Sinteza Saptamanii: Fiscul nu mai alege firmele pe care le verifica, mai multe persoane scutite de impozitul pe venit si primele efecte ale Taxei pe lacomie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sinteza Saptamanii: Fiscul nu mai alege firmele pe care le verifica, mai multe persoane scutite de impozitul pe venit si primele efecte ale Taxei pe lacomie
Sinteza Saptamanii: Fiscul nu mai alege firmele pe care le verifica, mai multe persoane scutite de impozitul pe venit si primele efecte ale Taxei pe lacomie
de Magda Florea la 01 Feb. 2019
Urmareste-ne pe Google News
revisal 2019tva 2019ordonanta 114taxa pe lacomieoperatiunea tomiscontroale anaf

Va prezentam o sinteza a celor mai importante modificari legislative din toate domeniile de activitate, aparute in ultima saptamana. De asemenea, specialistii nostri va pun la dispozitie analize si materiale informative cu privire la subiectele de interes din plan juridic, economic, social si fiscal.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) anunta ca peste 100 de inspectori sunt implicati in operatiunea “Tomis”, o ampla actiune de control si monitorizare a punctelor vamale din Constanta.
 
Citeste despre Operatiunea "TOMIS"

Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) a anuntat data la care va incepe radierea din registrul comertului a persoanelor fizice autorizate (PFA) si a intreprinderilor individuale (II) care nu si-au actualizat obiectul de activitate conform Legii nr. 182/2016.
 
Citeste despre radierea din registrul comertului

Daca IT-istii si cei care activeaza in domeniul constructiilor sunt deja scutiti de impozitul pe venit, este randul unei alte categorii de salariati sa "scape" de plata impozitului. Cel putin asa prevede proiectul legislativ initiat de mai multi parlamentari PSD, ALDE si PMP. Acestia au depus la Parlament un proiect de lege care prevede scutirea jurnalistilor de impozitul pe venit.
 

Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu mai “sta cu ochii” pe societati! Totusi, nu este cazul sa rasuflati usurati! Asta nu inseamna ca ANAF nu mai face controale, ci doar ca, de acum, cea care va decide ce companii vor fi supuse controalelor este Comisia Nationala de Strategie si Prognoza.
 
Citeste despre controalele ANAF

Executivul a adoptat, miercuri, 30 ianuarie, 2019, un act normativ pentru combaterea risipei alimentare, care prevede facilitati fiscale pentru agentii economici care doneaza alimente. Mai exact, acestora li se va scadea din impozitul pe venit cheltuielile cu alimentele donate.
 
Citeste despre combaterea risipei alimentare

Prevederile OUG 114/2018, coroborate cu legislatia secundara emisa de ANRE in aplicarea acesteia, nu vor conduce la cresteri de preturi la energia electrica si gazele naturale furnizate clientilor finali casnici care opteaza pentru furnizarea in regim reglementat”, pana in 2022, anunta Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei.
 
Citeste despre OUG 114/2018

Dupa ce, la inceputul anului, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, anunta ca intentioneaza sa renunte la evaluarea bunurilor confiscate de FISC si sa le scoata direct la vanzare online, urmand ca piata sa stabileasca pretul final, iata ca ideea a fost pusa in practica, printr-un proiect de ordonanta pus in dezbatere publica pe site-ul MFP. 
 
Citeste despre bunurile confiscate de FISC

Politia Romana anunta ca in dimineata zilei de joi, 31 ianuarie, politistii de la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice au efectuat mai multe perchezitii la domiciliul unor persoane din municipiul Bucuresti si din judetul Arges. Acestea ar fi cumparat 300 de autoturisme din spatiul intracomunitar, pe care le-ar fi vandut in Romania, fara a le mai inregistra in gestiunea contabila.
 
Citeste despre investigatiile economice 

Ministerul Finantelor Publice a publicat joi, 31 ianuarie 2019, proiectul de buget pe 2019, deficitul bugetar (cash) fiind de 2,55% din PIB, in timp ce deficitul ESA este de 2,57% din PIB, cu incadrare in tinta de deficit bugetar de sub 3% din PIB, potrivit Tratatului de la Maastricht.
 
