Succesul afacerii tale depinde in mare masura de calitatea parteneriatelor pe care le inchei. In special in perioadele de incertitudine economica, este important sa te asiguri ca partenerii tai au resursele necesare unei colaborari de succes.
Un client caruia ii livrezi constant marfa iti va genera pierderi importante daca nu iti plateste facturile, indiferent de motivele pe care le invoca. Un furnizor important iti poate cauza adevarate blocaje daca este in imposibilitatea de a-si onora la timp comenzile, din cauza problemelor financiare pe care le are.
Exista o serie de indicatori importanti ai bonitatii financiare ai unei companii cu care colaborezi. Unul dintre acesti indicatori se refera la datoriile firmei respective la Bugetul de Stat. Existenta datoriilor poate semnala probleme de lichiditate. Acestea se vor putea traduce, la un moment dat, si in probleme generate firmelor cu care colaboreaza.
Unde poti verifica datoriile unei firme la ANAF
ANAF publica cu regularitate situatia platilor firmelor la Bugetul de Stat. Puteti verifica datoriile unei firme catre ANAF atat pornind de la denumirea acesteia, cat si de la codul fiscal. Vei afla care este situatia obligatiilor restante catre Bugetul de Stat, dar si catre Bugetul Asigurarilor Sociale de Stat, de Sanatate sau pentru Somaj.
Poti verifica datoriile unei firme catre Bugetul de Stat si prin intermediul unui portal specializat in informatiile despre firme – cum este InfoQuick.ro. Avantajul major pe care il ai atunci cand optezi pentru verificarea datoriilor prin intermediul unui portal specializat in informatii despre firme, este ca poti afla cu aceasta ocazie si alte informatii care, corelate, iti ofera un tablou complet asupra situatiei financiare, fiscale si juridice a companiei respective.
Coreleaza datoriile la Bugetul de Stat cu indicatorii financiari si alte date importante despre firme
Informatiile in legatura cu datoriile unei firme la Bugetul de Stat de pe site-ul ANAF sunt publicate cu regularitate, dar pot avea un decalaj important fata de cele la zi. De aceea, ideal este ca datele despre datoriile la Buget sa fie corelate cu alte date importante despre firme.
Aici se inscriu principalii indicatori financiari ai unei firme – de lichiditate, de profitabilitate sau de risc / datorii. Acestia ne ajuta sa intelegem care este capacitatea unei companii de a-si plati furnizorii la timp prin gestionarea eficienta a capitalului de lucru.
Pentru a ne face o imagine completa, vom verifica si daca firma de interes este prezenta in Centrala Incidentelor de Plati (CIP) sau daca are dosare in Buletinul Procedurilor de Insolventa (BPI) al ONRC. Dosarele in justitie ale unei organizatii sunt de asemenea importante, in aceasta analiza a bonitatii firmei. O firma care a fost data in judecata de multe ori de colaboratorii sai, ar putea insemna un parteneriat dificil, de evitat chiar.
Un portal care ofera informatii despre firme, asa cum este InfoQuick, iti ofera toate aceste informatii. Rapoartele InfoQuick cu date despre firme iti permit sa iti faci rapid o idee despre situatia financiara, juridica si fiscala a unei organizatii. Primesti aceste date intr-un format prietenos si bine structurat, pentru ca tu sa intelegi imediat situatiile prezentate.
Din rapoartele InfoQuick vei afla rapid daca o firma are datorii la Bugetul de Stat si care este situatia sa completa – financiara, juridica si fiscala. In plus, o vei putea compara cu alte firme din acelasi sector de activitate.
Avand la indemana toate aceste informatii, vei putea gestiona corect riscurile parteneriatelor de afaceri, asigurandu-te ca acestea te vor ajuta sa evoluezi si nu vor constitui piedici pentru tine.
Ultimele NOUTATI
Secretele freelancingului de succes: cum poti sa faci bani online fara experienta anterioara
Premiile Comertului Online Romanesc acordate in cadrul editiei de 19 ani a Galei Premiilor eCommerce
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!
Cum sa platesti cu 50% mai putin la intretinere in aceasta iarna. Furnizorii nu vor sa stii cum!
Partenerii nostri
Documente necesare pentru decontarea diurnei si a cheltuielilor de transport si cazare
Concediere pentru inaptitudine medicala - PROCEDURA explicata de specialisti
Ministrul Muncii: Reducerea deficitului de forta de munca este prioritara
Incasare in numerar PFA: este obligata sa achizitioneze casa de marcat?
[INFOGRAFIC] PFA in sistem real vs. PFA la norma de venit: ce taxe si impozite datoreaza in 2024
Reevaluarea imobilizarilor corporale: GHID complet de teorie si practica
Somajul tehnic, ca solutie pentru reducerea costurilor: ce trebuie sa stii
Adeverinta vechime in munca MODEL
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Te-ar putea interesa si
Nu ai bani de chirie? Iata cum poti negocia cu proprietarul, desi ai contract deja semnat
4 mari greseli pe care le fac toti oamenii saraci cand vine vorba de bani – si cum sa le eviti!