Chiar daca nu e prima data cand calatoresti cu avionul si stii deja care sunt regulile companiilor aeriere in privinta bagajelor, pregatirile pentru vacanta iti dau in continuare batai de cap.
De asemenea, oricat de prevazator ai fi, ti se poate intampla sa ramai fara bagaj si sa fii nevoit sa gasesti solutii de ultim moment. Indiferent ca operatorul aerian pierde bagajul sau un alt calator pleaca acasa cu lucrurile tale, sa ajungi la destinatie si sa observi ca nu ai cu tine ce iti trebuie este neplacut. De aceea, ar fi indicat ca in bagajul de mana sa ai lucruri care sa te ajute in situatii neprevazute.
Iata cateva sfaturi pentru pregatirea bagajului, astfel incat sa ai parte de o vacanta fara griji:
Chiar daca poate parea obositor si inutil sa intocmesti o lista cu ce ai nevoie intr-o calatorie, aceasta este, de fapt, cea mai buna metoda de a avea lucrurile sub control. Mai ales daca mergi intr-o vacanta cu familia. Incepe din timp sa iti notezi toate obiectele pe care le vrei puse in bagaj: de la haine (confortabile, elegante, potrivite pentru tipul de calatorie pe care il faci) pana la cosmetice (obiecte de igiena, parfumuri dama, machiaj, sapunul pentru copii, produsele pentru barbierit). Cu o zi inainte, asigura-te ca tot ce ai pus pe lista se regaseste in bagajul de calatorie.
Totodata, este important sa nu lasi pregatirea bagajului pe ultima suta de metri. Pentru a evita situatiile neprevazute, este indicat sa aranjezi lucrurile in bagaj cu o zi inainte de calatorie. Chiar daca ai bilet de avion pentru miezul zilei si crezi ca vei avea timp toata dimineata sa faci bagajul, se poate intampla ca alarma telefonului sa nu sune sau sa fii nevoit sa rezolvi o problema urgenta pentru serviciu, astfel incat sa nu mai ai timp sa pregatesti lucrurile asa cum ti-ai propus.
Bagajul de cala iti permite sa iei cu tine in calatorie toate cosmeticele preferate, insa este important ca acestea sa fie puse laolalta, intr-o geanta speciala. Nu stii cand se poate sparge o sticla de parfum sau cand capacul lotiunii de corp este prost pus si tot lichidul se imprastie peste haine. Pentru a evita astfel de situatii, este mai bine ca toate obiectele lichide sa fie puse in genti pentru cosmetice.
In ceea ce priveste obiectele de valoare, precum bijuteriile sau banii, acestea ar trebui puse in bagajul de mana. Este mai bine sa fii prevazator, decat sa pierzi obiecte importante.
Medicamente, sendvisuri sau alte gustari, cele mai importante obiecte de igiena, lenjerie intima si haine de schimb, incarcator pentru telefonul mobil, laptopul si castile - acestea sunt cateva dintre cele mai importante lucruri pe care ar fi bine sa le ai in bagajul de mana. In plus, este recomandat sa iei cu tine o piesa vestimentara groasa (un pulover sau un fular), pentru ca, de cele mai multe ori, in avion, temperatura este scazuta, iar imbracamintea neadecvata poate fi cauza unui zbor neplacut.
Odata ce bagajul este gata, nu ramane decat sa ajungi din timp la aeroport si sa intri in atmosfera de calatorie.
Sursa foto: Aleksandra Suzi/ Shutterstock
Ultimele NOUTATI
Poate un salariat sa schimbe in instanta rezultatul evaluarii facute de angajator?
Doi giganti mondiali fac angajari masive in Romania, pe salarii mari!
In mod surprinzator, dobanzile la banci scad. Bucurie mare, dar nu pentru creditele noi!
Venituri pasive explicate: Cum sa faci bani fara sa muncesti non-stop?
Partenerii nostri
Cum compensam munca prestata in ziua de sambata? Specialistii explica
Tichete cadou oferite angajatilor cu ocazia Craciunului. Regim fiscal
Concediere individuala vs concediere colectiva - procedura pas cu pas, explicata de specialisti
Prelungirea duratei de amortizare: Care este tratamentul contabil si fiscal?
Ajustare TVA in cazul minusurilor de inventar: Cum se inregistreaza in contabilitate
Proiect ANAF: Bolt, Uber si BlackCab vor trebui sa depuna lunar Formularul 39X
Te-ar putea interesa si