Sinteza Saptamanii: Avem un nou Cod Administrativ si restructurare financiara pentru romanii cu datorii

Sinteza Saptamanii: Avem un nou Cod Administrativ si restructurare financiara pentru romanii cu datorii
Sinteza Saptamanii: Avem un nou Cod Administrativ si restructurare financiara pentru romanii cu datorii
de Magda Florea la 28 Iun. 2019
modificari legislativetvataxeimpoziteanaf

Va prezentam o sinteza a celor mai importante modificari legislative din toate domeniile de activitate, aparute in ultima saptamana. De asemenea, specialistii nostri va pun la dispozitie analize si materiale informative cu privire la subiectele de interes din plan juridic, economic, social si fiscal.

Un nou proiect de lege ar putea schimba iarasi Codul Muncii, in sensul in care anumiti deputati si senatori PNL vin cu o propunere inedita, avantajoasa atat pentru salariati cat si pentru angajatori, din punctul acestora de vedere.
 
Citeste despre modificarea Codului Muncii

Conform Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, a fost lansat un proiect de lege care se afla momentan in dezbatere publica referitor la modificarea si completarea Legii nr. 16/2017 privind detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationale.
 
Citeste despre detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationale

Vesti bune pentru o parte dintre bugetari, in contextul in care acestia vor beneficia de mai multe zile libere platite, daca un proiect de hotarare de Guvern (HG), aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Muncii va trece.
 
Este vorba despre cei care lucreaza in regii autonome cu specific deosebit si cei din unitati bugetare, iar proiectul de HG isi propune sa reglementeze numarul de zile libere cu plata in functie de vechime.
 
Citeste despre zilele libere pentru bugetari

O biserica prezbitariana va putea avea de acum incolo propria politie. Organul de forta privat va avea drepturi egale cu politia de stat, exceptand cateva aspecte precum incarcerarea.
 
Citeste despre politia bisericii

Comisia de la Venetia arata ca Justitia din Romania are in continuare nevoie de reforme care intarzie sa fie adoptate de decidentii politici, la mai putin de o luna de la arestarea fostului sef al PSD, Liviu Dragnea.
 
Citeste despre raportul Comisiei de la Venetia

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) obliga printr-o decizie definitiva Guvernul Romaniei sa dea 8% din actiunile Petrom angajatilor la pretul din 2004. In plus, instanta a stabilit si o penalitate zilnica de 1.000 de lei.
 
Citeste despre actiunile Petrom 

La inceputul lunii iulie pretul gazului va scadea cu cel putin 5% pentru consumatorii casnici, in unele situatii plata putandu-se micsora cu pana la 8%. Nu este, insa, clar daca si pretul buteliilor va scadea.
 
Citeste despre pretul la gaze
Persoanele care vor sa adopte un copil din centrele de plasament ar putea beneficia de noi avantaje fiscale si de munca, daca initiativa legislativa initiata de PSD va deveni lege.
 

Ministerul Sanatatii (MS) a eliberat un comunicat de presa prin care anunta mai multe vesti asteptate de romani printre care se numara si depistarea mai rapida a cancerului prin screening selectiv.
 
Citeste despre depistarea mai rapida a cancerului prin screening selectiv

Programul Termoficare a fost aprobat prin adoptarea unei Ordonante de Urgenta. Unele orase vor beneficia de noi programe de investitii si refacere a sistemelor de alimentare centralizata cu energie termica.
 
Citeste despre Programul Termoficare

Noua Lege a pensiilor a fost adoptata de Parlamentul Romaniei prin votul decizional al Camerei Deputatilor. Mai ramane doar ca seful statului sa o promulge si sa fie publicata in Monitorul Oficial pentru a intrat in vigoare.
 
Citeste despre noua Lege a pensiilor

Codul penal ar urma sa prevada pedepse mai aspre pentru anumite infractiuni comise la vot, dupa ce alegerile europarlamentare si referendumul s-au aflat sub auspiciul multiplelor semne de intrebare cu privire la desfasurarea corecta a dreptului de a alege.
 
