Modele unghii: Tendintele anului 2019 in manichiura si pedichiura

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Modele unghii: Tendintele anului 2019 in manichiura si pedichiura
Modele unghii: Tendintele anului 2019 in manichiura si pedichiura
de Magda Florea la 08 Iul. 2019
Urmareste-ne pe Google News
sanatatemanichiurapedichiurafrumusetebeautyinfrumusetare

Unghiile sunt "cartea de vizita" a unei femei. Fara doar si poate, manichiura si pedichiura vorbesc despre noi mai mult decat putem noi insine sa exprimam prin cuvinte. Insa, daca barbatii vad manichiura si pedichiura doar ca pe o necesitate, femeile fac din acestea un adevarat trend, care, de la an la an, capata noi dimensiuni. Modelele de unghii reprezinta un subiect de interes major pentru multe reprezentante ale sexului frumos, care nu vor ca mainile si picioarele lor sa treaca neobservate.

In sezonul cald, mai mult decat in orice alta perioada a anului, manichiura si pedichiura captiveaza atentia femeilor. Faptul ca purtam incaltaminte decupata la varf, faptul ca ne imbracam in diverse culori si vrem sa stralucim in razele Soarelui la plaja, sau, pur si simplu, sa ne completam tinuta office cu unghii clasice si elegante, ne determina sa ne dorim sa cunoastem cateva modele unghii clasice, modele unghii french, modele unghii gel sau modele unghii cu oja semipermanenta, ca sa avem de unde alege ceea ce ni se potriveste mai bine.

Modele unghii - Forma si lungimea 


Atunci cand vorbim despre modele unghii, ne referim in primul si in primul rand, la forma unghiei. Pana la a aplica o culoare sau o anumita constructie pe patul unghiei, trebuie sa avem in vedere forma unghiei.

Din acest punct de vedere, exista o multime de variante si stilistul de unghii ti-o va sugera pe cea mai potrivita tie, din punct de vedere estetic. Spre exemplu, daca ai degetele groase si scurte, e indicat sa ai o unghie in forma ovala, prelungita. 


In cazul in care degetele tale sunt lungi si subtiri, unghiile patrate se potrivesc cel mai bine.

La fel de importanta este si lungimea unghiei. Aici, vei face alegerea "practic". Pentru ca mainile ne sunt necesare in orice activitate avem, e important ca manichiura sa fie practica, iar pedichiura sa fie una normala. Nimeni nu isi doreste sa aiba unghii foarte lungi la picioare. Sunt incomode si inestetice, daca nu vorbim despre o prezentare extravaganta de moda.

Altfel, e indicat sa optezi pentru o lungime a unghiei in functie de necesitatile tale. De exemplu, daca esti o tanara mamica si trebuie sa stai in permanenta cu bebelusul tau, sa il alaptezi si sa il schimbi, unghiile foarte lungi nu iti vor fi deloc de folos, din contra.

La fel se intampla si in cazul in care practici un sport si ai nevoie sa iti folosesti mainile. Manichiura trebuie sa constea intr-o unghie cat mai scurta.

Poti aplica unghii lungi la diverse evenimente, de scurta durata, dar doar daca te vei asigura ca poti manui obiectele esentiale cu ele, spre exemplu, te poti imbraca, poti folosi telefonul cu usurinta si poti manca folosindu-te de tacamuri fara sa te chinui.


Modele unghii: Ce fel de constructie aplici?


Acum ca am vorbit despre lungime si forma, trecem la capitolul urmator: Ce fel de tehnica aplici?

Exista, concret, trei moduri de a-ti face manichiura si pedichiura: 

1. Unghia naturala (presupune aplicarea ojei sau gelului pe unghia naturala);



2. Constructie cu gel sau cu alte elemente (presupune extensia unghiei naturale, pe un suport, cu gel sau fire speciale, care se usuca la lampa si se pilesc in forma dorita);



4. Aplicare tips (presupune aplicarea unei unghii false din plastic deasupra unghiei naturale, prin lipire).



Modele unghii: Ce solutie aplici pe unghii: oja clasica, oja semi sau gel?


