Sinteza Saptamanii: Numar de urgenta pentru asistenta juridica, noua Lege a leasingului si modificari la Codul Fiscal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sinteza Saptamanii: Numar de urgenta pentru asistenta juridica, noua Lege a leasingului si modificari la Codul Fiscal
Sinteza Saptamanii: Numar de urgenta pentru asistenta juridica, noua Lege a leasingului si modificari la Codul Fiscal
de Magda Florea la 11 Oct. 2019
Urmareste-ne pe Google News
codul fiscallegea leasinguluiapiaspvmonitorul preturilor la alimentepolite rcaasigurari rcaridesharinganaffermiericontributii sociale

Va prezentam o sinteza a celor mai importante modificari legislative din toate domeniile de activitate, aparute in ultima saptamana. De asemenea, specialistii nostri va pun la dispozitie analize si materiale informative cu privire la subiectele de interes din plan juridic, economic, social si fiscal.

Directiva Parlamentului European si a Consiliului prin care se instituie obligatia de a proteja denuntatorii din companii sau institutii publice de abuzuri sau represalii a fost adoptata si va fi publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. 
 
Citeste despre Companiile si institutiile publice, obligate sa protejeze denuntatorii de abuzuri
 
Ordonanta Guvernului nr. 43/1997, republicata se modifica pentru ca toate municipiile din Romania sa aiba sosele de centura sau, cum spun initiatorii, "variante ocolitoare" pana in anul 2027.
 
Citeste despre obligatia ca fiecare municipiu din Romania sa aiba sosele de centura sau variante ocolitoare

Incepand de sambata, 12 octombrie 2019, folosirea telefonului si chiar a camerelor de filmat la volan va atrage o amenda de maximum 1160 de lei si 4 puncte de penalizare. In plus, orice alta incalcare a Codului rutier sau a Regulamentului de aplicare a Codului rutier concomitent cu folosirea telefonului va duce la suspendarea permisului pentru o perioada de 30 de zile.
 
Citeste despre amenzile pentru folosirea telefoanelor la volan

Uniunea Europeana a infiintat numarul de urgenta 116000 prin care se ofera sprijin juridic, social, administrativ, psihologic si emotional complet gratuit si, mai important, non-stop pentru toti copiii disparuti. Familiile sau minorii care apeleaza acest numar primesc garantat ajutor.
 
Citeste despre numarul de urgenta 116000

Legea leasingului a fost votata de Senat. Prin acest act se introduce o serie de avatanje pentru datornici, insa putem considera aceste prevederi ca fiind o revenire la normalitate.
 
Citeste despre Legea leasingului 

Iata lista completa cu persoanele juridice amendate de ANSPDCP pentru incalcarea GDPR. Informatiile de mai jos vor fi actualizate de fiecare data cand vor aparea noi raportari facute de institutia din Romania responsabila cu vegherea aplicarii corecte a GDPR in tara noastra.
 
Vezi aici lista completa cu persoanele juridice amendate de ANSPDCP

Utilizatorii de trotineta electrica se vor supune noilor prevederi care urmeaza a fi incluse in Codul rutier, dupa ce la Senat a aparut un proiect de lege care modifica OUG nr. 195/2002.
 
Citeste despre noile reguli pentru utilizatorii de trotineta electrica

Organele fiscale vor stabili din oficiu contributia de asigurari sociale si/sau contributia de asigurari sociale de sanatate pentru persoanele fizice care nu si-au indeplinit obligatia declararii acestor contributii incepand cu anul fiscal 2018, conform unei proceduri aprobata prin OANAF 2547/2019 publicat in M.Of. nr. 800 din 02 octombrie 2019.
 
Citeste despre contributiile sociale stabilite din oficiu

Prin OMFP nr. 2894/2019 publicat in M.Of. nr. 785 din 27 septembrie 2019 au fost aduse modificari si completari Ordinului ministrului finantelor publice nr. 660/2017 privind aprobarea Procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta intre Ministerul Finantelor Publice/organul fiscal central si persoanele fizice, persoanele juridice si alte entitati fara personalitate juridica.
 
Citeste despre noile documente ce pot fi comunicate prin SPV

In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 815 din 8 octombrie 2019 a fost publicata Legea nr. 172/2019 pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Legea nr. 172/2019 va intra in vigoare de la 11 octombrie 2019. Legea are un singur articol care vizeaza modificarea si completarea a doua articole din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Este vorba de modificari aduse TITLULUI VII – Taxa pe valoarea adaugata. In primul rand se aduc schimbari Art. 270. –  Livrarea de bunuri, dar si Art. 316. –  Inregistrarea persoanelor impozabile in scopuri de TVA. 
 

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste faptul ca incepand cu data de 16 octombrie 2019 va demara Campania de plata in avans a fermierilor care au depus Cereri unice de plata in anul 2019. Avansul va fi de maximum 70% in cazul platilor directe si de maximum 85% pentru sprijinul acordat in cadrul masurilor de dezvoltare rurala
 
Citeste despre Campania de plata in avans a fermierilor

In Monitorul Oficial nr. 794 din 01/10/2019 a fost publicat OMFP nr. 3063/2019 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a "Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate".
 
