Interviu Ovidiu Ciurte, Product Owner Parking Spotter - Aplicatia care iti gaseste singura loc de parcare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Interviu Ovidiu Ciurte, Product Owner Parking Spotter - Aplicatia care iti gaseste singura loc de parcare
Interviu Ovidiu Ciurte, Product Owner Parking Spotter - Aplicatia care iti gaseste singura loc de parcare
de Magda Florea la 06 Mai. 2019 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
parking spotterstart-uptraficlocuri de parcareinterviuovidiu ciurte

Gasirea unui loc de parcare a devenit o provocare pentru romanii care, zi de zi, pierd minute bune pentru a-si lasa intr-un final masina fie departe de locuinta, fie pe un trotuar, spatiu verde sau alta zona interzisa. Pentru a rezolva una dintre problemele zilnice ale romanilor, o echipa formata din specialisti in analiza video si cloud computing a dezvoltat poate una dintre cele mai practice aplicatii: Parking Spotter. Aplicatia analizeaza datele provenite de la camerele de supraveghere video amplasate in parcari pentru a transmite informatii atat soferilor, cat si managerilor unor astfel de locatii. Si astfel, parcarea nu mai este o povara.

Parking Spotter ofera soferilor si managerilor de locatii o experienta completa a parcarii, de la identificarea locurilor disponibile, ghidarea soferilor catre cel mai apropiat loc si plata taxei de parcare, daca este o parcare cu plata, toate intr-o singura platforma.
 
Solutia software permite descarcarea de rapoarte complexe, care cuprind numarul de masini prezente in parcare, numarul de locuri goale sau cele mai aglomerate sectoare. In plus, se poate realiza o geolocalizare a diferitelor incidente (parcare pe loc interzis, furturi, accidente etc.) din parcare, astfel incat personalul de securitate sa poata ajunge rapid la locatiile respective.
 
Aplicatia va putea fi folosita si pentru a realiza plata, pentru a comunica live cu managerul parcarii sau pentru a gasi masina personala, la intoarcere. Este necesar, totusi, ca parcarea sa fie dotata cu o solutie tehnologica care transmite catre aplicatie aceste date.
 
Se elimina astfel cazurile in care trebuie sa ne petrecem mult prea multe minute pentru a ne gasi masina parcata.
 
Toate acestea i-au adus platformei aprecierea si pe plan international, Parking Spotter castigand competitia internationala de programare Milestone Community Kickstarter 2017. Despre cum a reusit sa se situeze in fata celorlalti candidati veniti din intreaga lume, dar si despre cum a luat nastere aceasta idee si care sunt planurile de viitor ale fondatorului, vorbim astazi cu Ovidiu Ciurte, Product Owner & Co Founder Parking Spotter.


Manager.ro: Cum a luat nastere Parking Spotter si care este echipa din spatele sau?
 
Ovidiu Ciurte, Product Owner Parking Spotter: Ideea proiectului a pornit de la o realitate cu care ne confruntam cu totii zi de zi si anume orasele supraaglomerate. S-a demonstrat ca 30% din trafic este generat de masinile care cauta un loc de parcare. Pornind de la acest fapt real, am inceput sa contruim solutia noastra incercand sa oferim societatii un instrument prin care sa gaseasca cu usurinta un loc liber de parcare in apropierea punctului lor de interes, evitand astfel pierderea timpului in trafic. 
 
Echipa din spatele Parking Spotter este una tanara, formata din 6 oameni pasionati de tehnologie, avand pregatire si experienta in domenii diverse, insa de interes pentru cresterea unui business.
 

Manager.ro: Cum functioneaza aplicatia si in ce orase si zone poate fi folosita?
 
 
Ovidiu Ciurte, Product Owner Parking Spotter: Aplicatia este extrem de usor de folosit, din interfata se selecteaza locul de parcare dorit iar ghidajul catre acel loc se face folosind Google Maps sau Waze.  
 
In momentul de fata ne pregatim de o lansare la un mare centru Comercial din Brasov, unde aplicatia Parking Spotter va gestiona mai mult de 900 locuri de parcare si tocmai am finalizat un proiect in nordul Italiei, parte a unui proiect mai mare de Smart City.
 
In plus avem mai multe parcari private gestionate in Bucuresti, Cluj si destul de multe priecte Pilot Instalate in Europa, Statele Unite, Australia.
 
Manager.ro: Cat costa folosirea aplicatiei pentru soferii romani sau pentru managerii de locatii?
 
Ovidiu Ciurte, Product Owner Parking Spotter: Aplicatia este gratuita pentru soferi, cei care platesc pentru prezenta in aplicatia si pentru solutie in totalitate fiind managerii de locatii. Tariful este unul anual si se stabileste in functie de numarul de locuri pe care respectivul manager le are in aplicatia noastra.
 
Manager.ro: Ce se intampla cu confidentialitatea datelor inregistrate de utilizatori in aplicatie? Se pastreaza un istoric al parcarilor si platilor? Daca da, este sigura aceasta baza de date?
 
Ovidiu Ciurte, Product Owner Parking Spotter: Ne-am luat toate masurile sa fim GDPR compliant, analiza se face pe serverele locale ale administratorilor parcarilor. Singurele informatii pe care le trimitem sunt coordonatele gps ale locurilor de parcare si statusul acestora, liber sau ocupat, gradul de sensibilitate al informatiilor fiind astfel extrem de slab.
 
Modulul de plata este in plina dezvoltare si va fi lansat in curand, dand astfel posibilitatea operatorilor de parcari cu plata sa beneficieze de o modalitate inovativa din toate punctele de vedere. Vom reveni cu mai multe detalii la momentul oportun.
 
