Topul celor mai frumoase targuri de iarna din Europa

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Topul celor mai frumoase targuri de iarna din Europa
Topul celor mai frumoase targuri de iarna din Europa
de Magda Florea la 02 Dec. 2018
Urmareste-ne pe Google News
targuri de craciuntarguri de iarnatarguri europadestinatii vacantaturismcalatorii

Iarna si-a intrat in drepturi in toata Europa, aducand deja ninsori si temperaturi scazute in foarte multe regiuni. Este vremea ceaiului cald baut in lumina focului semineului si momentul in care toti cei dragi se reunesc in jurul mesei, celebrand Sfintele Sarbatori si savurand cele mai alese bucate traditionale. Dar mai este vremea pentru ceva: pentru targurile de iarna.

Tragurile de iarna se organizeaza in toate marile orase ale Europei, si, de la an la an, tot mai multi oameni se lasa cuceriti de farmecul lor si de atmosfera unica pe care o regasesc acolo. Milioane de beculete colorate, figurine ingenioase, lumini, miros de brad, bulevarde intregi cu magazine si specialitati culinare, asa s-ar putea deschire in cateva cuvinte cheie punctele de interes de la targurile de iarna.

Desigur, aici putem gasi si obiecte vestimentare specifice sezonului rece: blanuri naturale, manusi, pantofi de piele, dar si articole traditionale reprezentative pentru zona in care se organizeaza targul. Noi am alcatuit un top al celor mai populare targuri de iarna din Europa, cu principalele lui puncte de atractie.

1. Festivalul Up Helly Aa, din Lerwick, orasul scotian din Insulele Shetland

 
Programat in ultima zi de marti din ianuarie, evenimentul celebreaza civilizatia vikingilor prin concerte de muzica traditionala si o parada cu torte la care participa peste 1000 de pasionati ce poarta costume vechi. Aici sunt asteptati turisti din intreaga lume, pasionati de istoria veche si de vremurile in care vikingii erau stapanii marilor si pamanturilor. Festivalul este o demonstratie de forta si de autenticitate, care iti da impresia ca traiesti vremuri apuse de sute de ani. 
 
Up Helly Aa este o traditie care a aparut in anii 1880. De atunci, festivalul a fost un eveniment anual in calendarul Shetland. Festivalul a fost anulat de-a lungul timpului doar de trei ori: in 1901, la moartea reginei Victoria, intre 1914-1919 din cauza Primul Razboi Mondial si intre din cauza 1940-1948 celui de-Al doilea Razboi Mondial.
 
De asemenea, acestea au fost amanari, dupa cum urmeaza: in 1900, timp de doua saptamani din cauza gripei, in 1936, doua saptamani din cauza mortii lui George V si 1965, o saptamana din cauza mortii lui Winston Churchill.



2. Tagurile de Craciun de la Valkenburg, din Olanda

Olanda isi intampina turistii intr-un stil gotic, aici fiind asteptati oamenii pasionati de natura si de apropierea cu aceasta, oamenii carora li e par fascinante conceptele de pestera si intorcerea la origini.
 
De pe 16 noiembrie pana pe 23 ianuarie, sute de standuri sunt raspandite prin tuneluri si pesteri sapate in dealul Valkenburg. Aici se gasesc sculpturi in stanca si o capela din secolul 18 in apropierea carora sunt puse in vanzare produse de artizanat si preparate culinare traditionale.

 

3. Helsinki, o alta destinatie cu targuri de iarna spectaculoase

 
Turistii sunt asteptati in Finlanda, intr-unul dintre cele mai spectaculoase targuri de iarna din lume. Aici, spiritul iernii si Craciunului pare mai viu decat in oricare alt oras, dat fiind faptul ca Tarile Nordice sunt recunoscute pentru temperaturile foarte scazute, dar si pentru farmecul aparte pe care il dau iernii, organizand si amenajand orasele intr-un stil desprins parca din povestile fratilor Grimm.

Cele aproximativ 100 de standuri amenajate in apropierea strazii istorice Aleksanterinkatu, trasata de la inceputul secolului 19, sunt inspirate din traditia finlandeza. Vinul de sezon se numeste Glogi si este condimentat cu migdale si stafide si, uneori, chiar si cu un strop de vodca.

 

4. Carnavalul de la Koln, Germania

 
O destinatie mai accesibila romanilor care nu vor sa calatoreasca prea departe este Germania. Carnavalul de la Koln a inceput pe 11 noiembrie, dar abia pe 28 februarie incep cu adevarat festivitatile cu petreceri publice in timpul carora se suspenda orele de inchidere pentru cluburi si baruri. 
 
Traditia ii face pe participanti sa se adune purtand costume si masti la Neumarkt, in centrul orasului. In duminica festivalului, elevii din oras organizeaza parade in toate cartierele, iar cele mai intalnite costume sunt cele ale Printului, Taranului si al Fecioarei. Carnavalul, ale carui origini organizatorii spun ca vin din 1823, se incheie in 2019 pe 5 martie.

5. Targul de Craciun din Aachen, Germania

 
In fiecare an, la Aachen, pietele din jurul catedralei orasului si din jurul primariei se transforma intr-un paradis de lumini si de culori, de sunete si mirosuri specifice Craciunului. Cei mici au propria distractie in Aachen – pot vorbi cu Mos Craciun, el intampinandu-i cu bratele deschise pe copiii cuminti, care abia asteapta sa-si gaseasca cadourile sub brad.
 