Acum ca stim forma unghiei, lungimea unghiei si am ales tipul de manichiura potrivit noua (pe unghia naturala, constructie gel sau tips), ajungem la capitolul cel mai fascinant: modele de unghii

1. Modele unghii clasice, cu oja

2. Modele unghii cu oja semipermanenta

3. Modele unghii gel

Fiecare categorie presupune un alt tip de manichiura, care necesita o atentie si o ingirjire diferita.

1. Modele unghii clasice









Cand vorbim despre modele unghii clasice, vorbim despre aplicarea ojei pe patul natural al unghiei. Practic, aceasta este manichiura si pedichiura pe care le-am vazut noi la mamele si bunicile noastre. Oja clasica sau lacul se aplica pe unghia curatata si taiata anterior, dupa care se lasa sa se usuce, in general cam 10-15 minute.

Datorita evolutiei industriei frumusetii, exista spray-uri pentru uscare rapida, care garanteaza ca iti poti folosi mainile si picioarele, doar dupa 2 minute de asteptare.

Din punct de vedere estetic, modelele de unghii efectuate prin aceasta metoda sunt destul de variate, desi e nevoie de produse calitative si multa dexteritate pentru a reusi, dar si de rabdare, pentru a astepta sa se usuce in mod natural.

Acest tip de manichiura are avantajul ca se usuca la aer si nu necesita o lampa UV, precum in cazul gelului sau a ojei semipermanente, iar persoanele care au contraindicatii la expunerea la lampa UV sau sunt alegerice la anumite substante din gel, pot folosi oja clasica fara probleme.

2. Modele unghii cu oja semipermanenta







Acum vorbim despre oja semipermanenta. Practic, o inventie destul de noua, care insa a prins la publicul feminin din intreaga lume, intr-un timp foarte scurt.

Insasi denumirea sa, "semipermanenta", ne duce cu gandul la ceva temporar. Evident, orice manichiura/pedichiura este temporara, dar ojra semipermanenta se diferentiaza de gel, care are o durata de viata cel putin dubla.

Practic, oja semipermanenta rezista pe unghie cam doua saptamani, dupa care necesita o intretinere. Avantajul principal fata de oja clasica este ca dureaza mai mult si are o rezistenta mai mare la socuri, la expunerea la apa si umiditate.

Un alt avantaj important este faptul ca oja semipermanenta permite efectuarea unor modele deosebite pe unghii. Faptul ca se usuca repede si bine la lampa UV, oja ii permite stilistului sa efectueze adevarate opere de arta pe unghie. Totusi, loviturile puternice pot stirbi oja, asa ca necesita precautie si acest truc de infrumusetare a unghiilor.

3. Modele unghii gel







Probabil cea mai revolutionara inventie din beauty din ultimii ani, gelul a devenit nelipsit din saloanele de frumusete si din obiceiurile femeilor care vor sa aiba unghii impecabile pentru mult timp.

Gelul este o substanta care se aplica pe unghia naturala, pe tips sau pe constructia cu un alt gel special si se usuca la lampa UV. Principalul avantaj al gelului este ca are o durata de viata de 4-6 saptamani, ceea ce, pentru femeia moderna si ocupata, este o adevarata bucurie.

Dezavantajul este, spun medicii, ca unghia naturala poate avea de suferit dupa 4 sau 6 saptamani in care a fost acoperita de un strat de gel, pe sub care se infiltreaza bacterii ce pot dezvola acolo ciuperci daunatoare intregului organism.

Din acest motiv, medicii recomanda schimbarea la cel mult 4 saptamani a gelului, pentru ca unghia sa fie curatata si dezinfectata.

Modelele de unghii cu gel sunt cele mai variate dintre toate tipurile de manichiura, Iti poti face si modele unghii gel simple, insa farmecul gelului este de a aduce culoare si creativitate unghiilor tale. Gelul sigileaza foarte bine orice obiect aplicat pe unghie, fie ca vorbim de obiecte metalice, de sclipici sau de alte aplicatii, totul ramane fix in gel. 

In special pentru modele unghii Craciun, modele unghii sarbatori sau modele unghii Paste, gelul este ideal, pentru ca acele figurine dragute si mici pot fi lipite de unghie pentru cel putin o luna de zile, fara teama ca vor cadea.

