Intalnire istorica Iohannis-Trump: Washingtonul va sprijini Romania pentru a fi ridicate vizele

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Intalnire istorica Iohannis-Trump: Washingtonul va sprijini Romania pentru a fi ridicate vizele
Intalnire istorica Iohannis-Trump: Washingtonul va sprijini Romania pentru a fi ridicate vizele
de Magda Florea la 20 Aug. 2019
Urmareste-ne pe Google News
klaus iohannisdonald trump

Zi istorica pentru Romania. Klaus Iohannis s-a intalnit cu presedintele SUA, Donald Trump. Presedintele Klaus Iohannis a fost intampinat oficial de Donald Trump, la ora 21:00, la Casa Alba. Cei doi sefi de stat au purtat discutii tete-a-tete, dupa care Klaus Iohannis s-a intalnit cu intreg Guvernul Statelor Unite ale Americii. Iohannis este primul sef de stat din Europa de Est invitat de Trump la Casa Alba, insa nu este pentru prima daca cand cei doi inalti oficiali se intalnesc, aceasta fiind a doua vizita din mandatul presedintelui Romaniei. De asemenea, Klaus Iohannis marcheaza un moment istoric pentru tara noastra, fiindca niciun alt presedinte roman nu a mai avut privilegiul de a fi primit de intreg Guvernul Statelor Unite ale Americii.

Update: Klaus Iohannis si Donald Trump au transmis o declaratie comuna, in care pun accentul pe relatia esentiala dintre Romania si SUA, pe relatia de parteneriat si prietenie, subliniind faptul ca "securitatea energetica este securitate nationala", dar si opozitia comuna fata de Nord Stream 2.

"Romania si Statele Unite recunosc ca securitatea energetica este securitate nationala. Subliniem opozitia noastra fata de Nord Stream 2 si alte proiecte care ii fac pe aliatii si partenerii nostri dependenti energetic fata de Rusia. Resursele de gaze naturale din Romania au potentialul de a creste prosperitatea statelor noastre, precum si de a intari securitatea energetica a Europei. Romania si Statele Unite vor analiza modalitati de imbunatatire a climatului investitional in domeniul energiei in beneficiul ambelor tari. Mai mult, incurajam puternic colaborarea stransa a industriilor noastre pentru a sprijini obiectivele Romaniei in domeniul energiei nucleare civile", arata o declaratie comuna semnata de presedintele Romaniei Klaus Iohannis si de cel al SUA, Donald Trump.
 
Ca Presedinti ai Romaniei si Statelor Unite ale Americii, actionam impreuna, ca prieteni si aliati, pentru a avansa Parteneriatul nostru Strategic robust si durabil. Prin parteneriatul nostru, care se aprofundeaza, vom crea noi oportunitati pentru cresterea securitatii, dezvoltarii si prosperitatii, si pentru a raspunde mai bine provocarilor si responsabilitatilor globale pe care le impartasim. Rememoram Revolutia din Decembrie de acum 30 de ani, cand romanii curajosi au inlaturat o dictatura brutala si au indreptat tara pe calea democratiei, a statului de drept si a economiei de piata. Anul acesta am marcat, de asemenea, cu mandrie, si aniversarea a 15 ani de la aderarea Romaniei la Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO)
 
Impreuna, statele noastre au depus eforturi durabile pentru modernizarea fortelor noastre armate si pentru a ne indeplini angajamentele asumate in cadrul NATO cu privire la partajarea echitabila a responsabilitatilor. Militarii nostri actioneaza umar la umar pentru apararea libertatii si in vederea consolidarii posturii de aparare si descurajare pe Flancul Estic al NATO, inclusiv in Marea Neagra, care este de importanta strategica pentru securitatea transatlantica. De asemenea, cautam sa evitam riscurile de securitate care insotesc investitiile chineze in retelele de telecomunicatii 5G.
 
