Printre cauzele durerilor de spate cauzate cand stai la birou se numara: postura care pune presiune pe coloana vertebrala, mentinerea unei pozitii incorecte mult timp, lipsa de miscare si spatiul de lucru amenajat necorespunzator. Daca te confrunti deja cu probleme persistente, poarta un corset pentru spate conceput pentru a reduce durerile lombare. De asemenea, iata ce mai poti face pentru a diminua sau a impiedica aparitia disconfortului la nivelul coloanei vertebrale.
Pentru a reusi sa mentii o postura corecta pe toata durata petrecuta la birou, poti aranja spatiul intr-un mod ergonomic. Spre exemplu, partea superioara a ecranului laptopului sau a monitorului ar trebui sa fie la nivelul privirii, astfel incat pozitia capului sa fie una corecta.
Mai mult, modifica inaltimea scaunului sau a biroului, daca este posibil. Cand mainile tale sunt sprijinite de suprafata de lucru, coatele ar trebui sa formeze un unghi cuprins intre 75 si 90 de grade, pentru a avea o buna pozitie a corpului.
Adesea, durerile de spate pot fi provocate de un scaun de birou incomod. Alege un model ergonomic, cu inaltime ajustabila, suport lombar adecvat, material confortabil si, eventual, cu posibilitatea de a regla inaltimea manerelor si tetiera. De asemenea, opteaza pentru un produs mobil si rotativ.
Chiar daca spatiul de lucru si scaunul ergonomic favorizeaza mentinerea unei posturi corecte, trebuie sa acorzi atentie in permantenta modului in care stai la birou. Tine drept spatele si capul, fara a te apleca in diferite directii. In plus, cand te asezi la birou, atat bratele, cat si picioarele ar trebuie sa formeze unghiuri de aproximativ 90 de grade.
Ideal, ar trebui sa iei o mica pauza la fiecare jumatate de ora pentru a intinde si a relaxa muschii. Daca acest lucru nu este posibil, incearca sa faci macar trei pauze in timpul programului de lucru, in care sa realizezi o serie de exercitii fizice usoare.
In cazul unor dureri puternice si constante, iti recomandam sa faci un control de specialitate. Pentru a reduce disconfortul, indiferent de cauza lui, poti folosi orteze, brauri, centuri sau corsete medicale lombare. Consulta specialistii, pentru a-ti indica cel mai bun produs pentru nevoile tale.
Pentru a reduce cat mai mult durerile de spate cauzate de pozitia incorecta la birou sau pentru a le preveni, tine cont de toate sfaturile de mai sus: aranjeaza spatiul de lucru, opteaza pentru un scaun ergonomic, mentine o postura corespunzatoare, fa pauze de miscare si poarta corsete lombare, daca este nevoie.
Referinte:
Kelly Andrews, DC. „Ten Tips for Improving Posture and Ergonomics.” Spine, Spine-Health, www.spine-health.com/wellness/ergonomics/ten-tips-improving-posture-and-ergonomics. Accesat la 28 martie 2022.
„Tips and Tricks to Eliminate Back Pain at Work.” Spine Institute of North America, 24 februarie 2022, www.spineina.com/blog/back-pain-at-the-office/. Accesat la 28 martie 2022.
Ultimele NOUTATI
Raport alarmant: majoritatea firmelor de capital privat din Romania nu mai cred in redresarea economica
Inflatia si instabilitatea politica, principalele temeri ale producatorilor romani
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?
Romania urca in clasamentul avutiei nationale: salt de 4 pozitii pana pe locul 29 in Europa
Partenerii nostri
Incadrarea in munca a persoanelor cu handicap! OBLIGATIILE angajatorilor si amenzile de 50.000 lei
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Plata dividende catre o persoana fizica nerezidenta: Ce obligatii fiscale are societatea din Romania
Reglementarea licentelor de transport: Tipuri si acte necesare
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea
Te-ar putea interesa si
Bitcoin stabileste un nou prag istoric: de ce moneda digitala domina din nou piata cripto
Ce este colectarea selectiva a deseurilor si de ce conteaza pentru mediu si societate?