Pentru multi dintre noi, savurarea unei cesti de cafea, indiferent de momentul zilei, este o placere la care nu ne dorim sa renuntam. Ca orice subiect, inclusiv aceasta bautura a nascut numeroase controverse.
Nu putini sunt cei care sustin ca aceasta bautura este motivul pentru care majoritatea dintre noi avem un deficit de calciu in organism sau ca aceasta contribuie la instalarea bolilor cardiovasculare. In mod concret, nu exista dovezi in acest sens care sa duca la o ingrijorare generala, atat timp cat persoana care o consuma nu are o recomandare din partea medicului de a evita consumul de cafea.
Fie ca preferi sa consumi prima cana de cafea dimineata facuta la ibric sau ai un espressor automat LatteGo, iata care sunt trei dintre cele mai importante motive pentru care iubim cafeaua si avem nevoie de ea in fiecare zi:
1. Cafeaua contine antioxidanti, magneziu si vitamina B3
Oricat de sanatos am incerca sa ne traim viata, sunt multi factori exteriori care fac sa resimtim din plin problemele create de viata moderna de care ne bucuram in ultimii ani.
Aerul poluat si alimentele pline de chimicale si sarace in nutrienti sunt tot mai greu de evitat si, pentru a ne pastra sanatatea, deseori avem nevoie de ajutor. Fie ca ne cumparam diferite aparate pentru purificarea aerului din locuinta noastra sau din birou, fie ca alegem sa consumam doar alimente bio, de multe ori avem nevoie de suplimente de vitamine si minerale pentru a functiona la parametrii normali.
Boabele recoltate din arborele de cafea contin un numar mare de antioxidanti, de care avem nevoie pentru a lupta cu toxinele din organismul nostru, cele care pot duce, in unele cazuri, la boli grave. In cantitate mai mica decat antioxidantii, regasim in cafea o doza de magneziu si vitamina B3. Acestea ne ajuta la o stare de bine, cu un boost de energie, dar si echilibru in fiecare zi.
2. Cafeaua ne ofera un boost de energie
Datorita cofeinei, ori de cate ori consumam o ceasca de cafea capatam un boost de energie si vitalitate, atat de necesar in zilele aglomerate. Nu de putine ori se intampla ca fix in zilele in care avem cele mai multe taskuri de indeplinit sa ne simtim lipsiti de energie.
Fie ca aceasta vine pe fondul unei perioade incarcate sau ca organismul nostru are o carenta, nu ne permitem luxul de a nu ne finaliza toate lucrurile aflate pe lista de prioritati. Astfel, daca am ajuns la jumatatea zilei si nivelul de energie a inceput sa scada, o ceasca de cafea ne poate ajuta sa ne recapatam vitalitatea.
Conform studiilor, pentru a-i pastra toate proprietatile benefice, aceasta este bine sa fie consumata simpla, fara zahar sau lapte. Totusi, in zilele racoroase de toamna, nu exista motive sa nu consumam ocazional un latte sau un cappuccino.
3. Ne ajuta sa ne concentram
Atunci cand bem o ceasca de cafea, functiile noastre cerebrale sunt stimulate de catre aceasta, lucru ce ne ajuta sa ne concentram si sa ne mentinem atentia un timp indelungat, mult mai usor. Conform studiilor, acest lucru se intampla la aproximativ jumatate de ora de cand am baut-o si efectul poate dura pana la patru ore dupa. Nu degeaba occidentalii aleg sa consume un espresso dupa pranz. Acesta ii ajuta sa isi continue ziua cu acelasi tonus cu care au inceput-o.
Aceasta bautura este iubita de milioane de oameni si nu putini sunt cei care au indragit tot procesul ei de preparare si chiar cultura sa. Asa se explica numarul tot mai mare de coffee shop-uri prezent in toate orasele din tara noastra si nu numai, de unde clientii isi pot cumpara cele mai inedite tipuri de cafea proaspat prajita.
Sursa foto: Shutterstock
Ultimele NOUTATI
Cat costa sa-ti faci minivacanta de Rusalii pe litoral in Romania si in ce conditii stai de acesti bani
Ajutor gratis, de 250 de lei de la stat, pentru milioane de romani. Banii intra pe card
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Partenerii nostri
Ce riscuri iti asumi daca nu inchei un contract cu un constructor
Mentiuni cu privire la transmiterea in Revisal in cazul modificarilor salariale - PROCEDURA
Nicoleta Carciumaru, propusa pentru functia de presedinte interimar al ANAF
Ce este capitalul social si cum se face majorarea sau reducerea acestuia
Scapa de erorile din procesele de payroll cu un soft salarizare
Amenzi GDPR in valoare de 71.900 de euro in primele 4 luni ale anului 2023
Politia Locala va da amenzi si conducatorilor de trotinete electrice, daca nu respecta regulile
Te-ar putea interesa si
Criza energetica n-a trecut. Am iesit din iarna, dar nu vom avea un an usor - avertismentul ministrului Energiei
Salariile profesorilor cresc de la 1 iunie, iar deficitul bugetar mai sufera un soc. Se formeaza o gaura neagra de 2 miliarde de lei