Excelentul nostru parteneriat in domeniul aplicarii legii si al luptei impotriva coruptiei se bazeaza, in mod ferm, pe un angajament reciproc fata de statul de drept si o justitie independenta, care sunt puternic sustinute de poporul roman. Mai mult, subliniem ca buna guvernare constituie baza securitatii si prosperitatii noastre comune.
 
Romania si Statele Unite evidentiaza cu mandrie cresterea substantiala a schimburilor comerciale dintre cele doua tari, precum si interesul nostru comun pentru crearea unui climat investitional care sa ofere transparenta, predictibilitate si stabilitate. Prin urmare, ne angajam sa ne consolidam, pe mai departe, relatia comerciala si sa incurajam cresterea investitiilor in ambele tari", se arata in declaratia comuna a celor doi presedinti.
 
De asemenea, Statele Unite isi reitereaza sprijinul pentru eforturile Romaniei de a deveni eligibila pentru intrarea in Programul Visa Waiver in conformitate cu cerintele legislatiei SUA.

Update: Klaus Iohannis si Donald Trump sustin o conferinta de presa:


Presedintele Klaus Iohannis dezvaluie principalele teme de discutie cu Donald Trump, dar si concluziile la care au ajuns cei doi sefi de stat.
 
1. Programul Visa Waiver
 
"Am discutat si despre admierea Romaniei in programul Visa Waiver, foarte importanta pentru cetatenii romani", a declarat Klaus Iohannis.
 
Intrebat daca s-au facut pasi concreti in privinta eliminarii vizelor, seful de stat roman a replicat: "Presedintele Trump este foarte interesat de aceasta tematica si sunt convins ca specialistii din administratia americana, impreuna cu specialistii nostri, vor gasi cele mai bune cai pentru a continua o imbunatatire a acestor aspecte".
 
2. Tehnologia 5G
 
"Cu ocazia vizitei, a fost semnat un memorandum de intelegere intre cele doua guverne privind tehnologia 5G, avand in vedere importanta securitatii retelelor de comunicatii wireless de generatia a cincea pentru asigurarea prosperitatii, dar si a securitatii nationale", a declarat Klaus Iohannis.
 
3. Lgea offshore si OUG 114
 
"Exista preocuparea si ea a fost adusa in discutie intr-o nota optimista. Presedintele Trump si ceilalti au exprimat asteptarea ca legislatia sa fie ameliorata pentru a creste atractivitatea pentru investitorii americani si acest lucru se poate face.
 
Intrebat daca posibila retragere ExxonMobile, companie americana, poate fi cauzata de prevederile legislative, presedintele a completat: "Nu vreau sa fac specualtii dar aceste lucruri au fost aduse in discutie si cred ca vor fi aduse clarificari in perioada urmatoare".
 
"Aceste chestiuni le va clarifica Guvernul. Noi, intre presedinti, nu analizam articole de lege, ci principii si suntem de parere ca Romania are potential bun si ca trebuie o legislatie care sa ofere predictibilitate",a completat presedintele.
 
4. Intarirea efectivelor militare americane in Romania
 
"Da, am discutat aceasta chestiune (intarirea efectivelor americane in Romania -n.r.), am adus-o in discutie si am aratat disponibiltatea Romaniei de a gazdui contingente mai mari americane si presedintele Trump a fost foarte deschis, iar cu secretarul Apararii am ramas noi doi ca vom continua discutia foarte aplicata si mult mai tehnica pentru a vedea foarte concret unde se poate realiza asa ceva fiindca nu avem nevoie doar asa generic de o marire a numarului, ci vrem sa avem mai multi militari de exemplu in Brigada multinationala, in comandamentul regional pe care dorim sa-l facem, in politia aeriana si multe alte lucruri foarte concrete care, cu siguranta, le voi discuta cu proxima ocazie", a declarat Klaus Iohannis.
 
"(Presedintele Trump -n.r.) este foarte interesat si tema va fi urmarita in continuare de secretarul Apararii si aprofundata, a completat Iohannis, dupa ce a fost intrebat de jurnalisti aca a primit un raspuns din partea lui Donald Trump.
 
