Sinteza Saptamanii: Modificari la Programul Prima Masina, mai multi bani pentru mame si schimbari de ultima ora la regimul TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sinteza Saptamanii: Modificari la Programul Prima Masina, mai multi bani pentru mame si schimbari de ultima ora la regimul TVA
Sinteza Saptamanii: Modificari la Programul Prima Masina, mai multi bani pentru mame si schimbari de ultima ora la regimul TVA
de Magda Florea la 15 Mar. 2019
Urmareste-ne pe Google News
tvaconcediudeclaratia unicapensiicontributii sanatateprima casa 2019prima masina 2019ecamen ceccar

Va prezentam o sinteza a celor mai importante modificari legislative din toate domeniile de activitate, aparute in ultima saptamana. De asemenea, specialistii nostri va pun la dispozitie analize si materiale informative cu privire la subiectele de interes din plan juridic, economic, social si fiscal.

Romanii vor plati garantie la sticlele cumparate din magazin. Cumparatorii de produse ambalate, ale caror recipiente pot fi refolosite, vor fi nevoiti sa plateasca la magazin o garantie sau sa dea la schimb un ambalaj de acelasi tip, incepand cu data de 31 martie 2019. Aceasta prevedere nu se aplica doar in cazul persoanelor fizice, ci si in cazul relatiilor comerciale dintre firme, retailerul fiind obligat sa plateasca furnizorului aceeasi garantie ori sa dea ambalajele in schimb.
 
Citeste despre cum se pot recupera banii garantie la sticle

CECCAR recomanda includerea unor clauze speciale cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal in contractele incheiate de membri.
 
Institutia vine in sprijinul membrilor cu recomandarea includerii unor clauze speciale cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal incheiate de acestia cu clientii lor, astfel incat acordurile incheiate sa se alinieze la cadrul legal prevazut de Regulamentul UE 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (GDPR), precum si de Legea nr. 190 din 18 iulie 2018 privind masuri de punere in aplicare a Regulamentului mentionat.
 
Citeste despre recomandarea CECCAR

Peste 150 de inspectori ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala din cadrul ANAF au dat luni, 11 martie, startul unei noi operatiuni de temut - “Integrum”. Acestia au sigilat pana in prezent 1.038 de spatii de depozitare marfa din complexul comercial Dragonul Rosu.
 
Daca va numarati printre romanii care au cotizat cel putin 5 ani la Pilonul II de pensii, puteti sa cereti incetarea platii contributiilor la acest sistem. Norma pentru modificarea si completarea Normei Autoritatii de Supraveghere Financiara nr.1/2015 privind aderarea si evidenta participantilor la fondurile de pensii administrate privat a fost publicata in Monitorul Oficial Partea I, nr. 193/12 martie 2019.
 
Citeste despre modificari la Pilonul II de pensii

MFP: contribuabilii trebuie sa se adreseze direct CNAS pentru a verifica situatia platii contributiilor pentru sanatate: Pentru actualizarea bazelor de date a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) cu situatia platii contributiilor pentru sanatate, contribuabilii trebuie sa se adreseze direct Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, fara a se mai deplasa la sediile ANAF, pentru a solicita dovada depunerii ”Declaratilor unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice” si a ”Declaratiilor privind obligatiile de plata si contributiile sociale, impozitul pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate”, se arata intr-un comunicat MFP.
 

CECCAR ofera informatii importante cu privire la inscrierea la sesiunea aprilie 2019 a Examenului de aptitudini – 13 si 20 aprilie.
 
Institutia vine in intampinarea stagiarilor care s-au prezentat la cel putin una dintre sesiunile din anii 2016, 2017 si 2018 ale Examenului de aptitudini si care nu au promovat examenul prin reducerea taxei de inscriere. Taxa de inscriere pentru categoria expert contabil este redusa la nivelul de 500 de lei, iar pentru categoria contabil autorizat – 350 de lei.
 
