Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

De ziua Romaniei - dor de casa al romanilor din diaspora

De ziua Romaniei - dor de casa al romanilor din diaspora
de la 30 Nov. 2014
De ziua Romaniei - dor de casa al romanilor din diaspora Tags: interviuitaliaziua nationalaromaniaitalia

Am cunoscut-o pe Mirela in vara acestui an, in Italia, in timpul documentarii pentru cartea "Mamma Mia - calatorii culinare in Italia". La invitatia prietenului meu, artistul plastic Narcis Teodoreanu, stabilit in Italia de mai bine de un deceniu, am dat o fuga la malul Adriaticii. Dupa ce am trecut in revista Lido degli Scacchi, Lido degli Estensi, Lido di Spina, Porto Garibaldi si am facut un popas la Comacchio, o mica Venetia aflata in partea sudica a deltei raului Po, ne-am oprit pentru cina la Cervia, o statiune care seamana ca amplasare cu Mamaia noastra, asezata intre mare si lac.



La 'Ristorante da Duilio' ne-au intampinat glasuri rostind cuvinte cunoscute, romanesti. Accentul si vorba taraganata tradau originea transilvana. O masa de opt persoane ne-a facut sa ne simtim ca acasa si ne-a introdus in ceea ce avea sa urmeze.  

Patronul restaurantului si al afacerii de familie de la Cervia este Mauro Zavagli, un italian care nu are nimic de a face cu spiritul vulcanic ce caracterizeaza majoritatea bărbaților născuți între Marea Tireniana și Marea Adriatica. Din contra, Mauro este un tip calm, calculat, mucalit chiar, care stie si cand si cum sa faca o gluma. Cei trei oameni din bucatarie sunt Rino, Mirko si Diego si vin din Italia, Dalmatia si America de Sud.

Dar cea care este sufletul si motorul „Restaurantului da Duilio” se numeste Mirela Suciu, este o romanca din Tarnaveni si, desi daca o s-o urmariti nu o sa va vina sa credeti, este deja bunica. Mirela este sotia lui Mauro si conduc impreuna o afacere care si in Italia inca se resimte in urma crizei din deceniul trecut, dar cu multa munca, imaginatie si talent reusesc sa tina pe linia de plutire unul dintre cele mai vechi si mai bune restaurante din Cervia.

Intreaga poveste si interviul video cu Mirela Suciu le gasiti aici: GhidEuropean.


Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Manager.ro pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!


Da, doresc să descarc GRATUIT cadoul si să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton
Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare
Top imagine

Comentarii

0 comentarii


Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Top imagine
Newsletter zilnic GRATUIT
Manager de succes - 6 strategii imbatabile
Aboneaza-te la newsletterul Manager.ro si primeste ultimele noutati pe email.

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit  "Manager de succes - 6 strategii imbatabile".

Consilier Managementul Deseurilor

Descarca Alerter Manager.ro



Cele mai citite stiri




Ultimele comentarii



Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.
Din fericire, NU scriem despre
cancan, showbiz, lifestyle sau scandal.

Adauga e-mailul tau pentru Stiri din Romania reala, cu informatii zilnice, articole din economie, politic si administrativ.

Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic.
Advertisement