5. Vizita lui Trump in Romania
 
Iohannis l-a invitat pe Donald Trump in Romania, iar presedintele american a raspuns afirmativ.
 
"Da. I-ar placea sa vina (in Romania-n.red.). Speram ca in viitorul apropiat sa se si intample, viitorul apropiat insemnand, ca sa fim foarte realisti, dupa alegerile din SUA", a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Update: Presedintii Klaus Iohannis si Donald Trump au adoptat, la Casa Alba, o declaratie comuna privind intarirea relatiilor Romania-SUA

"Am avut o intalnire excelenta, o intalnire bilaterala, am discutat cu presedintele Trump, in mod pragmatic despre extinderea parteneriatului strategic, avand un potential deosebit pe care impreuna putem sa il valorificam. Am spus ca personal voi fi implicat in dezvoltarea parteneriatului. (...) Sunt convins ca Parteneriatul va continua sa genereze rezultate pozitive si comunitatea transatlantica. Am adoptat impreuna o declaratie comuna. E prima data cand am facut acest pas si in acest sens declaratia e un document important pentru progresul parteneriatului strategic. Este esentiala dezvoltarea Parteneriatului in toate domeniile", a declarat Klaus Iohannis, dupa intalnirea cu presedintele american.
 
Update: Klaus Iohannis a primit un cadou-simbol de la presedintele SUA. Acesta i-a oferit lui Klaus Iohannis o sapca alba pe care scrie "Make Romania Great Again”, care s-a traduce "Sa facem Romania mareata din nou”. Acelasi tip de sapca a fost purtat de Trump in campania electorala, cu mesajul "Make America Great Again", adica "Sa facem America mareata din nou". La randul sau, Klaus Iohannis i-a darut lui Trump un stilou.



Update: Casa Alba a dat publicitatii un comunicat de presa, chiar in timpul intalnirii dintre Donald Trump si Klaus Iohannis. "Presedintele Donald J. Trump celebreaza parteneriatul nostru puternic cu Romania. Viitorul Romaniei si al relatiei Romaniei cu Statele Unite este foarte, foarte stralucit”, se arata in titlul comunicatului.
 
Comunicatul Casei Albe:
 
"Presedintele Donald J. Trump reafirma si intareste parteneriatul SUA cu Romania. Presedintele Trump il primeste pe presedintele Klaus Iohannis al Romaniei la Casa Alba pentru a reconfirma si celebra puternicul parteneriat strategic intre tarile noastre.
 
Romania celebreaza 30 de ani de libertate si democratie in 2019 si continua sa faca mari progrese in depasirea mostenirii comunismului.
 
SUA si Romania au relatii de securitate, de energie, nuclear-civile si de securitate cibernetica de care beneficiaza ambele tari.
 
Tarile noastre vor continua sa lucreze impreuna pentru a indeplini provocarile de securitate si de a imbunatati partneriatele economice si de energie.
 
Presedintele Trump intentioneaza sa extinda legaturile dintre cele doua tari prin sprijinirea eforturilor Romaniei de a deveni eligibila in programul Visa Waiver, in concordanta cu rigorile legilor SUA.
 
Sprijinul pentru aliatul nostru statornic: Romania este un aliat de nepretuit al NATO si sprijina SUA si eforturile de securitate regionale si globale.
 
Se implinesc 15 ani de cand Romania s-a alaturat Aliantei si a dovedit ca este un partener puternic si indeplineste angajamentul de a cheltui 2% din PIB pentru aparare.
 
Romania a avut una dintre cele mai mari contributii la misiunile NATO in Afganistan si sprijina misiunile din Kosovo, Bosnia si coalitia privind infrangerea ISIS.
 
Militarii nostri lucreaza impreuna pentru a descuraja provocarile pe flancul estic al NATO.
 
Dupa o intalnire cu presedintele Trump, Romania isi modernizeaza Armata, cu sisteme americane, inclusiv rachete defensive Patriot.
 