Turistii pot vizita spectaculosul targ de iarna din Aachen in perioada 25 noiembrie – 30 decembrie.

6. Targul de Craciun din Tallinn, Estonia

 
Targul de Craciun din Tallinn aduna anual peste 200.000 de vizitatori. Targul de Craciun are loc in vechea Piata a Primariei, unde se vand obiecte de artizanat, vin fiert, varza murata, ciocolata calda si unde vizitatorii pot sa admire sculpturi imense de gheata, dar si un brad ornamentat special.
 
Targul este deschis in perioada 28 noiembrie – 7 ianuarie.

 

7. Targul de Craciun din Bruxelles, Belgia

 
Targul de Craciun din Bruxelles are loc in piata centrala, Grand Place. Turistii pot gasi multe atractii, iar tarabele sunt pline de bunatati, de la traditionalele bauturi si pana la ciocolata belgiana, atat de gustoasa! Un lucru interesant la Targul de Craciun din Bruxelles este ca turistii pot urca in roata gigant plasata in piata centrala, pentru o priveliste de neuitat: 55 de metri de la sol, in schimbul a 7 euro de persoana. Un patinoar imens este deschis toata ziua pentru turistii care vor sa se distreze alaturi de cei mici.
 
Turistii sunt asteptati sa viziteze targul de Craciun din Bruxelles, Belgia, in perioada 29 noiembrie – 5 ianuarie.

8. Targul de Craciun din Madeira, Portugalia

 
Deschis din 26 noiembrie pana in 26 decembrie, targul de Craciun din Madeira este unul dintre cele mai interesante locuri in care spiritul sarbatorilor se impleteste cu activitati inedite, care nu vor lasa turistii sa se plictiseasca.
 
Astfel, pe langa casutele specifice, de unde turistii pot cumpara o multime de cadouri, localnicii strabat in noaptea de 23 decembrie toate strazile orasului si, in plus, aici sunt temperaturi destul de ridicate (18 grade Celsius), astfel ca sarbatorile de iarna se fac ... in tricou.


 

9. Targul de Craciun din Manchester, Anglia

 
Targul de Craciun din Manchester este cel mai mare targ de Craciun din Anglia. A fost primul Targ de Craciun din Regatul Unit si a ajuns pana in prezent la peste 9 milioane de vizitatori, anual. Turistii sunt asteptati in Manchester cu peste 300 de standuri cu preparate traditionale, bauturi din toata lumea si o multime de suveniruri.

Pe langa cumparaturi, turistii care viziteaza Targul de Craciun din Manchester au parte de diverse spectacole stradale, asta spre deliciul copiilor, dar si de un parc de distractii.
 
Targul de Craciun din Manchester isi asteapta vizitatorii in perioada 24 noiembrie - 24 decembrie.

 
Desigur, lista poate continua cu targurile de Craciun din Viena, Berlin, Praga, Salzburg sau Paris, care insa sunt cele mai aglomerate destinatii pentru acest tip de turism. Anual, aici vin milioane de oameni sa savureze atmosfera europeana a Sarbatorilor de Iarna si sa faca cumparaturi in unele dintre cele mai luxoase si exclusiviste magazine din lume.

Chiar daca sunt aglomerate si se poate sta minute bune la coada pentru a cumpara un suvenir, marile orase europene reprezinta o experienta care trebuie incercata macar o data in viata in perioada targurilor de iarna.

Citeste si: Klaus Iohannis, interviu in presa austriaca: Romania poate exercita Presedintia Consiliului UE in pofida disputelor politice interne
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

4 din 10 bugetari din Romania spun ca merita salarii de cel putin 1.500 de euro
Companii

4 din 10 bugetari din Romania spun ca merita salarii de cel putin 1.500 de euro

today19 Mar. 2024
Ghidul angajatorului. De ce este vitala monitorizarea timpului de lucru al salariatilor?
Companii

Ghidul angajatorului. De ce este vitala monitorizarea timpului de lucru al salariatilor?

today19 Mar. 2024
Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency
Comunicate

Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency

today19 Mar. 2024
S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara
Economie

S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara

today19 Mar. 2024
Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii
Financiar-Bancar

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii

today19 Mar. 2024
Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e  si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul auto

Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori

today19 Mar. 2024
In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari
Economie

In Romania muncesc in jur de 5 milioane de oameni, peste 1,2 milioane sunt bugetari

today19 Mar. 2024
Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora
Stiri IT 2022, Tenhologie si Gadgeturi, Telefoane Mobile

Diferite tipuri de notebook-uri si avantajele acestora

today18 Mar. 2024
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency
Comunicate

Primii speakeri anuntati la GPeC SUMMIT 20-21 Mai & start la inscrieri in programul GPeC Proficiency

today19 Mar. 2024
S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara
Economie

S-a dat legea care te poate lasa fara pensie: cine e in pericol sa ramana pe dinafara

today19 Mar. 2024
Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii
Financiar-Bancar

Probleme neasteptate cu e-Factura: ce piedici au mai descoperit patronii

today19 Mar. 2024
Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e  si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori
Noutati auto 2022 - stiri din domeniul...

Marea teapa cu masini electrice: la teste s-a aflat ca autonomia reala e si cu o treime mai mica decat cea promisa de producatori

today19 Mar. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x