Citeste despre proiectul de buget 2019

In Proiectul de buget pe 2019, Ministerul Finantelor Publice aloca bugetului local sume totale de 46,6 miliarde de lei, cu 22,4% mai mari decat cele alocate in anul 2018, ceea ce reprezinta 60,5% din totalul veniturilor bugetelor locale. Sumele vor proveni din veniturile bugetului de stat si din subventii.
 
Citeste despre bugetul Romaniei 

Cardul national de asigurari de sanatate este important pentru toti cei care beneficiaza de servicii medicale in sistemul public de asigurari de sanatate. Scopul introducerii cardului national de asigurari de sanatate a fost de la bun inceput stabilit pentru a se realiza transparentizarea si eficientizarea utilizarii fondurilor din sistemul de asigurari sociale de sanatate. Totodata, acest card serveste ca instrument de confirmare a prestarii tuturor serviciilor din sistem. 
 
Citeste despre cardul de sanatate si utilitatea lui

Ministerul Administratiei si Internelor a publicat un proiect de modificare a Legii nr. 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului. 
 
Citeste despre legislatia privind prevenirea si combaterea terorismului

Un DPO are o responsabilitate importanta atat pentru companie, cat si pentru sine. Ai un DPO in firma ta sau vrei tu sa devii un DPO cat mai bun? Iata intrebarile la care va trebui sa raspunzi!
 
Citeste despre DPO

Transparency International au publicat topul anual al coruptiei din sectorul public, iar Romania a pierdut din progresul realizat in 2016 si 2017. 
 
Citeste despre coruptia in Romania

Un numar de 3064 de plangeri si sesizari au fost inaintate catre ANSPDCP de la intrarea in vigoare a Regulamentului GDPR si pana la finalul anului 2018. Totodata, amenzile au insumat peste 600.000 de lei.
 
Citeste despre plangerile in baza GDPR

Actele si operatiunile care pot fi supuse unor gratuitati si/sau reduceri la notariat in 2019 sunt incluse in aceasta lista. 
 
Citeste despre lista gratuitatilor si reducerilor la notariat

Nu trece un an fara sa existe minimum 2-3 modificari in ceea ce priveste o pensie, asadar consideram importanta o analiza privind banii pe care trebuie sa ii primim pentru conditii speciale (deosebite) de munca.
 

CJUE arata ca o comunitate religioasa, precum cea a Martorilor lui Iehova, este operator, impreuna cu membrii sai predicatori, in ceea priveste prelucrarea datelor cu caracter personal colectate in cadrul unei activitati de predicare din casa in casa.
 
Citeste despre Martorii lui Iehova, operatori de date cu caracter personal

Eurostat arata ca romanii muncesc saptamanal cel mai mult pentru cei mai putini bani fata de celelalte tari membre UE.
 
Infograficul realizat de Monitorul Social care are ca sursa datele publicate de Eurostat porneste de la constatarea ca salariatii din Romania muncesc efectiv cele mai multe ore saptamanal din Uniunea Europeana, pentru cele mai mici salarii. 
 
Prin OANAF nr. 3201/2018 publicat in M.Of. nr. 61 din 23.01.2019 a fost aprobata Procedura de regularizare a obligatiilor fiscale in cazul reconsiderarii unei tranzactii/reincadrarii formei unei activitati de catre organul fiscal central si formularele utilizate in acest sens.
 
Citeste despre Procedura de regularizare a obligatiilor fiscale

CECCAR face anunt in atentia membrilor referitor la termenul limita pentru obtinerea vizei si depunerea documentelor.
 
Citeste despre obtinerea vizei
ANAF a publicat Proiectul de Ordin privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui ANAF nr.2856/2017 privind stabilirea criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal in cazul inregistrarii si anularii inregistrarii in scopuri de taxa pe valoarea adaugata.
 