De asemenea, datorita rezistentei exceptionale conferite de gel, se pot face manichiuri absolut spectaculoase, in special pentru evenimentele speciale. 

Pentru ca sunt cele mai dorite modele de unghii printre pasionatele de beauty, vom vorbi mai multe despre unghiile french in randurile de mai jos.

Modele unghii french

Modelele de unghii french reprezinta cea mai versatila manichiura, fiind potrivita pentru orice varsta, pentru orice eveniment, in orice moment al zilei. Unghiile french, in special cele albe, sunt considerate a fi ideale in orice sezon, iar femeile care aleg sa poarte acest model de unghii au un aer ingrijit si sofisticat, debordand de o simplitate aparte.

Avantajul modelelor de unghii french este ca se pot executa pe orice tip de constructie, pe orice lungime si forma de unghie. De exemplu, unghiile french se pot realiza atat cu gel (modele unghii french gel) cat si cu oja semipermanenta (modele unghii french oja semi), atat pe unghia naturala, cat si pe tips sau constructie.

Un alt avantaj al acestor unghii este ca, atunci cand baza unghiei imita culoarea pielii, iar varful este alb, nu se observa atunci cand nu ai mai fost de mult la intretinere si unghia a crescut. Ele continua sa aiba un aspect natural si placut.

De asemenea, poti opta si pentru alte combinatii de culori, dar si pentru aplicarea diverselor "artificii" pe unghii, de la modele pictate, pana la lipirea de mici simboluri.

Iata cateva modele unghii french gel 2019 care te vor cuceri:













Indiferent de tipul de constructie folosit sau de substanta care aduce culoarea sau "briz-briz"ul, cel mai important este ca unghia sa fie curata, taiata si ingrijita. In primul rand, pentru sanatate e necesar sa avem unghiile taiate si curatate, iar mai apoi, pentru ca aspectul fizic poate avea de suferit din cauza unei igiene precare a unghiilor.

Daca nu te decizi ce manichiura sa iti faci, poti face o alegere clasica: modele unghii nude, care presupun aplicarea unei culori uniforme, pastelate, modele unghii french, care nu se vor demoda vreodata si sunt de o eleganta aparte, modele unghii rosii, care iti aduc un plus de feminitate, modele unghii scurte, care sunt foarte practice, dar si modele unghii 2018 si modele unghii 2019 pentru a fi in pas cu moda. Anul acesta, spre exemplu, se poarta unghiile cu aspect natural, dar bine ingrijit si definit, se poarta unghiile de lungie medie, cat mai simple.


Citeste si: O incursiune prin jurnalul Lenutei Ceausescu (III). Astazi, putina aritmetica si panseuri despre evenimentele din decembrie 1989

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Romanilor le-a trecut supararea pe banci? Din ce in ce mai multi isi fac depozite in lei si euro
Financiar-Bancar

Romanilor le-a trecut supararea pe banci? Din ce in ce mai multi isi fac depozite in lei si euro

today27 Apr. 2024
6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri
Business

6 sfaturi pentru a te prezenta impecabil in timpul calatoriilor de afaceri

today26 Apr. 2024
PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024
Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card
Economie

Ce se intampla cu cele 5 milioane de pensii, inainte de Paste: cand intra toti banii pe card

today26 Apr. 2024
Guvernul modifica din nou Codul fiscal:  romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF
Economie

Guvernul modifica din nou Codul fiscal: romanii care au locuinte scumpe se vor trezi somati de ANAF

today26 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)
Business

PEPE inregistreaza o crestere de 15% dupa listare pe Coinbase. In ce directie se indreapta Dogeverse? (P)

today26 Apr. 2024
Pune co-crearea in practica prin Idea Morph
Life Style

Pune co-crearea in practica prin Idea Morph

today26 Apr. 2024
Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate
Business

Top 5 motive pentru ca proprietarii de afaceri si terase HoReCa sa investeasca in acoperiri cu pergole de inalta calitate

today26 Apr. 2024
5 idei profitabile de afaceri in agricultura
Business

5 idei profitabile de afaceri in agricultura

today26 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x