ING Bank, una dintre cele mai importante banci din topul celor mai mari institutii financiare din Romania, a anuntat ca, incepand cu data de 12 septembrie 2024, va intrerupe serviciul ING Pay, disponibil in aplicatia Home Bank a bancii. In locul acestuia, clientii vor avea posibilitatea sa utilizeze Google Pay sau alte aplicatii de tip portofel electronic acceptate de banca, precum Apple Pay si Garmin Pay, pentru a efectua plati cu telefonul. De asemenea, banca va renunta la o serie de alte servicii si va modifica anumite comisioane.
Clientii ING Bank isi vor putea inrola cardul fizic sau cardul virtual in Google Pay extrem de simplu. O pot face direct din portofelul electronic pe care il au pe telefon sau direct din aplicatia Home’Bank a celor de la ING. Mai intai alegi cardul din “Cardurile mele”, apesi pe “Detalii card”, iar apoi apesi pe “Adauga in Google Pay”.
Dupa ce ai facut asta vei putea plati cu telefonul la comercianti sau vei putea face plati online sau retrageri de numerar de la ATM-urile contactless. Ai grija insa sa nu uiti sa iti setezi telefonul ca solutie de plata cu telefonul.
„Din 12 septembrie 2024, cardurile ING Pay (de debit si/sau credit) se vor retrage din oferta ING Bank, acestea nemaiputand fi utilizate pentru plata cu telefonul de catre utilizatorii Android, pentru plati la comercianti sau pentru retrageri de numerar de la ATM-urile cu functionalitate contactless”, a anuntat banca in urma cu cateva zile.
De asemenea, ING Bank a mai anuntat cu aceasta ocazie ca renunta si la servciul de retragere numerar pe baza de cod. „Pentru ca deja poti efectua retrageri fara card fizic prin functia NFC a telefonului direct de la orice ATM ce are functia contactless, incepand cu iulie 2024, serviciul de retragere numerar pe baza de cod generat din Home’Bank nu va mai fi disponibil”, au transmis reprezentantii bancii.
In plus, ING Bank mai renunta si la Digipass. Astfel, in viitor, singura metoda de autentificare in Home’Bank va fi parola. „Fie ca ai avut toate variantele de digipass pe care le-a oferit ING sau doar iti amintesti vag ca l-ai vazut la altii, afla ca din 15 octombrie 2024 digipassul ING devine istorie. Singura metoda de autentificare si autorizare tranzactii (inclusiv pentru platile efectuate cu cardul pe internet pentru care este necesar sa te autentificam strict) si instructiuni (ex. actualizare date) in Home’Bank devine parola. Daca ai pastrat digipass-ul si il folosesti in continuare, nu are de ce sa te ingrijoreze aceasta schimbare, pentru ca logarea cu parola este la fel de sigura (completata de datele biometrice, daca le preferi)”, mai transmite banca.
Citeste si: Romanilor le-a trecut supararea pe banci? Din ce in ce mai multi isi fac depozite in lei si euro
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Bugetul public, cocosat de salariile bugetarilor si pensiile umflate! Avertismentul sefului Consiliului Fiscal privind taierile de cheltuieli
Salariile bugetarilor si pensiile romanilor apasa greu pe buget. Ministrul Finantelor: Romania trebuie sa-si reduca cheltuielile
Ilie Bolojan: Situatia e complicata. E posibil sa fim nevoiti sa crestem taxe si impozite
Somerii bucuresteni pun mana pe munca - scade rata somajului pe cea mai mare piata a muncii din tara
e-Toro: Un val global de incertitudine determina cresterea randamentelor obligatiunilor
Partenerii nostri
Strategii eficiente de retentie a angajatilor: intre legalitate si atractivitate
Strategii eficiente pentru motivarea angajatilor in 2025
ITM vine in sprijinul angajatorilor si sustine o tranzitie usoara la REGES ONLINE! Ce masuri a luat?
Calendar ANAF: Ce declaratii fiscale se depun in luna iunie 2025
Venituri din arenda: Ce taxe platesti si ce trebuie sa declari la ANAF [Ghid complet]
Pierdere fiscala preluata prin fuziune: Cum se calculeaza impozitul pe profit
Lipsa asigurarii RCA - Raspunderea proprietarului si procedura de sanctionare
Tot ce trebuie sa stii despre cartea funciara si extrasele imobiliare
Te-ar putea interesa si
Salariile bugetarilor si pensiile romanilor apasa greu pe buget. Ministrul Finantelor: Romania trebuie sa-si reduca cheltuielile
Ilie Bolojan: Situatia e complicata. E posibil sa fim nevoiti sa crestem taxe si impozite