Cand au aflat ca Franta si Germania, state cu care aveam relatii diplomatice cel putin cordiale, se opun aderarii Romaniei la Schengen, intreaga tara a luat foc, incepand cu diplomatia autohtona si presedintele ei.
Intr-o emisiune difuzata la TVR, Traian Basescu s-a aratat dezamagit de atitudinea Frantei si Germaniei in problema aderarii la Schengen, reprosand lipsa de solidaritate, distanta si discretia pe care liderii celor doua state le-au pastrat in acest sens.
"Ma asteptam ca macar unul dintre colegii din Consiliu, ori domnul presedinte Sarkozy, ori doamna cancelar Merkel sa spuna: « uite domnul presedinte, eu voi fi impotriva!». N-au facut-o si in Consiliu se vorbeste de solidaritate si intre noi si intre tari. Acest lucru a lipsit din portofoliul celor doua tari" , a declarat seful statului.
Gestul ministrilor de interne ai celor doua tari de a semna o scrisoare prin care solicita amanarea aderarii Romaniei la spatiul Schengen este calificat de presedinte drept incorect si lipsit de respect la adresa celor 22 de milioane de romani.
"Problema nu e intarzierea in sine de aderare la Schengen, problema e actul in sine, abuzul. Ori suntem parteneri egali, ori nu. Precedentul de a se institui un directorat care face cu degetul « tu da, tu nu!» este de neacceptat. Un stat membru care isi realizeaza obligatiile si vine un stat si spune « nu vreau» acesta e pericolul. Astazi se intampla Romaniei, maine se poate intampla unui alt stat mai mic, depinde...", a spus Traian Basescu.
Apoi, romanii sunt suficient de mandri de ei si tara lor pentru a nu sta "ca ramele" in fata "marilor state ale Europei" , a mai adaugat acesta.
Ultimele NOUTATI
Ghidul angajatorului. Cum aleg inspectorii de munca firmele la care vin in control?
De ce sa folosesti dictarea vocala pentru a-ti dubla productivitatea si cum o configurezi corect
Partenerii nostri
[CALCUL] Indemnizatie de hrana bugetari si reglementari cheie
Instructaj SSM pentru studenti aflati in practica - specialistii explica
Vanzare cladiri si terenuri: 42 de dificultati intalnite in practica si modul corect de solutionare!
NIR sau Nota de receptie si constatare diferente: Utilizare, completare si model
Consultanta in afaceri, sub lupa ONPCSB: De ce este expusa riscului de spalare a banilor?
"Spor de femeie" - bonusul absurd care umple conturile barbatilor intr-o companie de stat
De ce se pensioneaza judecatorii la 52 de ani? CSM explica fenomenul si trage un semnal de alarma
Te-ar putea interesa si