Citeste detalii despre examen de aptitudini CECCAR
 
ANAF a publicat, in data de 14 martie, proiectul de Ordin pentru aprobarea procedurii privind organizarea Registrului entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale, precum si modelului si continutului unor formulare.
 
ONG-urile din Romania au obligatia de a se inscrie in acest registru ANAF pentru a putea beneficia in continuare de finantare incepand cu data de 1 aprilie. "Problema era ca ONG-urile erau puse de statul roman intr-o situatie absurda - cu doar doua saptamani inainte de termenul-limita, registrul nu exista si nu se stia nimic despre procedurile de inscriere"
 
Citeste despre Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale

Curtea de Justitie a UE arata intr-o decizie ca angajatele gravide pot fi concediate ca urmare a unei concedieri colective.
 
Citeste despre concedierea angajatelor gravide

Curtea de Justitiei a UE arata printr-o Hotarare ca si bunicii pot obtine dreptul de vizita al copiilor.
 
Citeste despre dreptul de vizita al bunicilor

Prima amenda data de Politia animalelor a fost data in Bucuresti, desi structura exista din 2004. Abandonarea unui caine i-a adus unei femei o amenda generoasa.
 
Citeste despre amenda data de Politia animalelor

Programul Prima Casa 2019 a pornit in mod oficial. Prin Prima Casa 2019 romanii (persoane fizice) interesati de achizitionarea sau construirea unei locuinte pot face acum o cerere pentru creditul garantat partial de stat. Bugetul pentru 2019 este de aproximativ doua miliarde de lei. 
 

Drepturile pasagerilor in transportul aerian [2019]. Regulamentul nr. 261/2004 al Parlamentului European si al Consiliului stabileste drepturile pasagerilor in transportul aerian. Daca ai calatorit cel putin o data cu avionul sau daca planuiesti in viitor sa folosesti transportul aerian, atunci trebuie sa stii ca ai o serie de drepturi!
 
Citeste despre Drepturile pasagerilor in transportul aerian [2019]

O dilema de ani de zile se transpune-n bancuri, discutii intre parteneri si dezbateri aprinse: ce faci daca gasesti bani sau lucruri pe strada? Le pastrezi si sper sa nu te caute nimeni? Le predai Politiei? Ne-am gandit sa va oferim raspunsul legal. Asadar, poti sa pastrezi 1000 de euro gasiti pe strada? 
 
Citeste despre Poti sa pastrezi 1000 de euro gasiti pe strada? 

Curtea de Apel Bucuresti a mentinut hotararea Tribunalului Bucuresti din 2018 de a o condamna pe Magdalena Serban la inchisoare pe viata. Aceasta va trebui sa plateasca si daune morale. Va amintim ca, in 2017, Magdalena Serban a ucis o tanara insarcinata aruncand-o in fata metroului, in statia Dristor 1.
 
Citeste detalii despre condamnarea Magdalenei Serban

Parlamentul britanic a respins miercuri seara iesirea din UE fara un acord.  Totusi, votul din Parlament nu a avut nicio valoare legislativa, intrucat UK este programata sa paraseasca UE pe 29 martie 2019 CU sau FARA un acord valabil si implementat de ambele parti. Negociatorul-sef pentru Brexit din partea UE, Michael Barnier, a spus pentru Euronews ca nu va mai exista absolut nicio schimbare in documentul pentru iesirea UK din UE aprobat deja de parti, dar respins de Parlamentul britanic. Ce se intampla cu romanii din Regat?
 
Citeste detalii de ultima ora despre Brexit

Registrul National de Publicitate Mobiliara va inlocui Arhiva Electronica de Garantii Reale Imobiliare (AEGRM), asadar mai jos veti gasi toate formularele necesare si detaliile aferente. 
 

Legea Lorenzin recent intrata in vigoare nu le mai permite acelor copii nevaccinati din Italia sa mai mearga la scoala, anunta BBC. In plus, parintii risca amenzi de pana la 500 de euro. 
 
