Pe de-o parte, se mentin normele de constructie si regulile de protectie a muncii deja existente. Pe de alta parte, se impune tot mai mult nevoia de a discuta cat mai aplicat despre sanatatea cladirilor si despre caracterul lor sustenabil, pe termen lung. Misiunea ce le revine business ownerilor si celor din management este aceea de a regandi viitorul spatiilor de lucru, ba chiar de a le reinventa.
Un cuvant foarte vehiculat zilele acestea, rezilienta este singura optiune in fata potentialelor amenintari din viitor, fie ele de ordin patogen sau nu. Intarirea rezistentei cladirilor in fata amenintarilor virale si bacteriene nu poate decat sa contribuie la crearea unui mediu sanatos pentru angajati. Din punct de vedere arhitectural, rezilienta inseamna capacitatea de a proiecta cladiri in moduri adaptabile, in functie de mediu, astfel incat rezidentii din acestea sa isi poata desfasura firesc activitatea, chiar si in fata potentialelor dezastre. Pentru un asemenea deziderat, este necesara implicarea directa a autoritatilor si a mediului de afaceri in proiectarea si in crearea de centre urbane puternice si viabile.
Increderea este elementul care face diferenta dintre a ne continua activitatea in regim hibrid si a ne bucura, din nou, de colaborarea fireasca dintre colegi si departamente. Nu putini sunt cei care cred cu sinceritate ca lucrul in echipa este mai eficient si mai profitabil atunci cand toata lumea se prezinta in persoana. Ce putem face, insa, pentru a avea garantia ca ne desfasuram activitatea intr-un mediu sanatos? Raspunsul ar putea veni din partea IMMUNE™ Building Standard, un set de masuri care imbina rezilienta si sustenabilitatea, pentru mai multa siguranta la birou.
Cu 135 de masuri ce vizeaza protectia sanitara, standardul propus de compania Genesis Property este inspirat de tehnologii si de proceduri care si-au dovedit deja aplicabilitatea in unitatile medicale de top din intreaga lume. Printre factorii care pot conferi unei cladiri calificativele Strong, Powerful sau Resilient, conform standardului, se numara tehnologiile de dezinfectare a suprafetelor, sisteme de dezinfec?ie si de purificare a aerului, precum si senzori pentru masurarea parametrilor mediului interior, cum ar fi aerul, umiditatea, temperatura sau concentratia de CO2.
Prin ce se deosebeste o cladire sustenabila
Grija fata de resurse este umbrela sub care putem grupa trasaturile unei cladiri sustenabile. Consumul echilibrat de energie electrica, de gaz si de apa este doar o fateta a intregului ecosistem prietenos pe care o cladire verde trebuie sa il creeze. Printre elementele care intregesc ansamblul sustenabilitatii se mai numara corpurile de iluminat eficiente energetic, sistemele de colectare a apelor pluviale, ferestrele cu design inteligent, care maximizeaza folosirea luminii naturale, precum si utilizarea extensiva a panourilor solare.
Viitorul poate reprezenta un motiv de anxietate, dar deciziile intelepte si tehnologiile revolutionare fac dezvoltarea durabila un obiectiv mai usor de atins.
Credit foto: Shutterstock
Ultimele NOUTATI
Secretele freelancingului de succes: cum poti sa faci bani online fara experienta anterioara
Premiile Comertului Online Romanesc acordate in cadrul editiei de 19 ani a Galei Premiilor eCommerce
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!
Cum sa platesti cu 50% mai putin la intretinere in aceasta iarna. Furnizorii nu vor sa stii cum!
Partenerii nostri
Documente necesare pentru decontarea diurnei si a cheltuielilor de transport si cazare
Concediere pentru inaptitudine medicala - PROCEDURA explicata de specialisti
Ministrul Muncii: Reducerea deficitului de forta de munca este prioritara
Incasare in numerar PFA: este obligata sa achizitioneze casa de marcat?
[INFOGRAFIC] PFA in sistem real vs. PFA la norma de venit: ce taxe si impozite datoreaza in 2024
Reevaluarea imobilizarilor corporale: GHID complet de teorie si practica
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Te-ar putea interesa si
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!