Incaltamintea poate fi aleasa in functie de criterii dintre cele mai variate. Unele persoane iau decizia de cumparare uitandu-se la model si la culoare, in timp ce altele sunt atente la material, cusaturi si alte detalii subtile.
Daca vrei sa cumperi si tu de fiecare data pantofi de calitate, exista o serie de aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare. Mai jos le poti afla pe toate!
Primul indice al calitatii este materialul din care este facut exteriorul incaltarilor. De acesta depinde aspectul pe termen lung al pantofilor, dar si rezistenta lor la temperaturi joase, soare, apa si zapada.
Cel mai bun material este, fara indoiala, pielea naturala. Aceasta este extrem de durabila, pastrandu-si aspectul timp de ani intregi si protejand piciorul de factori externi. Asadar, cumpara ghete dama piele naturala, pentru a te bucura de toate avantajele acestui material ideal.
Desi multe persoane sunt atente la materialul exterior, ele neglijeaza adesea materialul din interiorul pantofilor.
Acesta este si el esential, caci o talpa interioara calitativa pastreaza piciorul uscat, previne transpiratia si mirosurile neplacute si, nu in ultimul rand, permit piciorului sa aiba mobilitatea necesara, mentinand talpa relaxata.
De aceea, este bine sa cauti incaltaminte cu talpa interioara din piele, piele intoarsa, bumbac sau o combinatie intre acestea.
Talpa incaltarilor poate fi prinsa prin lipire sau prin cusatura. Prima varianta nu este mereu cea mai buna, caci lipiciul poate fi de slaba calitate sau aplicat in cantitate prea mica. Drept urmare, fisurile pot aparea la scurt timp dupa prima purtare, iar apa, zapada sau praful pot patrunde prin zonele dezlipite.
Din acest motiv, cel mai bine este sa cauti incaltari cu talpa cusuta. Verifica atent cusaturile inainte sa achizitionezi perechea preferata si asigura-te ca acestea sunt puternice si executate corect. Astfel, vei sti ca te vei putea bucura de noii tai pantofi foarte mult timp de acum inainte.
De cele mai multe ori, calitatea sta in detalii. Un fermoar amplasat strâmb sau fabricat din plastic ce se zgarie si se deterioreaza usor poate trada o pereche de incaltaminte de slaba calitate. La fel si cataramele din aliaje ce ruginesc sau isi modifica nuanta.
De aceea, trebuie sa fii foarte atent la detaliile de acest fel. Alege pantofi cu aplicatii si accesorii din metal rezistent, care nu se deterioreaza in timp.
Daca iti plac pantofii, sandalele sau botinele cu toc, va fi nevoie sa inspectezi putin tocurile inainte sa faci achizitia. Verifica daca tocul este bine montat in talpa. Un toc care se misca (chiar si foarte putin!) iti poate pune in pericol sanatatea picioarelor si a coloanei vertebrale.
Apoi, analizeaza flecurile – acestea trebuie sa fie si ele calitative si, eventual, sa existe unele de rezerva, oferite odata cu perechea de incaltari.
Cand vrei sa cumperi o pereche de pantofi si o probezi pentru prima oara, incearca sa faci cativa pasi, sa te apleci in genuflexiune si sa flexezi piciorul. Ar trebui ca pantofii sa se muleze pe forma piciorului tau si sa ii permita acestuia sa se miste liber.
Multi pantofi creeaza mici senzatii de disconfort, precum o constrangere atunci cand flexezi talpa, o mica jena in zona calcaiului sau in zona degetelor.
Chiar daca agentii de vanzari iti spun ca materialul se va „lasa” dupa cateva purtari si va deveni confortabil, nu se intampla acest lucru de fiecare data. De aceea, este indicat sa cumperi doar pantofii in care te simti bine inca de la inceput.
In final, daca vei tine cont de toate recomandarile de mai sus, vei reusi sa alegi incaltaminte calitativa de fiecare data.
Ultimele NOUTATI
Partenerii nostri
INS: venituri medii in crestere - 8.210 lei pe o gospodarie, respectiv 3.274 lei per persoana
Norme SSM - CONDITII pentru conducerea pe drumurile publice a unui stivuitor
Ce activitati pot presta administratorii, in cadrul unui SRL?
Bune practici in organizarea si arhivarea documentelor: Noutati pentru contabili
Titluri de stat TEZAUR: Se lanseaza o noua editie cu dobanzi neimpozabile de pana la 7%
Demisie dupa prima zi la locul de munca. "Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua respectiva?"
Reducerea programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana: obligatiile angajatorului
Litigiile de munca si drepturile angajatilor: Cand este timpul sa apelezi la un avocat?
Te-ar putea interesa si