Scandalul Spitalului pentru copii se adanceste: Europa FM returneaza banii de publicitate incasati de la Primaria Capitalei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Scandalul Spitalului pentru copii se adanceste: Europa FM returneaza banii de publicitate incasati de la Primaria Capitalei
Scandalul Spitalului pentru copii se adanceste: Europa FM returneaza banii de publicitate incasati de la Primaria Capitalei
de Magda Florea la 31 Oct. 2019
Urmareste-ne pe Google News
europa fmspitalul pentru copiidaruieste viatanoi construim un spitaloana gheorghiucarmen uscatuprimjaria capitaleigabriela fireaprimaria bucurestispital

Europa FM a decis sa returneze banii incasati pe contractele de publicitate incheiate cu Primaria Capitalei, in urma scandalului dintre Gabriela Firea si ONG-ul "Daruieste Viata", care s-a ocupat de colectarea donatiilor pentru construirea primului spital din Romania destinat tratarii copiilor bolnavi de cancer.

Update: Pro TV incheie colaborarea cu designerul vestimentar Dana Budeanu

Pro TV a anuntat incheierea colaborarii cu designerul vestimentar Dana Budeanu, in scandalul iscat in jurul spitalului de copii construit din donatii prin intermediul ONG-ului "Daruieste Viata".

Incepand cu data de 30 octombrie 2019, colaborarea PRO TV cu Dana Budeanu a incetat. 
”PRO TV este liderul televiziunilor din Romania si a sustinut dintotdeauna cauze care au adus schimbari reale in vietile oamenilor, fie ca vorbim despre lupta impotriva cancerului, sprijinirea copiilor abandonati sau protectia mediului inconjurator.
 
PRO TV inspira romanii sa fie mai buni prin divertisment de calitate, informatie si ne dorim ca valorile pe care le promovam, printre care se afla onestitatea, responsabilitatea, pozitivitatea sa se reflecte si in actiunile partenerilor nostri”, se specifica intr-un comunicat oficial al postului tv. 

Reactia celor de la PRO TV vine dupa ce designerul a distribuit pe pagina sa de socializare o fotografie care contine un mesaj jignitor la adresa fondatoarelor "Daruieste Viata”, asociatia care construieste, doar din donatii, primul spital din Romania dedicat copiilor bolnavi de cancer. Ulterior, aceeasi postare a fost distribuita si de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care, la randul sau, a fost blamata de opinia publica.

 Europa FM a tranmis ca va inapoia Primariei Bucuresti banii din publicitate si ca va inlocui spatiile publicitare respective pentru promovarea initiativei "Noi construim un spital”.

"In contextul scandalului declansat de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, impotriva proiectului “Noi construim un spital”, desfasurat de fundatia “Daruieste viata”, Europa FM a decis sa acorde spatii gratuite de publicitate pentru promovarea acestei initiative, care urmareste finantarea din donatii a primului spital public de oncologie pediatrica.

Decizia postului Europa FM vine dupa ce, la inceputul lunii octombrie, la sesizarea corpului editorial, Europa FM suspendase deja campaniile publicitare cumparate de Primaria Capitalei si difuzate pentru o scurta perioada de timp. In emisiunea Desteptarea de astazi, jurnalistul Moise Guran a facut publica aceasta decizie, anuntand si ca banii incasasi deja vor fi returnasi.", au transmis reprezentantii Europa FM.

Mai mult decat atat, Europa FM lanseaza o initiativa publica adresata si celorlalte institutii media, carora le cere sa refuze la randul lor "campaniile din bani publici ale Primariei Generale, considerand ca atat un astfel de refuz, cat si sustinerea initiativei “Noi construim un spital”, sunt forme de aparare ale societatii", se arata intr-un comunicat transmis de Europa FM.

"Avertizam colegii de breasla, jurnalisti, precum si conducerile posturilor radio si de televiziune unde acestia activeaza, ca aceasta publicitate otravita ne decredibilizeaza ca breasla, ridicand opiniei publice semne de intrebare in privinta obiectivitatii cu care este relatata activitatea Primarului General, Gabriela Firea, si a institutiei pe care o conduce.
 
Consideram ca acceptarea generoaselor campanii de publicitate cumparate de Primaria Capitalei pentru promovarea unor proiecte facute din bani publici, nu pot avea nicio justificare comerciala propriu-zisa si reprezinta in realitate publicitate electorala mascata in favoarea PSD si a Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea.
 
Mai mult, astfel de campanii pot crea o imagine pozitiva unor achizitii dubioase, cu iz penal, asa cum este cazul Spitalului Gomoiu (dezvaluit de “Libertatea”), in care au fost supraevaluate achizitiile de materiale si echipamente, dar, in acelasi timp, din bugetul de 46 de milioane de euro, 1,1 milioane de euro au fost alocate pentru cumpararea de publicitate radio si tv, inclusiv pe Europa FM, pentru o scurta perioada de timp”.
 
