Ciocnirea civilizatiilor. Se doreste islamizarea Europei?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ciocnirea civilizatiilor. Se doreste islamizarea Europei?
Ciocnirea civilizatiilor. Se doreste islamizarea Europei?
de Magda Florea la 28 Feb. 2019 Exclusiv
Urmareste-ne pe Google News
imigranti romaniaemigrareislamislamizaremigratie

In prezent, Europa se confrunta cu o situatie delicata, rezultata in urma exodului masiv de imigranti musulmani, care se indreapta in numar urias catre Batranul Continent. Sute de mii de islamici au ajuns deja in tari europene, in timp ce un numar considerabil nu a reusit sa paseasca pe pamant european, pierzandu-si viata pe traseleele ilegale de fortare a frontierelor.

Imigratia islamica ridica trei probleme fundamentale statelor europene

Din punctul meu de vedere, acest fenomen al imigratiei in masa a cetatenilor islamici ridica trei mari probleme de ordin geopolitic, pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, care sunt tinta „asediului uman”.
 

Problema nr. 1: De ce vin musulmanii in numar mare in Europa, chiar daca in tarile lor este pace?

 
 In primul rand, vorbim despre o problema delicata, care face referire la scopul venirii lor aici. Am putea raspunde simplu la aceasta intrebare, precizand faptul ca tarile de provenienta ale acestor oameni se afla in conflicte armate, sau traverseaza o perioada nefasta din punct de vedere economic, traiul acolo devenind insuportabil. 
 
Cand avem in vedere aceasta motivatie, putem sa ne gandim la state precum Irak sau Siria. Si putem avea dreptate, viata in aceste tari este incerta si periculoasa. 
 
Insa de ce patrund in Europa, odata cu valul de imigranti, si cetateni musulmani care provin din tari dezvoltate ale Orientului Mijlociu, cu economii stabile si care nu se afla in conflicte armate?  
 

Problema nr.2: Cum vom convietui in armonie cu un popor care isi impune principiile prin orice mijloace si cu orice pret?

 
A doua problema o reprezinta religia. Fara sa facem judecati de valoare, putem afirma fara indoiala faptul ca Biblia propovaduieste alte valori decat Coranul, cartea de capatai a musulmanilor.
 
In timp ce Biblia sugereaza adeziunea la religie pentru slavirea lui Dumnezeu si a lui Iisus Hristos, prin invatamnite si predici, islamul are o religie care se impune prin forta si ale carei norme sunt foarte riguroase. Islamicii cred ca singurul Dumnezeu este Allah si il slavesc pe Mohammed, pe care il considera trimisul Domnului pe Pamant. 
 
Statele europene militeaza pentru mozaic cultural, religios si ideologic, insa acest ideal poate fi infaptuit doar cu buna intentie a tuturor cetatenilor. In momentul in care patrunde pe acest pamant o civilizatie care nu este deschisa la concepte noi, moderne, care isi doreste sa se impuna cu orice pret si care considera ca este detinatoarea adevarului absolut in privinta religiei, am putea fii martorii unui razboi al civilizatiilor, poate chiar materializat intr-un adevarat conflict armat.
 
Dincolo de faptul ca civilizatiile occidentale si lumea islamica nu par a putea gasi o solutie de convietuire in plan religios, dat fiind caracterul total intolerant al doctrinei islamice, probleme se vor ivi si in plan politic, fiindca si aici, musulmanii au propria identitate pe care si-o impun fara „negocieri”.
 
Samuel Huntington spunea intr-un interviu ca: "In acest moment, Islamul este cea mai putin toleranta dintre religiile monoteiste" Intoleranta religioasa ar putea constitui o problema atat in interiorul lumii islamice propriu-zise sau la granita dintre aceasta si alte civilizatii, cat si in Statele Unite sau in tari europene: Islamul este a doua religie in Germania si in Franta si a treia in Marea Britanie si America. 
 
Samuel Huntington abordeaza si o problema pe care nu trebuie sa o scapam din vedere: celebrele atacuri teroriste asumate de ISIS, o grupare jihadista care isi doreste impunerea religiei islamice, si care ucide in numele lui Allah.
 
