Bugetul Capitalei pentru 2020: Firea se asteapta la venituri RECORD pentru Bucuresti. De unde?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Bugetul Capitalei pentru 2020: Firea se asteapta la venituri RECORD pentru Bucuresti. De unde?
Bugetul Capitalei pentru 2020: Firea se asteapta la venituri RECORD pentru Bucuresti. De unde?
de Magda Florea la 28 Ian. 2020
Urmareste-ne pe Google News
primaria capitaleibuget 2020primaria bucurestigabriela fireavlad voiculescuinfrastructura rutieravinieta oxigenpoluarebucurestiinvestitiicheltuieli

Primaria Capitalei a lansat in dezbatere publica, pe site-ul institutiei, proiectul de buget pentru anul 2020. Conform estimarilor Primariei Capitalei, veniturile proprii vor fi de 3,2 miliarde de lei.

Bugetul Primariei Bucuresti pentru anul 2020 are estimari de venituri de 7,2 miliarde de lei, dintre care, 3,2 miliarde ar reprezenta venituri proprii. De unde se asteapta Primaria sa incaseze atat de multi bani? In primul rand, de la soferii care vor plati Vinieta Oxigen. Gabriela Firea spera sa incaseze nu mai putin de 1 miliard de lei din Vinieta Oxigen.
 
Din cei 7,2 miliarde de lei, banii prevazuti pentru investitii inseamna 2,3 miliarde de lei. Mai mult de jumatate din acesti bani vor merge in infrastructura rutiera, se arata in proiect.
 
 Spre exemplu, pentru Pasajul pietonal de la Piata Eroii Revolutiei, Strapungerea Nicolae Grigorescu-Splai, Pasajul Ciurel si Strapungerea spre A1, parcarea de la capatul Soselei Pantelimon sau Pasajul de la Doamna Ghica sunt proiecte prioritare pentru Bucuresti, care primesc finantari substantiale in acest an.
 
De asemenea, proiectul de buget pentru 2020 prevede si suma de 130 de milioane de lei, bani care vor servi la cumpararea a aproximativ 500 de apartamente in mai multe ansambluri rezidentiale. La fel ca in 2019, cand au fost cumparate 150 de astfel de apartamente, locuintele vor fi alocate medicilor din spitalele Primariei.
 
In schimb, Firea a decis sa scada bugetul pentru biserici, de la 50 de milioane anul tracut, la 10 anul acesta.
 

Vlad Voiculescu: "E un buget al absurdului si al minciunii"

 
Contracandidatul Gabrielei Firea la Primaria Capitalei, Vlad Voiculescu, a prezentat o analiza a bugetului, realizata de colegii sau de la PLUS. Voiculescu sustine ca Firea a intocmit un buget irealizabil, "al absurdului si al minciunii".
 
"Daca un manager prezenta un astfel de buget conducerii unei companii, era ultima sa prezentare in respectiva companie. Daca cineva responsabil de bunastarea unei familii si-ar planifica asa bgetul, familia respectiva ar fi pe marginea prapastiei", spune Voiculescu despre bugetul intocmit de Primaria Bucuresti, sub conducerea Gabrielei Firea.
 
"Fara explicatii, Gabriela Firea planifica, in acest an, venituri pentru Bucuresti de 7,2 miliarde de lei, in conditiile in care, in anii trecuti, veniturile n-a trecut de 4,2 miliarde. De unde spune Gabriela Firea ca vor veni acesti bani? Haideti sa vedem.
 
In primul rand, ne spune (Gabriel Firea - n.red.) ca dintr-o data, PMB nu va mai fi dependenta de alocarile de la guvern. Asta, in conditiile, in care Gabriela Firea a facut PMB tot mai dependenta de mila guvernului, de la an la an.
 
In 2017, din 3,8 miliarde, nu mai putin de 3,6 miliarde au venit de la guvern. In 2018, 3,8 din 4,2 miliarde au venit de la Guvern. In 2019, cam la fel.
 
Iar in 2020, surpriza: Gabriela Firea se asteapta la 3,2 mld venituri proprii. Brusc. Vor cadea deodata niste avioanele cu bani la noi, aici!", a declarat Vlad Vociulescu, in cadrul unei conferinte de presa.
 

"Haideti sa vedem de unde sustine Gabriela Firea ca vin banii"

 
Voiculescu a inceput analiza prin a arata sursele de finantare pentru bugetul Primariei Capitalei pentru 2020. Voiculescu subliniaza faptul ca Firea asteapta venituri de 1 miliard de lei din Vinieta Oxigen si sustine ca aceasta este de fapt singura utilitate a acestei masuri, faptul ca umple bugetul, pentru ca nu rezolva nici problema poluarii, nici a aglomeratiei.
 