Citeste despre inasprirea pedepselor pentru infractiuni electorale

Sa presupunem ca ati dat unei persoane apropiate sau de incredere o suma importanta de bani fara a semna un contract sau, cel putin, fara a elibera o chitanta. Ce trebuie facut pentru recuperarea acestui imprumut fara acte in 2019?
 
Citeste despre cum iti poti recupera banii imprumutati fara acte

Mai multi deputati si senatori apartinand grupurilor USR din Parlament au initiat un proiect de lege pentru desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ), cunoscuta publicului larg precum Sectia Speciala.
 
Citeste despre desfiintarea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ)

Parintii copiilor inscrisi in sistemul national de invatamant ar putea primi o zi libera platita in plus, atunci cand exista situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant.
 
Citeste despre zilele libere pentru parinti

Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) a publicat un set care cuprinde regulile de munca pe timp de canicula. Angajatorii risca amenzi destul de mari, daca nu le respecta. 
 
Citeste despre regulile de munca pe timp de canicula

A fost publicata OUG de modificare a ordonantei 114/2018. ATAC la facilitatile din constructii! Noutatile pe care le aduce noul act normativ, OUG nr. 43/2019, vizeaza facilitatile fiscale acordate angajatilor din domeniul constructiilor, mareste aria codurilor CAEN care pot beneficia de facilitatile introduse si clarifica conditiile legate de cifra de afaceri ce trebuie indeplinita pentru a beneficia de facilitati.
 
Citeste despre facilitatile fiscale prevazute de OUG nr. 43/2019
 
Guvernul a aprobat proiectul de lege privind facturarea electronica in domeniul achizitiilor publice. Documentul privind facturarea electronica in domeniul achizitiilor publice se numara printre proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 20 iunie 2019. 
 
Citeste despre facturarea electronica in domeniul achizitiilor publice

Guvernul a aprobat, in sedinta din 20 iunie 2019, modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de munca, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.855/2013. 
 
Citeste despre modificarea normelor metodologice privind ucenicia la locul de munca

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a prezentat elementele restructurarii financiare in cadrul unei mese rotunde organizate in data de 25 iunie 2019, la Palatul Parlamentului.
 
Citeste despre restructurarea financiara 2019
 
Ultimele promisiuni facute de ANAF incep sa prinda contur prin realizarea unui plan de masuri pentru eficientizarea colectarii veniturilor la Bugetul General Consolidat. Noua sefa ANAF, Mirela Calugareanu a declarat, la inceputul lunii lunie, ca a pregatise deja o serie de modificari pe care dorea sa le puna in aplicare in viitorul apropiat. Printre acestea se numara reducerea numarului de formulare fiscale pentru firme si simplificarea declaratiei unice pentru persoanele fizice.
 
Citeste despre ultimele modificari propuse de ANAF

Un nou proiect de lege propune desfiintarea Directiei de combatere a fraudelor din cadrul Antifrauda ANAF. Actul are denumirea “Lege privind unele masuri referitoare la inspectorii antifrauda din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - Directia de Combatere a Fraudelor”.
 
Citeste despre desfiintarea Directiei de combatere a fraudelor din cadrul Antifrauda ANAF

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a organizat recent o sesiune de asistenta online cu tema “Completarea si depunerea declaratiei unice pentru declararea impozitului pe veniturile estimate/ norma de venit a se realiza in Romania si contributiile sociale datorate in anul 2019”.
 
Citeste despre asistenta online ANAF

Pe site-ul ANAF a fost publicat un proiect de ordin care propune pentru aprobarea modelului si continutului formularului (300) "Decont de taxa pe valoarea adaugata". Potivit referatului de aprobare, prin Legea nr. 60/2019 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 296 din 17 aprilie 2019, au fost aduse modificari si completari Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal in domeniul taxei pe valoarea adaugata, respectiv prevederilor prin care se stabileste locul prestarii serviciilor de telecomunicatii, de radiodifuziune si televiziune, precum si a serviciilor furnizate pe cale electronica.
 