Huntington releva ca atacurile orchestrate de Osama bin Laden, printre alte efecte, au revigorat identitatea de natura civilizationala, atat in Occident, cat si in Islam. In aceeasi masura in care a incercat sa ii ralieze pe musulmani intr-un razboi impotriva Occidentului, bin Laden a redat lumii occidentale simtul unei identitati comune, necesare pentru derularea efortului de aparare in fata noii amenintari. 
 
In contextul acestei discutii cu privire la revirimentul framanta-rilor identitare, Huntington citeaza un poet laureat al Premiului Nobel, care afirmase ca Islamul reprezinta cea mai persistenta forma de monoteism intr-o lume care accepta din ce in ce mai mult pluralismul. 
 
Este ceea ce semnala, de altfel, si Jean Baudrillard atunci cand afirma ca „intreaga lume se confrunta cu un proces de fragmentare si dezradacinare, chiar si Rusia si China. Exista o singura exceptie: Islamul. Islamul se diferentiaza ca singura provocare la adresa indiferentei si a relativismului cultural care traverseaza lumea.“
 

Problema nr. 3: Populatia islamica va fi majoritara in Europa in urmatoarele decenii

 
A treia mare problema este constituita de principala consecinta pe care ar putea-o avea acest fenomen: islamizarea. 
 
Dincolo de discutiile religioase si abstracte privind notiunile de bine si rau asociate fiecarei credinte, demografia Europei s-ar putea modifica radical ca urmare a acestei schimbari de teritorii. Europa este un continent cu populatie preponderent imbatranita, rata de fertilitate in familiile europene fiind de aproximativ 2 copii, in timp ce musulmanii au in medie 4-5 copii. In consecinta, in urmatorii ani, europenii risca sa ajunga in minoritate in raport cu refugiatii.
 
Un scenariu de "migratie puternica" elaborat de  Pew Research Center ia in calcul ca afluxul record de refugiati catre Europa intre 2014 si 2016 va continua pe termen nedefinit cu aceeasi compozitie religioasa (in principal musulmani), suplimentar fluxului obisnuit de imigratie. In acest scenariu, musulmanii vor ajunge sa reprezinte 14% din populatia Europei pana in 2050 — aproape triplu fata de procentul actual — dar chiar si asa, numarul musulmanilor va fi sensibil mai mic decat cel al crestinilor si persoanelor fara religie care vor ajunge in Europa.
 
De asemenea, cunoscutul geograf roman Simion Mehedinti. In lucrarea “Politica de vorbe si omul politic”, el stabileste un paralelism intre cresterea populatiei si vitalitatea unui stat, intre numarul locuitorilor unei tari si forta politica a tarii respective. "Puterea natiunilor creste si scade dupa cum creste si scade populatia lor“. 
 
Astfel, in timp ce Europa tinde sa devina noul „pol de putere” al lumii, invazia lumii islamice ar putea destabiliza acest lucru.
 
Este oare acest fenomen dirijat pentru scopuri scrise in fruntea listelor pe agendele politice ascunse ale celor mai influenti oameni de pe Pamant? 
 
Probabil ca da ... fenomenul imigratiei poate fi privint din perspectiva unei posibile dorinte de schimbare a lumii. 
 
Ce ma face sa cred acest lucru? In special, spontanietatea fenomenului. Desi razboaiele din zonele de conflict precum Irak sau Siria au fost declansate cu multi ani in urma, cetatenii acestor tari au inceput abia acum sa paraseasca zonele respective.
 

Sa analizam, de exemplu, situatia razboiului din Siria

 
Razboiul civil din Siria a inceput la 26 ianuarie 2011. Ca parte a valurilor de demonstratii antiguvernamentale si revolutii din tarile arabe, protestatarii din Siria cer libertate politica, manifesteaza impotriva sistemului dictatorial uni-partinic perpetuat in timpul conducerii tarii de catre presedintii Hafez si dr.Bashar al-Assad, impotriva hegemoniei membrilor sectei alawite, apropiati de familia Assad, in guvern si conducerea armatei si a organelor de securitate, impotriva somajului, a coruptiei si a incalcarii drepturilor omului in tara.
 