Europa FM invita si celelalte radiouri si televiziuni sa se alature demersului nostru de a refuza campaniile din bani publici ale Primariei Generale, considerand ca atat un astfel de refuz, cat si sustinerea initiativei “Noi construim un spital”, sunt forme de aparare ale societatii", a transmis postul de radio.

Intreaga poveste a plecat de la acuzatiile Gabrielei Firea la adresa celor doua reprezentante ale ONG-ului "Daruieste Viata".
 

Firea a spus despre Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu ca sunt "interfata" lui Vlad Voiculescu

 
Problema ar fi, spune Firea, si la ONG-ul care s-a ocupat de strangerea donatiilor.  Doamnele de la "Daruieste Viata” ar fi doar interfata, acuza edilul general. In spatele lor ar fi Vlad Voiculescu.
 
"Deci, dl. Voiculescu, fostul ministru al sanatatii de pe timpul dlui Ciolos, un ministru care s-a opus transplantului din Romania, un ministru care mi-a solicitat o intalnire ca primar general si mi-a spus sa nu mai indemn echipa de la Spitalul Sfanta Maria, pe dl. prof. Copca, sa faca transplant in Romania, pentru ca vor muri oameni pe capete - si nu este asa...", a spus Firea pentru Digi24.
 
Intrebata daca are dovezi, Firea a raspuns: "Sunt toate dovezile de pe planeta, nu cred ca dvs nu stiti aceste lucruri. Doamnele sunt interfata. Este ONG-ul patronat de catre acest domn. Si nu este nimic rau.
 
Eu doar va spun, spre exemplu, ca astazi s-a produs o premiera in Romania la spitalul Sfanta Maria, in administrarea Primariei Capitalei, echipa profesorului Copca a facut in premiera atat transplant de plaman, cat si transplant de ficat, al saptelea transplant de plaman si al 50-lea transplant de ficat, in timp ce acest domn care a fost ministrul sanatatii si mi-a solicitat intrevedere cand era ministru si eu eram la inceput de mandat sa-mi spuna sa nu mai dau vant in panze dlui manager Copca, pentru ca este un aventurier".
 

Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu: "Cautam un avocat"

 
Cele doua reprezentante ale ONG-ului au transmis un mesaj pe Facebook in care spun ca vor apela la un avocat pentru a transa aceasta situatie in instanta.
 
"Jurnalul de pe Frontul unui SPITAL. Doamna Firea a recunoscut acea mizerie de postare in care isi bate joc de noi, de proiectul si sustinatorii nostri. Doamna Firea ne-a facut "ciuma roz sau alba'". Doamna Firea incearca o marsava manipulare, sustinand ca eu si Carmen Uscatu suntem doar niste marionete ale lui Vlad Voiculescu
Doamna Firea a lansat un atac mizerabil la munca si reputatia noastra. Va trebui sa dovedeasca spusele, caci 10 ani de munca si lupta pentru sansele la viata ale copiilor bolnavi de cancer nu merita a fi terfeliti in acest fel", a transmis Oana Gheorghiu.
 
"Jurnal de seara cu spital si primar
CAUTAM AVOCAT!
 
"Nu pot sa privesc un om care minte fara sa reactionez. Daca nu sunt fata in fata cu el pentru mine e foarte greu.
Nu am putut sa o privesc pe Gabriela Firea in seara asta la Digi24.
Tot timpul insa am primit sms uri, mesaje pe FB, whatsup, telefoane. Prietenii mei erau oripilati.
Da, e oribil.
Dar mult mai oribila e umilinta SI DUREREA pe care o traiesc parintii ce nu isi pot salva copiii.
Pentru ca din cauza acestor incompetenti nu exista medicamente, nu exista spitale, ne-au plecat doctorii si asistentele.
Noi mergem mai departe.
Si da, cautam avocati!
Iar cu banii castigati din proces vom mai face ceva pentru copiii nostri”, a transmis, la randul sau, Carmen Uscatu.
 
Citeste aici: Spitalul de copii deschide Cutia Pandorei in politica romaneasca
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

4 din 10 bugetari din Romania spun ca merita salarii de cel putin 1.500 de euro
Companii

4 din 10 bugetari din Romania spun ca merita salarii de cel putin 1.500 de euro

today19 Mar. 2024
Ghidul angajatorului. De ce este vitala monitorizarea timpului de lucru al salariatilor?
Companii

Ghidul angajatorului. De ce este vitala monitorizarea timpului de lucru al salariatilor?

today19 Mar. 2024
Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency
Comunicate

Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency

today19 Mar. 2024
S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara
Economie

S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara

today19 Mar. 2024
Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii
Financiar-Bancar

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii

today19 Mar. 2024
Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e  si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori

today19 Mar. 2024
In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari
Economie

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari

today19 Mar. 2024
Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora

today18 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency
Comunicate

Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency

today19 Mar. 2024
S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara
Economie

S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara

today19 Mar. 2024
Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii
Financiar-Bancar

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii

today19 Mar. 2024
Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e  si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori

today19 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x