Manager.ro: Crezi ca Parking Spotter deschide drumul unor noi oportunitati de afaceri in Romania? Daca da, in ce sens?
 
Ovidiu Ciurte, Product Owner Parking Spotter: Recent a inceput sa se acorde o importanta foarte mare, atat in Europa cat si la nivel mondial, proiectelor de tip Smart City. Asta pentru ca tehnologia a urmat un trend ascendent si o evolutie fulminanta in ultimii ani si este pacat sa nu o aducem in vietile noastre astfel incat sa ne facem traiul mai usor. Asta isi propune si Parking Spotter,  sa rezolve o problema a societatii si de ce nu sa deschida noi oportunitati de business care sa completeze ideea de Smart City.
 
Manager.ro: Esti in cautare de colaboratori ai platformei? Daca da, ce fel de servicii cauti pentru afiliere astfel incat sa iti dezvolti proiectul?
 
Ovidiu Ciurte, Product Owner Parking Spotter: In primul rand suntem in cautare de detinatori de parcari care isi doresc sa isi creasca fluxul operational prin Parking Spotter. In orasele aglomerate, o parcare reprezinta o sursa de venit importanta, toata lumea fiind in cautarea unui loc de parcare la orice ora din zi si din noapte. Iar noi, asta facem, aducem locurile de parcare mai aproape de soferi, ceea ce inseamna cresterea veniturilor pentru detinatorul parcarii.
 
Manager.ro: Imi poti enumera cateva premii sau aprecieri primite pentru Parking Spotter?
 
Ovidiu Ciurte, Product Owner Parking Spotter: In 2017, Parking Spotter a fost primul castigator al Milestone Community Kickstarter Contest. In acelasi an am fost inclusi in top 30 inovatii de catre securitysales.com precum si am primit si premiul OSPA.
 
Iar cel mai recent premiu a fost locul 1 la Changeneers, o competitie organizata de Impact Hub Romania in colaborare cu Samsung dedicata dezvoltatorilor ce isi propun sa rezolve probleme sociale prin intermediul tehnologiei.

Manager.ro: Ce inseamna Parking Spotter in cifre in 2019? Cati utilizatori are acum?
 
Ovidiu Ciurte, Product Owner Parking Spotter: Parking Spotter a reusit in anul 2018 si inceputul anului 2019 sa incheie parteneriate strategice cu companii multinationale, care au in proprietatea lor zeci de mii de locuri de parcare atat in Romania cat si la nivel global. Dupa o etapa de validare a proiectelor pe care le avem instalate in acest moment cu acesti parteneri, avem deja discutii avansate cu fiecare dintre ei pentru extinderea acoperirii solutiei Parking Spotter in retelele lor.
 
Printre Clientii importanti ai Parking Spotter putem aminti: Carrefour, Bosch, un proiect de Smart City in Nordul Italiei, Helinick Bucuresti, dar si Corporatii importante americane din Industria de automotive sau Companii de management de parcari din UK.
 
Manager.ro: Ramanand la cifre, care este evolutia financiara a proiectului, de cand a fost lansat si pana in prezent?
 
Ovidiu Ciurte, Product Owner Parking Spotter: Evolutia financiara este un pozitiva, avand in vedere ca solutia este disponibila comercial de anul trecut si de atunci a crescut constant. Daca facem o comparatie in Q1 2018 si Q1 2019 avem o crestere cu peste 100% a veniturilor si suntem increzatori ca vom finaliza anul 2019 cu o crestere semnificativa.
 
Numarul de clienti Corporate ai Parking Spotter este pe un trent ascendent abrupt si acum incepem sa culegem roadele multitudinii de proiecte piot implementate in ultimul an, cand am instalat, in intreaga lume, mai bine de 50 de proiecte care sa demonstreze functionalitatile Parking Spotter.
 
Manager.ro: Tu folosesti Parking Spotter? Cat de des?
 
Ovidiu Ciurte, Product Owner Parking Spotter: Folosesc aplicatia Parking Spotter de fiecare data cand intru intr-o locatie in care este disponibila.

Manager.o: Care ar fi nota, obiectiv acordata aplicatiei? Ce consideri ca trebuie imbunatatit?
 
Ovidiu Ciurte, Product Owner Parking Spotter: Orice aplicatie care isi doreste sa aiba succes trebuie sa fie intr-un proces continuu de imbunanatire. Pe masura ce utilizatorii vor incepe sa foloseasca in mod curent aplicatia si ne vor oferi feedback-ul lor vom determina si elementele ce trebuie imbunatatite la aceasta. 
 
Manager.ro: Cum vezi dezvoltarea proiectului in urmatorii 5 ani si ce iti doresti pe viitor de la aceasta aplicatie inovativa?
 
Ovidiu Ciurte, Product Owner Parking Spotter: In primul rand dorim ca aplicatia sa ajunga la un numar cat mai mare de persoane. Asadar, pe langa imbunatatirea algoritmului ce se afla la baza solutiei noastre, ne vom axa foarte mult si pe activitatile de marketing si Business Development, primordiale in vederea cresterii business-ului la scara mare.
 
Pana acum am reusit sa identificam o cerinta crescuta pentru Parking Spotter din 2 mari regiuni: Europa si USA si in urmatorii 5 ani ne propunem sa devenim un jucator important in Solutiile de Smart Parking Management cel putin in aceste 2 regiuni.

Intr-o Romanie din ce in ce mai sufocata de traficul aglomerat, Parking Spotter nu are cum sa dea gres, asa ca ii uram sa ne gaseasca cat mai multe locuri de parcare! 

Citeste si: Codul bunelor maniere in business: 5 subiecte TABU la intalnirile de afaceri
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024
Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024
Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024
Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x