La manifestatiile in masa, autoritatile raspund cu cu focuri de arme, arestari si bombardamente focalizate pe cartierele si localitatile rebele, care formeaza cea mai fierbinte zona de conflict militar de pe Glob. 
 
Manifestatiile si actele de rascoala s-au extins in intreaga tara, la ele participand musulmani suniti (care reprezinta circa 73% din populatia Siriei) religiosi si laici, si membri ai minoritatilor, mai ales kurzi (si ei, musulmani suniti, dar nu arabi).
 
Razboiul e intretinut de diverse factiuni: Regimul Sirian si aliatii internationali ca Iran, Rusia si Hezbollah, Rebelii, respectiv Armata Siriana Libera si Fortele Siriene Democratice Kurde sustinute de SUA si statele membre NATO, Gruparile jihadiste salafide precum Frontul al-Nusra si Statul Islamic al Irakului si Siriei (Daesh), precum si alte grupari sustinute de Turcia si Arabia Saudita. 
 
Din septembrie 2015, Iran, Rusia si Hezbbolah sprijina regimul sirian impotriva gruparilor rebele si teroriste. SUA conduc o coalitie impotriva teroristilor si fortelor guvernamentale siriene. Turcia e implicata din 2016 sprijinind opozitia siriana, ocupand nordul Siriei luptand impotriva kurzilor.
 
Organizatiile internationale au acuzat regimul sirian, ISIS si rebelii risieni de incalcarea drepturilor omului si comiterea unor masacre.
 
 Au fost initiate multe tentative pentru incheierea armistitiului, dar fara succes. Atacurile chimice atribuite guvernului sirian au starnit reactii internationale precum si interventia militara americana asupra tintelor regimului sirian, escaladand tensiunile diplomatice dintre Statele Unite ale Americii si Federatia Rusa.
 
De ce este important sa avem aceste informatii? Fiindca cea mai mare masa de imigranti o reprezinta sirienii. Cel putin patru milioane de cetateni sirieni au emigrat din Siria din cauza razboiului civil, fiind cei mai multi imigranti sirieni din ultimii 25 de ani, conform unui raport realizat de ONU.
 
Este foarte plauzibila teoria conform careia acesti cetateni parasesc Siria din cauza conflictelor din zona, insa este foarte posibil ca aceste miscari de mase de oameni sa fie dirijate cu un anumit scop. Care ar putea fi acesta? 
 
In opinia mea, asa cum am mentionat si mai sus, Europa devine din ce in ce mai puternica, o adevarata amenintare pentru marile economii ale lumii, precum SUA sau China.
 
 Pe de alta parte, Batranul continent si-a pastrat, in divrsitatea sa multietnica, identitatea fiecarei natiuni, iar statele convietuiesc pasnic, in toleranta si acceptare. O asemenea unitate, precum si apartenenta majoritara la crestinism ar putea reprezenta o amenintare si o forta care s-ar putea impune cu usurinta in fata tendintelor venite din exterior cu anumite scopuri.
 

Transformarea europenilor intr-o rasa metisa

 
 
Astfel, aducerea maselor de imigranti in statele europene, ar putea crea destabilizare sociala, o data prin cultura diferita, conceptiile despre viata si existenta total opuse, prin religia agresiva, prin politica proprie, dar si prin crearea unei noi rase umane: denumita de specialisti „rasa metisa”.
 
Conform dictionarului, rasa metisa este rezultanta a contactului dintre doi parteneri sexuali, barbat si femeie, de rase diferite. Practic, rasa metisa in acest moment al istoriei care ar putea controla in viitorul apropiat Europa, va fi constituita din occidentali si refugiati musulmani.
 
 

Planul Kalergi, deja pus in aplicare? "Omul viitorului va fi de rasa mixta"

 
 
Aceasta teorie a fost enuntata in 1922, de catre Richard Coudenhove Kalergi (1894 – 1972), fondatorul miscarii „Pan–Europeana” de la Viena, care viza crearea Noii Ordini Mondiale, bazata pe natiuni federale conduse de Statele Unite ale Americii.Integrarea europeana ar fi fost primul pas in crearea Guvernului mondial. Amploarea fascismului in Europa suspenda planul criminal pentru o perioada de timp.
 
