe Facebook, un articol de blog, iata modalitati simple de a transmite din know-how-ul tau.
Asadar, daca ai un site de prezentare bine pus la punct, nu inseamna ca acest lucru este totul. Chiar daca ai investit timp, bani si foarte mult efort, construirea brandului personal inseamna comunicari dinamice, constant.
3. Construieste relatii
Construieste cat mai multe relatii cu vocile autoritare din cadrul nisei in care activezi. Acest lucru iti va deschide foarte multe usi. De exemplu, admiri un profesionist a carui activitate ai observat ca este dinamica, il urmaresti si iti place ceea ce ofera publicului? Indrazneste si cere-i permisiunea de a ii lua un interviu, fie filmat si urcat pe YouTube, fie in scris, postat pe blogul tau personal.
Vei castiga din audienta publicului sau, la fel si el, va castiga din followerii tai. In plus, cel mai important, vei impartasi cunostinte, idei, cu persoana din industrie pe care o admiri.
Construirea relatiilor inseamna asadar mai mult decat a impartasi carti de vizita la un important eveniment din domeniu.
4. Vorbeste in public
Fiecare prezentare, oricat de mica, inseamna sa-ti expui ideile. Mesajele tale sunt auzite de public. Deci profita de orice ocazie la job in care poti sa iesi in fata si sa tii un discurs.
Nu te grabi sa te cataloghezi ca o persoana timida. Si vorbitul in public se invata prin exercitiu.
Astazi esti in fata colegilor de la job, nu peste mult timp vorbesti in fata unui auditoriu mare in cadrul unei conferinte impotante din domeniu. Fii sigur ca este o modalitate excelenta de a-ti construi brandul personal.
5. Fii tu insusti
Gaseste-ti propriul stil. Nu trebuie sa faci tot ceea ce face restul. Foloseste-ti ideile tale pentru a atrage joburile sau clientii pe care ii doresti.
Cine a zis ca tu nu poti fi mai bun ca ceilalti?
Foarte important, tine minte ca brandul personal necesita timp, efort si energie. In plus, nu ezita sa apelezi la specialist daca simti nevoia de ajutor si coordonare in construirea brandului personal.
Ultimele NOUTATI
Greu de crezut? Un scaun de birou ergonomic poate face un angajat mai productiv!
Taxe de autostrada in Ungaria explicate simplu – ce trebuie sa platesti si de ce
ANAF sprijina cabinetele medicale individuale si PFI-urile cu un nou program de conformare fiscala
OUG care schimba regulile privind banii viitorilor pensionari! Fondurile de pensii facultative pot investi pana la 10% in private equity
Ilie Bolojan, apel emotionant catre popor: Fiecare roman care merge la vot in turul 2 va face istorie. Votati cum va dicteaza constiinta, ganditi-va la demnitate, la normalitate
Partenerii nostri
Accesul in REGES ONLINE pentru angajatori. Aspecte esentiale, explicate pas cu pas
Accident de munca. Refuzul martorului de a da declaratii
PROIECT pentru meseriile prezentului si viitorului - dezvoltarea de noi competente pentru angajati
Grup fiscal: Cine il poate constitui, conditii legale si depunerea declaratiilor
Norma de consum si pierderile tehnologice: Tratament contabil
Achizitie de bunuri cu instalare: Explicatiile specialistului si studiu de caz detaliat
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea
Decontarea transportului: Ce prevede legea?
O noua zi libera pentru romani! Ce zi ar putea fi declarata sarbatoare legala si ce semnificatie are