Sunt recomandate cand incepi sa porti lentile sau daca le folosesti ocazional, in timpul practicarii unui sport sau la evenimentele unde nu vrei sa ai ochelari. Se utilizeaza maximum 12 ore, dupa care se scot si se arunca. De obicei, se vand in pachete de cate 30 sau 90 de lentile.
Avantajoase din punct de vedere financiar, lentilele de contact potrivite pentru purtarea zilnica se inlocuiesc o data la doua saptamani, la o luna sau la trei luni, in functie de specificatiile producatorului. Se poarta doar in timpul zilei, apoi se curata si se pastreaza in recipiente speciale. Cele cu purtare extinsa pot fi tinute atat ziua, cat si noaptea, ins? nu este recomandat sa dormi cu ele.
Se schimba o data pe luna si se pot purta in timpul zilei si noaptea. Materialul din care sunt construite, silicon-hidrogel, permite o transmisibilitate a oxigenului superioara.
Lentilele moi sunt mai comode si au un timp scurt de adaptare, insa costul este mai mare si nu sunt potrivite pentru toate tipurile de afectiuni oculare. Sunt confectionate fie din hidrogel, fie din silicon-hidrogel.
Prima categorie este recomandata persoanelor cu ochi sensibili sau uscati. Un dezavantaj este numarul mic de ore pe zi (8-10 ore) in care lentila poate fi purtata. In schimb, lentilele moi din silicon-hidrogel pot fi purtate o perioada mai indelungata (pana la 30 de zile). Acestea nu sunt potrivite celor care au ochi uscati
Sunt recomandate pentru majoritatea problemelor de vedere, in special pentru persoanele cu dioptrii mari sau cu tulburari de vedere complexe, cum ar fi ectazii corneene. Printre dezavantaje se afla acomodarea mai indelungata si rigiditatea, care poate determina lentila sa alunece de pe cornee.
Lentilele hibride sunt o combinatie intre cele moi si cele dure. Pot reprezenta o alternativa pentru persoanele care doresc confortul unei lentile moi si claritatea uneia dure. Consulta medicul pentru a-ti spune ce tip de lentila va da cele mai bune rezultate in cazul tau.
De asemenea, sunt si alte tipuri de lentile, cum ar fi cele cosmetice (de schimbare a culorii ochiului), cele speciale pentru ochi uscati sau cele terapeutice, recomandate si supervizate de medic. Un alt criteriu de diferentiere este dimensiunea: exista lentile cu diametrul mic, corneene, si lentile sclerale, mai mari.
Indiferent de tipul de lentile de contact care sunt potrivite pentru tine, asigura-te ca le utilizezi corespunzator si folosesti solutii speciale de ingrijire si depozitare. Mai mult, nu utiliza lentilele impreuna cu alte persoane si cere ajutorul medicului oftalmolog pentru orice problema aparuta.
Ultimele NOUTATI
Mediul privat isi revine? Scade puternic numarul firmelor care isi suspenda activitatea
Oficial! Se dau salarii compensatorii pentru acesti angajati din Romania
Fondatorul 5 to go readuce la viata un brand legendar din comunism: surpriza care va rescrie istoria
Greu de crezut? Un scaun de birou ergonomic poate face un angajat mai productiv!
Partenerii nostri
Desfiintarea unor posturi. Procedura, etape, conditii
Dreptul la pensia privata din Pilonul II. Cum, cand si in ce mod se poate retrage suma depusa?
Accesul in REGES ONLINE pentru angajatori. Aspecte esentiale, explicate pas cu pas
Obligatii fiscale pentru medici: Ghid ANAF privind impozitul pe venit si contributiile sociale
PatrimVen: Ce este, cum functioneaza si cine are acces la datele tale
Contractul de mandat: Care sunt obligatiile unui administrator
Cum functioneaza tichetele de masa: Ce sunt, cine le emite, ce spune legea
Te-ar putea interesa si