Romania gazduieste prin rotatie aproximativ 1.000 de soldati ai Statelor Unite si, de asemenea, sistemul SUA Aegis Ashore, care sprijina sistemul balistic defensiv al NATO.
 
Romania se angajeaza sa lucreze cu SUA in combatarea securitatilor cibernetice ridicate de furnizorii chinezi in privinta retelelor 5G.
 
Consolidand securitatea energetica si investitiile: SUA vor continua sa lucreze cu Romania pentru a sprijini securitatea energetica in Europa.
 
SUA vor colabora cu Romania pentru a imbunatati climatul investitional si pentru a ajuta tara sa-si foloseasca mai bine vastele resurse de gaz.
 
Aceste eforturi vor duce la cresterea oportunitatilor de investitii pentru companiile americane, vor creste prosperitatea romanilor si vor imbunatati securitatea energetica in regiune.
 
Romania sprijina Administratia Trump privind eforturile de diversificare in domeniul energetic in Europa, care vor duce la reducerea dependentei de resursele energetice ale Rusiei.
 
Romania s-a opus proiectului Nord Stream II si altor proiecte care sa creasca dependenta Europei de Rusia.
 
Statele Unite si Romania sprijina puternic Initiativa Celor Trei Mari, care este foarte importanta pentru cresterea pietei energetice si a securitatii.”





Update: Presedintele SUA, Donald Trump, a precizat, in timpul intalnirii cu Klaus Iohannis, ca Romania se numara printre tarile care au probleme privind coruptia, dar a subliniat ca Bucurestiul a facut "progrese uriase" in combaterea acestui fenomen.
 
"Au facut eforturi foarte mari si cred ca este omul care poate rezolva problema coruptiei", a declarat Donald Trump, care a adaugat ca "exista un numar de tari cu adevarat extraordinare, precum Romania, dar au o problema imensa a coruptiei si cred ca ati inregistrat progrese uriase".

Update: Mai multi jurnalisti romani se afla in fata Casei Albe, unde au reusit sa obtina cateva cuvinte de la presedintele SUA. De asemenea, presedintele Romaniei a rostit cateva cuvinte la intalnirea cu Donald Trump, subliniind ca Romania a progresat sub conducerea lui Trump si va continua sa progreseze.
 
La randul sau, Trump a spus ca este o onoare sa fie alaturi de presedintele Romaniei, care este "extrem de respectat si a facut o treaba buna".
 
Reporter: "Veti veni in Romania, domnule presedinte?”
Trump:  "Este posibil.”
Reporter: "Cand?”
Tump: "Asta e ceva ce vom discuta.”
 
Trump: "Va multumesc tuturor. E o onoare sa fiu alaturi de presedintele Romaniei, care este extrem de respectat si care a facut o treaba buna. Aud ca in Romania este o "perioada politica”, dar ma astept sa te descurci foarte bine, pentru ca esti talentat si iubesti oamenii. Am avut o relatie grozava cu Romania. Statele Unite si Romania se inteleg mai bine ca niciodata si vreau sa va multumesc pentru asta.
Avem multe schimburi comerciale cu Romania, sunt oameni foarte talentati. Cumparam – si ei cumpara. Avem multi romani in Statele Unite, oameni foarte muncitori si de succes. Vreau sa va multumesc ca sunteti aici.”
 
Iohannis: "E o placere sa fiu aici. O sa subliniez ca este grozav sa revin aici, alaturi de dvs, domnule presedinte. Acum avem sansa de a vorbi despre parteneriatul nostru grozav. Sub conducerea dumneavoastra de succes am progresat si vom continua sa progresam. Este foarte important pentru noi, cred ca suntem pe drumul cel bun.”
 
Trump: "Se intampla lucruri interesante si in tara dvs. O sa avem o intalnire importanta in curand. Astept asta.”

