Investitiile-n actiuni nu musca!
investitii actiunipiata animale companiecastig bani
Dupa 1989, numarul romanilor care au animale de companie a crescut precum blana unui ciobanesc mioritic. Statisticile arata ca, in tara noastra, 11,5 milioane de animale de companie au stapani de bucurat.
Potrivit datelor firmei de cercetare de piata Euromonitor, una din doua persoane de la noi are un animal favorit, un asa-zis... pet.
Estimarile arata ca, in acest an, romanii vor cheltui vreo 750 de milioane de lei pe hrana si ingrijirea animalelor de companie, fie ele caini, pisici, iguane, canari, papagali sau pestisori de acvariu.
Ca de fiecare data cand cineva cuantifica valoarea unei piete, este nelipsita remarca referitoare la putinatatea veniturilor romanilor.
In ciuda acestui fapt, in pofida scaderii veniturilor disponibile pentru consum, piata de ingrijire si piata produselor alimentare pentru animale de companie a stat tantosa ca un cocos care a pus ochii pe gaina plimbata, pana de curand, de o duduie facuta efemer oarecum celebra de cel care i-a fost sot.
750 de milioane de lei pentru hranirea si ingrijirea animalelor de companie?
Cineva care cumpara plante de apartament, produse pentru gradinarit sau animale de companie, de ce nu ar simti satisfactii similare vazand ca actiunile unei companii pe care le-a cumparat cresc, dau roade?
Recent, Institutul National de Statistica a anuntat ca, in totalul cheltuielilor facute de gospodariile din Romania, educatiei i-au fost alocate 0,4 procente, iar investitiilor, inclusiv (pe undeva la coada) in actiuni, numai 0,3 procente.
In acelasi timp, o analiza realizata, la inceputul anului, de XTB Romania arata ca o jumatate de milion de romani sunt investitori potentiali in actiuni.
De ce isi doreste cineva un animal de companie? Pai, spune insusi termenul... In primul rand, ca sa aiba cine sa-i tina companie, cine sa-i tina de urat. Cumperi animalul, il vaccinezi, il doctoricesti, ii cauti partener.
Asadar, investesti in el si te bucuri sa-l vezi cum creste, te bucuri si ca a facut pui care pot fi valorificati. Asadar, pasiunea pentru animale de companie, investitiile in acestea, pot aduce un castig cat se poate de palpabil.
La fel este si cu investitiile-n actiuni, mai ales ca, spre deosebire de unele animale de companie, investitiile-n actiuni nu musca...