MFP (Ministerul Finantelor Publice) a publicat in ultima zi a lunii ianuarie un proiect de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.  
 
Citeste despre aprobarea plafoanelor unor indicatori

MFP a publicat la rubrica “Transparenta decizionala" un proiect de ordin pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a "Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate", adica pentru declaratia 112.
 
Citeste despre Declaratia 112

La finalul anului trecut, a fost publicata in Monitorul Oficial cu nr. 1.116 Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 114. Ce prevede OUG 114/2018? Ce modificari vor exista in sectorul bugetar? Ce se va intampla in constructii, cine va putea lucra in regim zilier?
 
Citeste despre OUG 114

Asa dupa cum stiti deja, programul de lucru al salariatului, dar si salariul de baza, trebuie evidentiate in mod expres in contractul individual de munca al acestuia. Iata cum se vor declara aceste aspecte in REVISAL si in Declaratia 112.
 
Citeste despre Revisal 2019

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Firmele de asigurare, revoltate ca pretul la RCA ramane plafonat: e iar haos pe piata asigurarilor auto obligatorii
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Firmele de asigurare, revoltate ca pretul la RCA ramane plafonat: e iar haos pe piata asigurarilor auto obligatorii

today27 Mar. 2024
Antreprenorii romani tuna si fulgera: avem e-factura, e-transport, e-sigiliu si cu toate astea marii infractori nu sunt prinsi niciodata
Companii

Antreprenorii romani tuna si fulgera: avem e-factura, e-transport, e-sigiliu si cu toate astea marii infractori nu sunt prinsi niciodata

today27 Mar. 2024
Se scumpesc taxele locale pentru proprietati. Nu scapa nici macar firmele, ce spune noua legislatie fiscala
Economie

Se scumpesc taxele locale pentru proprietati. Nu scapa nici macar firmele, ce spune noua legislatie fiscala

today27 Mar. 2024
Salarii litoral 2024. Cat de generosi sunt patronii, salarii si de 10.000 de lei bani in mana, lunar
Economie

Salarii litoral 2024. Cat de generosi sunt patronii, salarii si de 10.000 de lei bani in mana, lunar

today27 Mar. 2024
Atentie, soferi: in caz de accident, la 45km/h esti proiectat prin parbriz, daca nu porti centura
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Atentie, soferi: in caz de accident, la 45km/h esti proiectat prin parbriz, daca nu porti centura

today27 Mar. 2024
Crocs: Revolutia pantofilor
Life Style

Crocs: Revolutia pantofilor

today27 Mar. 2024
Curatenia de primavara bate la usa! Pregateste-te cu produse profesionale care sa-ti faca munca mai usoara!
Life Style

Curatenia de primavara bate la usa! Pregateste-te cu produse profesionale care sa-ti faca munca mai usoara!

today27 Mar. 2024
7 sfaturi utile pentru organizarea nuntii perfecte
Life Style

7 sfaturi utile pentru organizarea nuntii perfecte

today27 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Se scumpesc taxele locale pentru proprietati. Nu scapa nici macar firmele, ce spune noua legislatie fiscala
Economie

Se scumpesc taxele locale pentru proprietati. Nu scapa nici macar firmele, ce spune noua legislatie fiscala

today27 Mar. 2024
Salarii litoral 2024. Cat de generosi sunt patronii, salarii si de 10.000 de lei bani in mana, lunar
Economie

Salarii litoral 2024. Cat de generosi sunt patronii, salarii si de 10.000 de lei bani in mana, lunar

today27 Mar. 2024
Atentie, soferi: in caz de accident, la 45km/h esti proiectat prin parbriz, daca nu porti centura
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Atentie, soferi: in caz de accident, la 45km/h esti proiectat prin parbriz, daca nu porti centura

today27 Mar. 2024
Crocs: Revolutia pantofilor
Life Style

Crocs: Revolutia pantofilor

today27 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x