Update: Trump a fost intrebat de reporterii americani despre posibilitatea ca SUA sa intre in recesiune, insa presedintele american a sustinut ca ”suntem departe de o recesiune”. Presedintele SUA a precizat ca urmeaza sa semneze un acord cu China. ”China isi doreste asta”, a spus Trump.

Update: Odata ce a fost intampinat oficial de presedintele SUA, Klaus Iohannis va semna in Cartea de Onoare (Diplomatic Reception Room), iar 10 minute mai tarziu vor urma convorbiri tete-a-tête in celebrul Birou Oval.

Cei doi sefi de stat vor discuta Biroul Oval subiecte ce tin de relatia bilaterala dintre tara noastra si SUA. Parteneriatul strategic este principalul subiect de discutie, insa cei doi oficiali vor aborda si tema vizelor americane, dar vor vorbi de asemenea si despre energie, securiate, terorism, economie, investii americane in Romania, dar si despre armata.

Intalnirea va dura aproximativ o ora, dupa care cei doi vor merge in Cabinet Room, sala in care Klaus Iohannis va avea discutii oficiale cu intreg Guvernul Statelor Unite ale Americii.

La finalul intalnirii din Cabinet Room, urmeaza urmeaza a fi semnata o declaratie politica comuna, pentru Marea Neagra, prima dupa 10 ani. De asemenea, potrivit unor surse oficiale, cei doi sefi de stat vor semna si un acord axat pe securitate intre cele doua tari. Nu s-au oferit mai multe detalii, dar este vorba despre un text care va intari relatia de securitate dintre Romania si Statele Unite. 

Update: La ora 21:10, presedintele Romaniei a ajuns la Casa Alba si a fost intampinat oficial de Donald Trump.





Printre cele mai importante subiecte ce vor fi abordate se numara Energia, vizele, gazele din Marea Neagra si apararea, rolul pe care Romania il va avea in continuare in Organizatia Nord-Atlantica (NATO), ce actiuni trebuie urmate in continuare privind amenintarea ruseasca, statul de drept, dar si opinia Romaniei cu privire la scandalul SUA cu Huawei, dar si cu sanctiunile impuse Chinei si Rusiei.
 
Klaus Iohannis si Donald Trump vor discuta despre subiecte de interes mondial, precum vizele americane, apararea si Energia. Potrivit agendei presedintelui Romaniei, la ora 21:00 (ora Romaniei), el va fi intampinat la Casa Alba de presedintele SUA.
 
Dupa ce Klaus Iohannis va semna in cartea de onoare, sunt prevazute convorbiri tete-a-tete ale celor doi presedinti, urmate de discutii cu participarea membrilor delegatiilor oficiale.
 
Klaus Iohannis a vorbit despre aceasta vizita inca de saptamana trecuta, cand a mentionat ca este vorba despre o intalnire foarte mult dorita atat de el, cat si de omologul sau american.
 
"Este o intalnire pe care am dorit-o si eu si presedintele Trump de ceva timp. Sunt chestiuni extrem de importante care trebuie discutate si reiterate: Parteneriatul strategic, aspecte de securitate, NATO si alocarea a 2% din PIB, relatia economica aflata in crestere, relatia pe energie. Vor fi si discutii in legatura cu inzestrarea Armatei, faptul ca suntem impreuna in Afganistan si chestiuni care treneaza, precum Visa Waiver. Aici trebuie sa se miste un pic lucrurile", a precizat atunci seful statului.
 
Klaus Iohannis a anuntat de atunci subiectele care vor marca discutiile. "Energia este si sensibila, si importanta. Securitatea energetica tine de securitatea nationala", punctat seful statului, care a mentionat ca va deschide si subiectul vizelor pe care americanii le impun celor care intra in tara lor, spunand ca  "O sa readuc in discutie si tehnicienii sa caute solutii. Ca presedinte al Romaniei, doresc sa pun problema pe masa".

Analist politic: Eliminarea vizelor pentru SUA este un vis frumos 

 
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat despre vizita presedintelui Romaniei la Casa Alba, declarandu-se scpetic in privinta reusitei acestuia de a modifica legislatia vizelor.
 