Kalergi este, practic, „tatal” Maastrichtului si al multiculturalismului. Noutatea planului sau nu este acceptarea genocidului ca mijloc de atingere a puterii ci aceea de a impune crearea speciei metise (subumane in viziunea lui) care, datorita caracteristicilor psihologice majoritar negative, garanteaza toleranta si acceptarea „rasei nobile” in varful ierarhiei.
 
Conform raportului „Population division” („Divizarea populatiei”) difuzat in ianuarie 2000 de catre Natiunilor Unite la New York, se reitereaza ideea amestecarii raselor asa cum o gandise Kalergi: „Emigrari la schimb: o solutie pentru populatiile in declin si imbatranite. Europa ar avea nevoie de 159 de milioane de imigrati pana in 2025.”
 
El afirma, fara jumatati de masura, ca este absolut necesara amestecarea popoarelor europene cu rasele asiatice si de culoare pentru a crea o turma multietnica fara calitate, fara valori, usor de dominat si de manipulat de elita conducatoare.
 
 „Omul viitorului va fi de rasa mixta. Rasele si clasele de astazi vor disparea treptat ca urmare a eliminarii spatiului si timpului. Rasa eurasiatica-negroida va fi rasa viitorului, similara la aspect cu vechii egipteni si va inlocui diversitatea popoarelor si indivizilor. (…) Ne-am propus sa transformam europenii intr-o rasa metisa. 
 
Pentru inceput, spune Kalergi, se va elimina democratia statelor membre ale Europei Unite: guvernantii alesi de popor nu vor mai avea nicio putere de decizie pe plan national, apoi poporul insusi se va amesteca cu celelalte rase astfel incat rasa alba va fi inlocuita treptat cu rasa metisa – cel mai usor de dominat de elita conducatoare – rasa pura a albilor.
 
„Ne confruntam cu cea mai periculoasa revolutie din istoria omenirii: revolutia statului impotriva omului. Ne confruntam cu cea mai grava idolatrie din toate timpurile: zeificarea statului” („Totaler Mensch – totaler Staat” adica „Omul Total – Statul total” – Richard Coudenhove Kalergi )
 
Kalergi proclama abolirea dreptului popoarelor la autodeterminare, urmarind tinte concrete: eliminarea natiunilor de sine statatoare prin stimularea miscarilor etnice separatiste siincurajarea imigrarilor in masa pentru ca numai asa Europa poate fi  controlata de o elita!Europenii trebuie transformati intr-o rasa mixta omogena, formata din albi, negri si asiatici.
 
O alta etapa a planului sau este cea privitoare la eliminarea principiului egalitatii tuturor in fata legii si evitarea oricarei critici la adresa minoritatilor. Legile trebuie sa protejeze aceste principiii extraordinare pentru ca prin ele se vor reprima masele.
 
Kalergi caracterizeaza metisii astfel: subumani, subspecii, cruzi, infideli, usor de dominat si de manipulat. Conform opiniei sale, metisii pot fi creati constient deoarece sunt indispensabili consolidarii puterii elitei superioare.
 
Credinta ca oamenii albi din Europa ar trebui amestecati cu africani si asiatici,  ca identitatea nationala trebuie anihilata, ca toleranta si nediscriminarea intre indivizi diferiti si rase diverse trebuie intelese si practicate constant, sunt teme ce stau astazi la baza tuturor politicilor comunitare. 
 
Paradoxal, pentru serviciile prestate, exista chiar si un premiu: Premiul European Coudenhove Kalergi – acordat o data la doi ani unui european care a excelat in promovarea planului criminal. Pe scurt, politicile planului Kalergi au fost si inca mai sunt baza politicilor guvernamentale oficiale care vizeaza genocidul popoarelor Europei prin tolerarea si acceptarea imigratiei in masa. Daca ne uitam in jurul nostru, planul Kalergi pare a fi pe deplin infaptuit.
 
