Conform unui studiu realizat de Factory 4.0 si Frames, intre 2016 si 2019 in Romania s-a inregistrat o crestere a economiei digitale de cinci ori mai rapida fata de principalele economii ale Europei.
Digitalizarea si automatizarea proceselor de lucru din ultimii ani continua sa transforme structura societatii prin noile locuri de munca create, ale noilor economii si tehnologii aparute. Simplificarea interactiunii intre agentii economici duce la o crestere a productiei, cat si a consumului. Odata cu digitalizarea operatiunilor creste si performanta economica si incep sa se dezvolte legaturi avantajoase intre industrii.
In contextul actual, aceasta este o sansa importanta pentru Romania sa arda etape si sa isi creasca competitivitatea economica. Romania are posibilitatea sa acumuleze 50 de miliarde de euro la Produsul Intern Brut si sa creeze peste 1 milion de locuri de munca pana in 2030 daca continua dezvoltarea strategica a economiei digitale.
Trendul constant de digitalizare al Romaniei a fost accelerat odata cu pandemia de COVID-19, in special in business si productie. Desi 2020 a fost un an cumpatat pentru multe afaceri, acestea au inteles ca pentru a face fata incertitudinilor din piata, trebuie sa se adapteze si sa investeasca semnificativ in tehnologie si platforme digitale care permit o gestiune facila a responsabilitatilor.
Companii romanesti producatoare de mobilier, otel sau produse chimice pentru constructii sunt doar cateva exemple de intreprinderi care si-au crescut capacitatea de productie, si-au imbunatatit comunicarea interna intre angajati si cea externa cu clientii si au inceput modernizarea proceselor de lucru si a sistemelor de monitorizare a calitatii produselor. De asemenea, tot mai multe astfel de companii implementeaza solutii de tip ERP, care ajuta la cresterea transparentei proceselor, ducand la decizii informate pentru cresterea productivitatii.
Insa companiile romanesti investesc un procentaj de 5% din resurse pentru digitalizarea productiei si a serviciilor, inca mic in comparatie cu restul tarilor europene. Foarte putine intreprinderi mici si mijlocii utilizeaza instrumente digitale, iar numai 10% desfasoara activitati inovatoare.
Banqup vine in ajutorul antreprenorilor si IMM-urilor in procesul lor de digitalizare cu un software de administrare a documentelor si gestiune a facturilor electronice. Banqup este o solutie marca Unifiedpost Group, companie care doreste sa structureze ecosisteme financiare complexe. Prezenta in mai multe tari precum Belgia, Franta si Olanda, platforma de administrare sustine afacerile in procesul de digitalizare al lantului valoric financiar, de la emiterea si procesarea facturilor pana la oferirea de rapoarte financiare. Nu in ultimul rand, faciliteaza colaborarea dintre antreprenor si contabil, astfel incat amandoi sa castige mai mult timp la procesarea informatiilor si emiterea deciziilor.
Aplicatia functioneaza, de asemenea, in conformitate cu regimul facturii electronice reglementat la nivel UE, care va deveni obligatoriu si in Romania incepand cu 1 iulie. Antreprenorii care utilizeaza platforma pot astfel sa faca tranzitia rapid catre cerintele legale viitoare.
Descopera mai multe detalii despre solutia completa Banqup aici.
Ultimele NOUTATI
1 Mai muncitoresc: De la mitinguri fortate la gratare clandestine - cum se sarbatorea Ziua Muncii in vechiul regim
Chinezii au planuri incredibile! Incep rapid sa construiasca 10 noi reactoare nucleare, investitie de 27 de miliarde de dolari
Program national de formare IT: 1.500 de locuri gratuite pentru romani in 2025
ANAF verifica romanii care lucreaza in IT! S-a descoperit ca unii se folosesc de PFA-uri si anumite coduri CAEN ca sa plateasca taxe mai mici!
Partenerii nostri
Evolutia conceptului de brand de angajator - diferente si alte tipuri de branding
[MODEL] Instalator ventilare si aer conditionat - cod COR 712606
Vouchere de vacanta 2025: conditii acordare si tratament fiscal
Actul constitutiv in Romania: Cum se redacteaza si se depune corect
Ghidul alegatorului pentru Alegerile Prezidentiale 2025: ce trebuie sa stii
Testamentul in Romania: ce este, cine il poate face si ce contine
Te-ar putea interesa si