Citeste despre proiectul ANAF privind modificarea formularului 300 – Decontul de taxa pe valoarea adaugata

Aplicarea facilitatilor din domeniul constructiilor: Ordonanta 114/2018, modificata! OUG 43/2019 introduce noi coduri CAEN:  Ordonanta de Urgenta nr. 43/2019 pentru modificarea si completarea unor acte normative care privesc stabilirea unor masuri in domeniul investitiilor – modifica si completeaza OUG 114/2018. OUG 43/2019 a fost publicata in M.Of. al Romaniei, nr. 507, de vineri, 21 iunie 2019.
 
Citeste despre Ordonanta 114/2018, modificata

Guvernul a adoptat, marti – 25 iunie, prin Ordonanta de Urgenta, Codul administrativ, care contine o serie de prevederi controversate, intre care si introducerea pensiilor speciale pentru alesii locali. Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai, sustine ca banii necesari pentru acoperirea indemnizatiilor vor veni de la bugetele locale, iar impactul nu va fi foarte mare.
 
Citeste despre Codul Administrativ

Ministerul Finantelor Publice a publicat, joi, 20.06.2019, la rubrica Transparenta decizionala, un Proiect de Ordin pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2019 a operatorilor economici, precum si pentru modificarea si completarea unor prevederi contabile.
 
Citeste despre Aprobarea sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2019 si modificarea unor prevederi contabile (proiect de Ordin)

Agentia Nationala de Aministrare Fiscala a pus in dezbatere publica un proiectul de ordin al presedintelui ANAF pentru modificarea unor ordine ale presedintelui ANAF privind aprobarea modelelor unor formulare utilizate in domeniul colectarii creantelor fiscale.
 
Citeste despre modificarea unor ordine OPANAF privind aprobarea modelelor unor formulare utilizate in domeniul colectarii creantelor fiscale (proiect)

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Prima veste relativ buna: dintre cele 21.978 de teste Covid-19 efectuate in ultimele 24 de ore, au iesit pozitive doar 1.059
Ultimele stiri economice

Prima veste relativ buna: dintre cele 21.978 de teste Covid-19 efectuate in ultimele 24 de ore, au iesit pozitive doar 1.059

Pana astazi, 22 septembrie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 114.648 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 92.169 de pacienti au fost declarati vindecati.
today22 Sep. 2020
Asociatia Romana a Bancilor are ca obiectiv strategic reclasificarea BVB la statutul de piata emergenta full
Financiar-Bancar

Asociatia Romana a Bancilor are ca obiectiv strategic reclasificarea BVB la statutul de piata emergenta full

Asociatia Romana a Bancilor a salutat implementarea deciziei FTSE Russell privind promovarea pietei de capital din Romania la statutul de piata emergenta secundara, incepand cu 21 septembrie 2020,...
today22 Sep. 2020
7 modele de contracte si formulare - actualizate conform GDPR 2020
Newsletter zilnic GRATUIT
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Manager.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Adauga comentariu

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Un raport coordonat de Daniel Daianu atrage atentia ca majorarea punctului de pensie cu 40% poate creste deficitul bugetar la peste 11%
Financiar-Bancar

Un raport coordonat de Daniel Daianu atrage atentia ca majorarea punctului de pensie cu 40% poate creste deficitul bugetar la peste 11%

today22 Sep. 2020
De ce trebuie sa tii cont cand alegi usile pentru locuinta ta
Casa si gradina

De ce trebuie sa tii cont cand alegi usile pentru locuinta ta

today22 Sep. 2020
Buget de 40 de milioane de lei pentru programul Rabla pentru electrocasnice 2020
Economie

Buget de 40 de milioane de lei pentru programul Rabla pentru electrocasnice 2020

today22 Sep. 2020
Pandemic business: Cum ajuta marile companii parintii in aceasta perioada
Companii

Pandemic business: Cum ajuta marile companii parintii in aceasta perioada

today22 Sep. 2020
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"7 modele de contracte si formulare - actualizate conform GDPR 2020"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x