"Acesta ramane un vis si probabil rezolvarea va fi la nivelul UE. Renuntarea la viza e o chestie care tine de Congres, dar asta nu se va rezolva odata cu vizita lui Klaus Iohannis, e clar! Dar cred ca orice intalnire dintre presedintele Romaniei si SUA e un fapt pozitiv. E bine si pentru Romania la final", a incheiat analistul politic. 
 
Totodata, analistul spune ca in spatele acestei vizite se afla si un sprijin electoral pentru Klaus Iohannis, unul pe care romanii il apreciaza, pentru ca intotdeauna a existat la noi conceptia conform careia relatia cu americanii este esentiala pentru dezvoltare.
 
"In spatele vizitei se poate ascunde un sprijin in campania electorala pentru Klaus Iohannis. Publicul din Romania, pe buna dreptate de altfel, apreciaza orice intalnire a conducatorului sau cu presedintele Statelor Unite. Este impamantenit la noi ca relatia cu americanii este esentiala pentru noi ca popor, pentru noi ca tara. Deci din punctul asta de vedere, faptul ca domnul Iohannis se intalneste cu Donald Trump e un lucru pozitiv. Rezultate, in opinia mea, foarte putin probabil sa avem. N-am avut rezultate nici in 2017, cand am fost atat de plini de speranta in Rose Garden. Tot ce a fost a fost ca Romania a achizitionat sistemul Patriot, sigur important pentru apararea tarii, dar a costat 4 miliarde de euro. Acum, probabil, presedintele va anunta achizitionarea unor avioane F-16, tot second-hand", a declarat Bogdan Chirieac. 
In 2017, Klaus Iohannis a fost primul lider est-european primit la Casa Alba de presedintele Donald Trump. Atunci, cei doi presedinti au discutat despre  aprofundarea Parteneriatului Strategic romano-american si despre "reconfirmarea angajamentului ferm al Romaniei de a ramane un aliat de incredere al Statelor Unite".
 
De asemenea, Klaus Iohannis a participat, in data de 5 iunie, in calitate de invitat de onoare, la Forumul Global al American Jewish Committee (AJC), care are peste 110 ani de existenta a primit distinctia "Light Unto the Nations”, cea mai inalta distinctie a organizatiei care se decerneaza unor sefi de stat sau de guvern in semn de recunoastere pentru impactul international important in domeniul pacii, securitatii, democratiei, promovarii valorilor umane.

 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Cati km mai poti sa mergi cu masina dupa ce ti se aprinde martorul de bord pentru combustibil
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Cati km mai poti sa mergi cu masina dupa ce ti se aprinde martorul de bord pentru combustibil

today19 Mar. 2024
4 din 10 bugetari din Romania spun ca merita salarii de cel putin 1.500 de euro
Companii

4 din 10 bugetari din Romania spun ca merita salarii de cel putin 1.500 de euro

today19 Mar. 2024
Ghidul angajatorului. De ce este vitala monitorizarea timpului de lucru al salariatilor?
Companii

Ghidul angajatorului. De ce este vitala monitorizarea timpului de lucru al salariatilor?

today19 Mar. 2024
Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency
Comunicate

Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency

today19 Mar. 2024
S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara
Economie

S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara

today19 Mar. 2024
Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii
Financiar-Bancar

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii

today19 Mar. 2024
Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e  si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori

today19 Mar. 2024
In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari
Economie

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari

today19 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Ghidul angajatorului. De ce este vitala monitorizarea timpului de lucru al salariatilor?
Companii

Ghidul angajatorului. De ce este vitala monitorizarea timpului de lucru al salariatilor?

today19 Mar. 2024
Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency
Comunicate

Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency

today19 Mar. 2024
S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara
Economie

S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara

today19 Mar. 2024
Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii
Financiar-Bancar

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii

today19 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x