Sedintele ar trebui anuntate prin notificari pe mailul de serviciu catre toti cei care urmeaza sa ia parte la ele. Trebuie sa le expui data, ora, locatia, dar si temele ce vor fi abordate si sa anunti durata intrevederii. Selecteaza cu atentie si persoanele carora le trimiti mailul. N-ai vrea sa te trezesti ca le vorbesti fetelor de la HR despre noi strategii de marketing sau baiatului de la IT despre semnarea unui nou contract.
Regula de baza la o sedinta este ca trebuie sa atragi atentia inca din start. Incepe-ti discursul cu o gluma, o povestioara amuzanta. Iti vei cuceri si relaxa astfel auditoriul. Incearca sa fii cat mai degajat. O alta modalitate de a sparge gheata este sa le recunosti meritele celor care participa la sedinta. O vorba buna, o apreciere pentru ceea ce s-a intamplat in ultima vreme va destinde atmosfera. Angajatii vor sti din start ca nu vei anunta o restructurare sau taieri de salarii si se vor simti in siguranta.
N-ai vrea sa vorbesti doar tu timp de doua ore si sa-i vezi pe cei care participa ca incep sa caste sau sa se joace Angry Birds pe telefon. Incearca sa-i implici in discutii. Cere-le parerea, indeamna-i chiar sa vina cu idei in timpul sedintei. Noteaza-le pe o tabla magnetica de la cartuseria.ro. Vino cu grafice, poze si orice alte elemente care sa-ti sustina discursul si ideile. O imagine face cat o mie de cuvinte si te vei asigura astfel ca informatiile pe care vrei sa le transmiti sunt inregistrate de participantii la sedinta.
Trebuie sa eviti rutina. De multe ori chiar sala de sedinte este cea care plictiseste auditoriul. Sa vii de fiecare data in acelasi birou ii poate face pe cei care participa sa asocieze locul cu plictiseala. Asa ca poti schimba locatia la fiecare noua intrevedere. Fie o muti in alta sala, fie o poti programa chiar in aer liber.
Rolul sedintelor nu este acela de a pierde timpul, de a plictisi, ci acela de a implementa idei si a gasi noi solutii pentru binele companiei. Incearca sa pui in practica sfaturile de mai sus si vei vedea ca treaba va merge mult mai bine.
Sursa foto: unsplash.com
Ultimele NOUTATI
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Fraudele de tip spoofing fac ravagii: cum ajung romanii victime ale noii escrocherii
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea