LIVE TEXT: Ziua Motiunii de cenzura

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
LIVE TEXT: Ziua Motiunii de cenzura
LIVE TEXT: Ziua Motiunii de cenzura
de Magda Florea la 27 Iun. 2018
Urmareste-ne pe Google News
motiune de cenzuraguvernliviu dragneapsdviorica dancilapnl

Motiunea de cenzura “Demiterea Guvernului Dragnea-Dancila, o urgenta nationala!”, initiata de PNL va fi votata si dezbatuta astazi. Opozitia este foarte apoape sa reuseasca demiterea Executivului Dancila-Dragnea. Doar 80 de voturi mai trebuie obtinute.

Update Motiunea de cenzura a picat. USR si PNL au votat motiunea, dar au fost si voturi de la Pro Romania si cateva de la minoritati. Motiunea a primit doar 166 de voturi pentru si 4 impotriva. PSD nu a votat. Niciun parlamentar PSD nu s-a ridicat pe scaun, la ordinul de partid dat de Liviu Dragnea, de a nu vota sub nicio forma.

Update  Parlamentarii au inceput votarea motiunii de cenzura. Votul este secret, exprimat cu bile, insa sansele opozitiei de a trece motiunea sunt minime, in conditiile in care sunt necesare cel putin 233 de voturi favorabile, iar PNL, USR si PMP au doar putin peste 150 de parlamentari.

Update Raluca Turcan, PNL, a preluat cuvantul: "Motiunea de astazi este impotriva dictaturii lui Dragnea". Raluca Turcan a precizat faptul ca dscursul premierului doar a facut de ras PSD, fiind plin de neadevaruri. Turcan subliniaza faptul ca, in Romania, "saracii devin si mai saraci", in timp ce PSD isi ascunde incompetenta invocant "statul paralel". 

In timpul discursului doamnei Turcan, parlamentarii PSD au parasit sala.

Update Viorica Dancila a inceput discursul. Se adreseaza direct Opozitiei, spunand: "Dumneavoastra ati inchis scoli si spitale, noi am construit. Dumneavoastra ati inregistrat o crestere economica scazuta, in timp ce noi am adus cea mai mare crestere din UE. Daca ar trece aceasta motiune, ce s-ar intampla cu aceasta tara? Cum vor trai cetatenii ei? Dincolo de atacul la Guvern, prezentati romanilor o alternativa. Dumneavoastra aveti o alternativa a taierii salariilor si austeritatilor. Vreti sa oferiti romanilor din nou taierea ajutoarelor sociale si a salariilor? Vreti ca sanatatea si educatia sa devina un lux accesibil doar celor cu bani? ... Sunt multe miciuni in cuprinsul motiunii. Oriunde pui degetul pe text dai peste o minciuna sau intoxicare".

Pe fundalul discursul Vioricai Dancila, Opozitia scandeaza "Hotii, Hotii!".

Update In timp ce motiunea este citita in plenul Parlamentului, Victor Ponta declara ca motiunea este destinata esecului din cauza lui Ludovic Orban, care n-ar fi stiut sa negocieze, dupa cum spune fostul premier.
 
"Esecul de azi la motiune se datoreaza domnului Orban care a gresit la negocieri. Din toamna vom incerca sa construim noi o alternativa alaturi de parlamentarii social-democrati. Daca domnul Orban si PNL au gresit si au esuat azi, sper ca noi in toamna vom reusi cu o constructie social-democrata, liberal-democrata. Modul in care s-a pornit cu motiunea a fost total gresit", a spus Ponta. 

Update In plenul Parlamentului se citeste motiunea de cenzura. Toate balcoanele de la etajul doi sunt pline de invitatii aduÈ™i de PSD. 

Update Premierul Viorica Dancila a intrat in plenul Parlamentului zambind. Dancila are o atitudine relaxata, in contextul in care soarta motiunii aproape s-a decis. Din moment ce UDMR prefera sa nu aiba nicio atitudine si va parasi sala in momentul votului iar parlamentarii PSD-ALDE au primit interdictie de la Dragnea de a se ridica din scaune si a merge la vot, motiunea de cenzura are foarte putine sanse sa fie adoptata.

Update  PSD are 70 de invitati la motiunea de cenzura, potrivit liderului PSD de la Camera Deputatilor. In schimb, USR n-a  avut dreptul sa aiba invitati.

Update Reprezentantii Opozitiei declara ca in interiorul PSD exista un "ordin de partid". Liviu Dragnea le-a interzis parlamentarilor PSD sa se ridice din scaune si sa voteze, de teama ca ar putea sustine motiunea. 

Update Deputatul USR Adrian Prisnel semnaleaza pe o retea de socializare faptul ca li s-a interzis accesul in Parlament consilierilor sai. De asemenea, Ioana Lupea, care este consilier de comunicare la USR, nu a fost lasata sa intre in Parlament
 
"Consilierii mei stau de o ora la intrare in Parlament. Secretariatul General al Parlamentului refuza cererile de acces din partea USR, in timp ce cei de PSD intra fara probleme. Dictatura lui Dragnea. Si-a transformat Parlamentul in mosia lui", declara deputatul USR.

Update Kelemen Hunor, presedintele UDMR, a anuntat ca parlamentarii formatiunii pe care o conduce vor parasi sala plenului in momentul in care se va vota motiunea. UDMR evita si astazi sa aiba o pozitie transanta pentru a "cadea in picioare" indiferent de rezultatul motiunii. Partidul lui Kelemen Hunor, etern la guvernare, prefera confortul de a ramane mereu la putere, in schimbul tacerii si abtinerii. Decizia UDMR de a nu participa activ la votul motiunii de cenzura pune bete in roate Opozitiei, care are mai putine sanse de a demite Guvernul Dragnea-Dancila.

Update Orice invitat are nevoie de aprobarea secretarului general al Camerei Deputatilor ca sa intre in Palatul Parlamentului. Autoritatile au luat masuri de securitate speciale pentru aceasta zi.

Update Motiunea de cenzura "Demiterea Guvernului Dragnea-Dancila, o urgenta nationala!" va fi dezbatuta si votata astazi in Parlament. Opozitia este la doar cateva voturi distanta de a demite Executivul Dancila-Dragnea. Pentru a trece, motiunea de cenzura are nevoie de 233 de voturi, in prezent avand 153.

Reprezentantii puterii au impus restrictii la accesul presei in Palatul Parlamentului. Lifturile care duc spre Senat si Camera Deputatilor sunt rezervate doar parlamentarilor. Eugen Nicolicea (PSD), presedintele comisiei juridice, explica de ce a fost restrictionat accesul jurnalistilor pe holurile Camerei Deputatilor: "Aveti sala special amenajata si voi stati aici tolaniti, ca la autogara".

Va amintim ca PNL, USR si PMP au depus, saptamana trecuta, la Parlament, motiunea de cenzura intitulata “Demiterea Guvernului Dragnea-Dancila, o urgenta nationala!”
 
Documentul a primit semnatura a 152 de parlamentari.
 
Motiunea a fost prezentata luni in Parlament, iar miercuri va fi dezbatuta si votata. 
 
Semnatarii motiunii de cenzura cer demiterea premierului Viorica Dancila, sustinand ca premierul este doar un executant al ordinelor sefului de patrid, Liviu Dragnea.

Citeste si: PSD a decis: il sustine neconditionat pe Dragnea. Legile Justitiei si Codurile penale vor fi adoptate urgent
 
“Doamna Viorica Dancila trebuie demisa, deoarece nu are nici curajul si nici puterea sa se opuna deciziilor arbitrare ale sefului sau de partid. Astfel, chiar sub ochii prim-ministrului, legile justitiei sunt mutilate, pentru interese politice obscure. Codurile penale sunt modificate cu dedicatie! 
 
Guvernul Dancila face politica partidului, in functie de nevoia sefului de partid, nu de nevoile oamenilor! Au trecut aproape doi ani de la preluarea guvernarii si PSD-ALDE nu a facut nimic bun pentru romani. Dar, in schimb, faceti, zilnic, cate ceva pentru voi. Lucrati zi de zi pentru deziderate strict personale si care sunt contrare asteptarilor romanilor!”, se arata in motiunea de cenzura.

Motiune de cenzura impotriva celui de-al treilea guvern PSD
 
Reprezentantii Opozitiei sustin ca Guvernul Dancila este ''mai incompetent'' decat primele doua guverne PSD-ALDE.
 
"Oricat de prost ar guverna, doamna Dancila pare ca va ramane la Guvern atata vreme cat isi pastreaza singura sa calitate - aceea de a nu fi "conflictuala" cu seful sau de partid. Am ajuns astazi sa dezbatem o motiune de cenzura impotriva celui de-al treilea guvern garantat de domnul Dragnea, deoarece Guvernul Dancila ameninta, prin ministrii sai, proprietatea privata a 7 milioane de contribuabili la Pilonul 2 de pensii.

Nu exista nicio garantie ca Guvernul Dancila nu-i va lasa pe actualii angajati fara banii de pensie! Am ajuns cu totii sa ne rusinam atunci cand vorbim despre Guvernul Romaniei, fie in plan extern, fie in interiorul tarii. Nu a fost niciun moment un secret faptul ca doamna Viorica Dancila nu indeplineste decat formal aceasta functie, adevaratul prim-ministru fiind, in fapt, domnul Liviu Dragnea.

De la inceputul anului de cand ati fost investita in functia de prim-ministru, nu ati reusit decat sa afundati economia tarii si mai tare, sa generati panica si neincredere in randul investitorilor straini, sa-i goniti din tara pe cei deja existenti si sa adanciti si mai tare evolutiile economice negative", spun semnatarii motiunii de cenzura.

"Dati o sansa Romaniei, votati motiunea!"

Opozitia incurajeaza parlamentarii sa dea un vot statului de drept si justitiei in Romania, adoptand motiunea de cenzura: "Dati un vot favorabil acestei motiuni si veti da o sansa Romaniei ca sa aiba un guvern responsabil, eficient, competent, interesat exclusiv de problemele oamenilor si nu supus doar intereselor personale ale unui singur individ!

Avem convingerea ca in majoritatea PSD-ALDE se afla, inca, parlamentari responsabili, care s-au saturat sa le fie rusine atunci cand sunt intrebati despre Guvernul Dancila. Asteptam un gest de responsabilitate din partea fiecarui parlamentar, care a jurat solemn ca-si va indeplini cu onoare si fidelitate mandatul incredintat de popor!"
 

Citeste si: Toate reactiile la condamnarea cu inchisoare primita de Liviu Dragnea. Basescu: "Daddy, pleaca acum!"

Sursa foto: pexeles.com

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Ce inseamna restructurarea unui credit si cum te poate ajuta cand esti ingropat in datorii la banci
Financiar-Bancar

Ce inseamna restructurarea unui credit si cum te poate ajuta cand esti ingropat in datorii la banci

today16 Apr. 2024
Cum poti sa faci bani ca tanar in Romania, chiar daca esti inca la scoala sau facultate
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum poti sa faci bani ca tanar in Romania, chiar daca esti inca la scoala sau facultate

today16 Apr. 2024
Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber

today16 Apr. 2024
Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia
Economie

Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia

today16 Apr. 2024
5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale
Casa si gradina

5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale

today16 Apr. 2024
Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii
Business

Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii

today16 Apr. 2024
Contractele cu statul: O solutie reala pentru dezvoltarea afacerii?
Business

Contractele cu statul: O solutie reala pentru dezvoltarea afacerii?

today16 Apr. 2024
Cumparati aur, e cea mai sigura investitie. Iata de ce
Ultimele stiri economice

Cumparati aur, e cea mai sigura investitie. Iata de ce

today16 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber
Banii tai - sectiune de educatie...

Cum poti sa faci bani dintr-o gradina la tara: idei de afaceri pentru timpul liber

today16 Apr. 2024
Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia
Economie

Noua lege a pensiilor aduce mai multi bani batranilor: formula noua de calcul, in plus fata de ce se stia

today16 Apr. 2024
5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale
Casa si gradina

5 moduri creative de a incorpora covoare din blana de oaie in decorul casei tale

today16 Apr. 2024
Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii
Business

Credite Agricole: Care sunt cele mai bune optiuni si conditii

today16 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x