"Mai intai, 1,086 miliarde lei sunt venituri nefiscale. Pe 2018 (Firea- n.red) a realizat 21% din ce si-a propus, la acest capitol. In 2019 a realizat 11% din ceea ce a promis (datele pentru acest an fiind inca partiale - n.red.). Si acum, deodata, ne bazam pe faptul ca vom avea toate aceste venituri (...)
 
Gabriela Firea si-a propus sa realizeze 1 miliard de lei din Vinieta Oxigen.
 
Acum vedem si care e scopul acestei viniete. Ea nu rezolva nici problema poluarii si nici pe cea a traficului din centru. Dar ia bani de la oamenii cei mai saraci, blocheaza accesul in centru. Si ii aduce Gabrielei Firea 1 miliard la buget", a mai spus Vlad Voiculescu.
 

Voiculescu demonteaza asteptarile Gabrielei Firea

 
Vlad Voiculescu spune, de asemenea, ca asteptarile Primariei de la atragerea de fonduri europene, precum si cele din capital, sunt nerealist de mari.
 
"Sunt estimate venituri de 479 - 480 milioane din sume primite de la UE. Dar PMB e un contra performer, la acest capitol. In 2018 a atras doar 34% din cat si-a propus, iar in 2019 a atras doar 8%. Adica de 12 ori mai putin decat a promis! Si acum ne spune ca va primi jumatate de miliard?!
 
Existau bani pentru transport in comun si termoficare. Erau 177 milioane de euro disponibili pentru tramvaie si 180 milioane de euro pentru termoficare. Si nu au fost atrasi nici in 2017, nici in 2018 si nici in 2019.
 
La veniturile din capital, avem estimari pentru 2020 de 564 de milioane de lei. Cum ne-am descurcat in anii trecuti? In decembrie 2018 avem venituri din astfel de surse de 9,7 milioane de lei. In septembrie 2019, veniturile erau de 6 milioane de lei (cifrele pentru 2019 nefiind inca finale - n.red.). Iar in 2020, de la aceste sume mici vom ajunge la 564 de milioane?
 
Cum?!? Va spune eu: fie se intampla o minune si companiile municipale incep sa plateasca dividende de sute de milioane de lei la PMB, fie Gabriela Firea va incepe sa vanda de prin casa. La fel ca un jucator de pacanele care nu se poate stapani, face promisiuni, cred ca ne pregateste vanzarea de lucruri de prin casa", a explicat Voiculescu.

Citeste si: Masinile cu volan pe dreapta NU VOR MAI PUTEA CIRCULA in Romania, din 2021. Cine vrea sa isi pastreze masina, va scoate din buzunar peste 2.000 de euro la RAR

Cheltuielile sunt si ele o problema, sustine contracandidatul Gabrielei Firea: "Banii bucurestenilor se duc in gauri negre din care iese abur"

 
Nici in ceea ce priveste estimarea cheltuielilor, bugetul pentru 2020 este ineficient, atrage atentia Vlad Voiculescu.
 
"Jumatate din buget se duce, din nou, pe doua domenii in care nu s-a investit corespunzator.
 
Unul dintre ele este transportul in comun (banii se duc mai ales pe subventii, ca investiii aproape ioc!). Iar al doilea domeniu este termoficarea. Banii se vor duce pe subventie la energie termica. Banii bucurestenilor se duc in gauri negre din care iese abur.
 
Sanatate, invatamant protectia mediului? Sunt la 'si altele'. Un exemplu: Mediul. La ce tine de mediu, suntem undeva la 20% din executia bugetara. Doar atat s-a cheltuit. La primul capitol legat de masurile acestea, adica la combaterea poluarii, nu a fost implementat mai nimic. La Managementul deseurilor: nu a fost implementat mai nimic.
 
Nu vorbim despre ce a promis Firea si de impact si despre cat de bine a cheltuit banii. Voribm doar despre cat a reusit sa cheltuiasca, pur si simplu, in orice conditii, independent de eficienta.
 
Avem minciuna dupa minciuna si ajungem acum la o minciuna mare: 500 de milioane bugetate petru mediu in 2020.
 
In Sanatate, lucrurile sunt cam la fel. Miciuni mari, in 2017, in 2018 si minciuni la fel de mari in 2019. In 2020, minciuni un pic mai mari decat in 2019. Iarasi, nu vorbim despre cum se cheltuiesc banii, ci doar despre cat se cheltuieste efectiv, indiferent de impact", a mai precizat Voiculescu.
 
Proiectul de buget pentru Primaria Bucuresti, pentru anul 2020, poate fi consulatat aici >>> Proiectul de Buget al Municipiului Bucuresti pe anul 2020 

 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024
Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024
Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024
Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x