Ce va trebuie pentru a reusi in afaceri ? Iata o intrebare care ii framanta enorm pe cei care "se incalzesc" pe margine si isi doresc din tot sufletul sa intre in marele joc al afacerilor.
1. Daca vreti sa reusiti in afaceri trebuie sa fiti obsedat de ceea ce faceti, de ceea ce produceti si vindeti.
Sun Tzu spunea, in urma cu vreo cateva mii de ani, ca "daca iti place ceea ce faci atunci cand muncesti, nu vei simti niciodata ca muncesti". Lucrurile nu s-au schimbat de atunci si pana acum, din acest punct de vedere, absolut deloc.
Aici mai este subliniat un alt adevar in afaceri: nu banii reprezinta factorul cel mai motivant, ci placerea pe care o aveti atunci cand faceti ceva ce va este drag sufletului.
2. Angajati oameni exceptionali in afaceri.
Sigur, ei cer si salarii mari. Dar daca sunt intr-adevar exceptionali in afaceri, ei isi vor castiga singuri salariul dorit.
3. Prezentati clientilor produsul pe care il comercializati sau machete cat mai reale ale acestuia.
Daca e vorba de servicii, oferiti-le gratuit pentru o scurta perioada de timp. Degeaba le veti povesti zile de-a randul clientilor dvs. cat de frumos, de ieftin si de comod este serviciul dvs. Cel mai indicat este sa-i lasati sa interactioneze nemijlocit cu produsul sau serviciul dvs. Aceasta varianta este cea mai convingatoare strategie de vanzare.
4. Fixati-va obiective ambitioase, dar realiste.
Daca nu va veti propune sa ajungeti departe, cu siguranta nu veti ajunge niciodata in topul afacerilor.
5. Intocmiti-va un plan de actiune.
Cu termene stricte. Specificati clar cine, de ce se ocupa si de ce anume are nevoie. Stabiliti recompense pentru realizarea fiecarei etape si sanctiuni pentru nerealizare.
Aplica acum cele mai eficiente strategii de reducere a costurilor pe timp de criza
Dubleaza-ti profitul!
Invata sa-ti gestionezi resursele!
Elimina cheltuielile inutile care iti ruineaza afacerea
6. Fiti originali in tot ceea ce faceti.
Identificati noi modalitati de abordare a pietei in afaceri, oferiti clientilor mai mult fara a le cere bani in plus, cereti enorm de la angajati si furnizori, dar rasplatiti-i cum se cuvine. Incercati tot timpul sa va diferentiati de concurenta prin cat mai multe lucruri bune.
7. Perfectionati-va continuu in afaceri.
Atat dvs., cat si angajatii dvs.
8. Angajati consultanti, dar nu-i ascultati orbeste.
Nu pentru ca ei, consultantii, nu si-ar cunoaste meseria de afaceristi. Ci, pur si simplu, pentru ca dvs. va stiti cel mai bine afacerea si clientii pe care ii aveti.
9. Distrati-va cat mai mult.
Daca venitul la serviciu nu este o distractie, inseamna ca ceva nu e in regula.
In fond si la urma urmei, pentru ce traiti?
Doar pentru foarte multi bani obtinuti cu foarte multi nervi si foarte mult stres?
Sa traiesti inseamna mult mai mult decat sa ai bani, si bani, si bani. Bucurati-va de fiecare minut pe care il petreceti la "volanul" afacerii dvs.
Sa traiesti inseamna mult mai mult decat sa ai bani, si bani, si bani. Bucurati-va de fiecare minut pe care il petreceti la "volanul" afacerii dvs.
Sursa: Afacerilacheie.net
Ultimele NOUTATI
Marcel Ciolacu prevesteste concedieri la stat: Sistemul nu mai poate fi ''incarcat'' cu salariati. Daca mai intindem elasticul, se rupe
Creste puternic numarul firmelor romanesti care intra in insolventa. Peste 7.000 de companii au pus deja lacatul pe usa!
Raport oficial INS - Salariul mediu in Romania este de 5.328 de lei!
Salarii prea mici la privat! 2 din 10 angajati muncesc pe salariul minim. Sindicatele cer majorari salariale, cu acesti bani nu poti sa traiesti decent!
Partenerii nostri
Telemunca pentru o firma din Romania. Ce obligatii are angajatorul roman?
Cele mai noi MODIFICARI din legislatia muncii - explicate pas cu pas, de specialisti
Cyberlaw Elements: Provocari juridice generate de revolutia tehnologica, explicate pe larg
ANAF explica: Cand sunt impozitati banii primiti in plic la nunta. Taxa este de 70%!
Te-ar putea interesa si