Statul da fiecarui roman peste 2.200 de lei, daca desfasoara aceasta activitate. Ce trebuie sa faci, ca sa primesti banii cash
agriculturafermieri
Autoritatile din Romania au decis sa stimuleze fermierii sa impadureasca acele terenuri agricole putin productive sau chiar total nefavorabile agriculturii. Pentru aceasta activitate, statul transmite ca fiecare persoana va primi 456 euro/ hectar - peste 2.200 de lei, in fiecare an, timp de 20 de ani.
"Sa remarcam si o veste mai buna, mai ales pentru fermierii care detin terenuri prea putin productive sau chiar total nefavorabile agriculturii. Acum apare o posibilitate de a castiga bani si de pe aceste terenuri, chiar daca nu imediat. Si asta pentru ca proprietarii care isi transforma terenurile in paduri vor primi 456 euro/ hectar in fiecare an, timp de 20 de ani. Nu pare mult, mai ales ca la inceput exista cheltuieli destul de mari cu impadurirea, dar macar in perspectiva terenurile devin "productive".
Asociatia Fermierilor din Romania saluta astfel ideea Ministerului Mediului, o ordonanta de urgenta fiind deja aprobata de Guvern. Banii, adica cei 456 de euro pentru fiecare hectar de padure noua, vor fi incasati anual de proprietar (pentru rolul pe care il are padurea nou infiintata in stocarea carbonului)", conform unei informari venite din partea Asociatiei Fermierilor din Romania (AFR).
Romania trebuie sa indeplineasca un obiectiv ambitios in zona de mediu
"Este adevarat ca nu e un cadou pentru fermieri, ci o obligatie pe care Romania si-a asumat-o la nivel european. Pana la sfarsitul anului 2023, Romania are obligatia sa realizeze lucrari de impadurire si reimpadurire pe 25.000 de hectare, iar intre 2024 - 2026 are obligatia sa realizeze pe alte 31.700 de hectare lucrari de impadurire si reimpadurire" a mai punctat AFR.
Referitor la mersul agriculturii romanesti per ansamblu, membrii AFR atrag atentia asupra celei mai mari probleme: lipsa ploilor, pe care agricultorii inca le asteapta, in conditiile in care nu avem sisteme de irigiatii asa cum ar fi necesar, pentru nu mai depinde de conditiile meteo intr-o masura atat de mare.
"Nu ne ramane decat sa asteptam ploaia, pentru ca sistemele de irigatii in Romania sunt insuficiente. Sigur ca Asociatia Fermierilor din Romania saluta recenta initiativa guvernamentala de modificare a legii irigatiilor, care ar trebui sa permita fermierilor sa-si infiinteze microsisteme de irigare. Dar sa nu uitam termenul "micro", iar asta nu rezolva marea problema - lipsa apei. Este bine, spunem noi, ca vor fi reduse demersurile pe care ar trebui sa le facem intr-o astfel de initiativa. Si aici vorbim de depunerea de catre noi, fermierii, a unei cereri de infiintare a sistemului, urmand ca ANIF sa obtina toate avizele si autorizatiile necesare", a mai transmis AFR.