Citeste despre Legea Lorenzin 

Programul "Prima masina" a fost modificat pentru anul 2019 si introduce noi facilitati. Romanii care vor sa isi achizitioneze un nou autoturism in 2019 prin programul "Prima masina" vor putea face acest lucru supunandu-se unoi noi reglementari.
 
Citeste despre Programul "Prima masina" 2019

Vesti bune pentru bugetarii care au doua functii, in contextul in care acestia ar putea avea parte in sfarsit de concedii duble platite, conform unui proiect de Hotarare de Guvern.
 
Citeste despre concedii duble platite pentru bugetarii cu doua functii

Mamele care intra din nou in concediu crestere copil la mai putin de 12 luni de la revenirea la lucru ar putea primi o indemnizatie mai mare, avand in vedere ca o propunere legislativa de modificare a OUG nr.111/2010 a fost votata favorabil de senatori.
 
Citeste despre indemnizatia de crestere copil 2019

Vesti bune pentru romani, in contextul in care Senatul a votat favorabil in data de 11.03.2019 un proiect care prevede obligativitatea Guvernului de a stabili in fiecare an, pana la data de 15 ianuarie, zilele lucratoare care preced sau succed sarbatori legale pentru care se acorda zi libera.
 
Citeste despre zilele nelucratoare de peste an

Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2019 a fost publicata: Castigul salarial mediu brut se majoreaza
 
Citeste despre Legea bugetului asigurarilor sociale 

Ministerul Muncii anunta ca Guvernul a aprobat, printr-o Hotarare, numarul de bilete de tratament balnear pe care le poate asigura in anul 2019 prin sistemul administrat de Casa Nationala de Pensii Publice. 
 
Citeste despre biletele de tratament balnear prin Casa de Pensii

Agentia Nationala de Administrare Fiscala anunta ca, incepand de vineri, 15 martie 2019, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala din cadrul ANAF vor desfasura actiuni de control. Operatorii economici vor fi, astfel, verificati daca si-au indeplinit obligatia privind dotarea cu aparate de marcat cu jurnal electronic.
 
Citeste despre controalele ANAF in martie 2019

 Este Oficial! Ordonanta de Urgeta a Guvernului nr. 15 din 12 martie 2019, privind prorogarea unor termene a fost publicata in Monitorul oficial nr. 204 din 14 martie 2019. Asadar, potrivit actului normativ, termenul de depunere a Declaratiei Unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale a fost amanat, de pe 15 martie, cat fusese stabilit initial, pana pe 31 iulie.
 
Ministerul Finantelor Publice a pus in dezbatere publica un Proiect de hotarare pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1/2016. Mai exact, se propune modificarea si completarea Titlului VII, privind Taxa pe valoare adaugata.
 

Citeste si: Ministrul Justitiei lucreaza de zor la legea prin care detinutii sa fie despagubiti in tara unde copiii traiesc cu 84 lei lunar

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?
Life Style

De ce Vitamina C Lipozomala este mai eficienta decat cea traditionala?

today24 Apr. 2024
Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Masinile Tesla se ieftinesc, din 2025: concurenta cu Dacia Duster la pret

today24 Apr. 2024
Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024
Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine
Life Style

Ai incredere in terapie cum are terapeutul incredere in tine

today23 Apr. 2024
Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Semnal de alarma? Romanii investesc mai mult in crypto decat la Bursa de Valori Bucuresti

today23 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni
Afla...

Rutina de dimineata a miliardarilor lumii: cum isi incep dimineata cei mai bogati si faimosi dintre pamanteni

today24 Apr. 2024
Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza
Business

Cele mai profitabile afaceri de acasa, pentru cine se pricepe la internet si limba engleza

today24 Apr. 2024
Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii
Imobiliare

Cum recunosti o teapa in imobiliare: verifica asta inainte sa faci actele si sa dai banii

today24 Apr. 2024
Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi
Interviurile Manager.ro

Impresie proasta la interviul de angajare: ce nu le place patronilor sa vada in prima zi

today24 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x