Citeste despre noul formular 112 - cine depune rectificative pentru lunile iulie si august? Termenul pentru depunerea rectificativelor

In Monitorul Oficial 815 din 8 octombrie 2019 a fost publicata LEGEA 169/2019 pentru modificarea si completarea art. V din Ordonanta Guvernului 17/2015 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare si modificarea si completarea unor acte normative. Modificarile legislative aduse de Legea 169/2019 vizeaza si schimbari privind aplicare stampilei.
 
Citeste despre modificarile legislative privind aplicarea STAMPILEI

Ministerul Finantelor Publice si ANAF au anuntat recent ca intentioneaza sa angajeze tineri absolventi pe care sa ii pregateasca apoi la Scoala de Fiscalitate.
 
Citeste despre angajarile la MFP si ANAF

CNAS (Casa Nationale de Asigurari de Sanatate) va fi obligata sa comunice pacientului asigurat lista cu deconturile efectuate pentru serviciile medicale si medicamentele de care a beneficiat in anul precedent.
 
Citeste despre CNAS, obligata sa comunice asiguratilor lista cu deconturile pentru serviciile medicale din anul precedent

Senatul a adoptat proiectul legislativ initiat de senatorul Eugen-Orlando Teodorovici, care prevede scoaterea Directiei Generale a Vamilor din subordinea ANAF si infiintarea unei noi structuri - Autoritatea Vamala Romana - care se va subordona direct MFP.
 
Citeste despre scoaterea Directiei Generale a Vamilor din subordinea ANAF

Mai este doar o saptamana pana la lansarea monitorului preturilor la alimente, a anuntat, sambata, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu. Acesta a precizat ca, incepand cu data de 15 octombrie, consumatorii vor putea compara preturile a pentru 30.000 de sortimente, in lanturile de magazine existente in Romania.
 
Citeste despre monitorului preturilor la alimente

Camera Consultantilor Fiscali (CCF) organizeaza cursuri de pregatire profesionala pentru consultantii fiscali si consultantii fiscali asistenti in perioada 18 – 20 octombrie 2019, anunta institutia pe site.
 
Citeste despre cursurile Camerei Consultantilor Fiscali

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a judecat un recurs in interesul legii prin care arata ca minorii poti fi condamnati sau obligati la a presta munca in folosul comunitatii. Avem, asadar, o noua clarificare a unor prevederi din Codul de procedura penala.
 

In Monitorul Oficial nr. 808 din 4 octombrie 2019 au fost publicate deciziile prim-ministrului Romaniei, Viorica Dancila, privind schimbarea conducerii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF).
 

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) solicita Guvernului, MFP si ASF sa nu modifice Legea nr.132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA). Motivul il reprezinta aparitia dezechilibrelor grave in piata RCA si tarifele care vor creste accentuat pentru toti detinatorii celor 8,2 milioane de vehicule din Romania, indiferent daca sunt persoane fizice sau juridice, anunta institutia intr-un comunicat.
 

Legea care reglementeaza activitatea companiilor de ridesharing va intra in vigoare la 1 noiembrie 2019. Acest termen se apropie cu pasi repezi si peste jumatate dintre soferii Uber nu sunt autorizati, anunta reprezentantii aplicatiei.
 

Compania Daimler, detinatoarea Mercedes-Benz, a anuntat ca proprietarii de automobile apartinand marcii germane vor primi subventii de 3000 de euro pentru instalarea de noi filtre performante si actualizate.
 

Parlamentul din Italia a votat si a redus numarul de membri din Legislativ. Acestia au anuntat ca se va economisi peste 1 miliard de euro cu aceasta masura.
 

Citeste si: Gigantii economiei mondiale in anul 2019 si veniturile lor colosale

 



Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos
Economie

De la ce varsta nu mai ai voie sa ceri bani de la parinti: e rusinos

today19 Apr. 2024
Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase
Comunicate

Cum se foloseste corect un card de credit, pentru cumparaturi, ca sa nu ajungi sa platesti dobanzi uriase

today19 Apr. 2024
Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024
Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Raben Romania lanseaza o noua ruta de transport intre Timisoara si Viena

today19 Apr. 2024
Monedele meme care continua sa creasca (P)
Business

Monedele meme care continua sa creasca (P)

today19 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas
Ultima ora

Tichete gratis de la stat pentru masa de Paste. Doar o cerere e necesara si banii vin la usa prin postas

today19 Apr. 2024
Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene
Ultima ora

Kovesi, sefa EPPO, a dat ordin sa se faca perchezitii la niste functionari publici din Romania: ar fi furat 160.000 de euro din fonduri europene

today19 Apr. 2024
ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul
Economie

ANAF incepe sa dea amenzi de 8.000 - 10.000 lei din octombrie 2024: pe lista neagra sunt comerciantii, ce urmareste Fiscul

today19 Apr. 2024
Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar
Banii tai - sectiune de educatie...

Sfaturi de econonomisire pentru romanii cu salarii si pensii mici: cum sa-ti gestionezi corect bugetul lunar

today19 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x