Casatoriile interrasiale produc anual mii de tineri de rasa mixta: „Copiii de Kalergi”. Europenii, prin articolele promovate in mass-media, sunt invatati sa renunte la originile si identitatea nationala Fiecare trebuie sa vada acest adevar, ca integrarea europeana a ajuns la genocid. 
 
Daca nu reactionam, Kalergi nu s-a putut impaca cu propria-i etnie; el a fost produsul unei familii mixte ( tatal – Singura modalitate de impacare cu propria sa etnie a fost aceea de a construi planul diabolic al „rasei mixte”, promovandu-l ca normalitate si nu ca exceptie. G.Brock Chisholm, fostul director al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), demonstreaza ca a invatat bine lectia lui Kalergi cand afirma: „Ceea ce oriunde in lume ar trebui sa se aplice este nelimitarea nasterilor si casatoriilor mixte si asta cu scopul de a crea o singura rasa intr-o lume unica care depinde de o autoritate centrala”.
 
Fara a face discriminari, este firesc ca rasele sa interactioneze si sa ia nastere noi oameni, creandu-se noi rase, problema pe care o subliniez eu intervine in momentul in care aceste miscari de populatie sunt inexplicabil de mari. Practic milioane de musulmani au ajuns in doar doi ani in Europa.
 
In Romania, de exemplu, in prima jumatate a anului au fost depuse 900 de cereri de azil, cu 55% mai putine fata de perioada similara a anului trecut.
 
Referitor la tara de origine, cei mai multi solicitanti de azil provin din state precum Irak, Siria si Iran, iar cele mai multe cereri au fost depuse la centrele din Timisoara si Bucuresti.
 
Situatia sta cu totul si cu totul diferit in tari din Vest, precum Germania. Aici, numarul refugiatilor este mult mai mare, ajungand anual si la cateva sute de mii, dat fiind faptul ca musulmanii in cea mai mare parte, opteaza pentru a se refugia in Occident.
 
Numai in luna ianuarie a anului 2018, 350.000 de persoane au traversat Marea Mediterana pentru a ajunge in Europa, fata de aproximativ 219.000 in 2014.
 
Este deja evident ca aceasta rasa metisa, prin caracteristicile ei negative, ar reprezenta o masa de manevra a marilor puteri si ar permite ca lumea sa fie orchestrata de o societate exclusivista, a elitelor. Astfel, Europa ar deveni o tabla de sah a marilor puteri ale lumii, care ar transforma acest teritoriu dupa bunul lor plac.
 
 

Care ar putea fi solutiile acestor probleme?

 
 
Acceptarea de care da dovada Europa consider ca este un aspect pozitiv, insa felul in care se manifesta, are foarte multe hibe. Ar fi discriminatoriu sa respingem prin masuri legislative sau chiar prin forta cetateni, indiferent de nationalitatea, religia si cultura lor, atunci cand se afla in primejdie.
 
Insa nu putem sa riscam destabilizarea continentala si individuala, prin acceptarea fara filtrare a persoanelor care vin in aceste valuri de imigranti.
 
De exemplu, cred ca politicile statelor ar trebui sa fie mai riguroase in verificarea identitatilor si activitatilor reale ale celor care tind catre statutul de refugiat, fiindca au existat cazuri in care printre oamenii intr-adevar aflati la nevoie, s-au strecurat si teroristi.
 
Atacul terorist din august 2018 de la Barcelona atrage atentia asupra faptului ca amenintarea terorismului este in crestere in Europa si afecteaza toate tarile de pe continent, a subliniat ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto.
 
"Este evident pentru toata lumea ca exista o legatura intre migratia ilegala si terorism", a declarat seful diplomatiei ungare pentru agentia publica de presa.
 
Europa trebuie sa se apere si sa garanteze securitatea europenilor, a punctat ministrul. In acest scop, este nevoie de intarirea frontierelor Schengen ale Europei si de schimbarea politicii Bruxellesului cu privire la migratie, a explicat Szijjarto.
 
De asemenea, barbatul care si-a detonat incarcatura explozibila in Manchester Arena, ucigand astfel 22 de persoane si ranind cel putin 59, este Salman Abedi, in varsta de 22 de ani. El este s-a nascut intr-o familie de refugiati din Libia, care venise in Marea Britanie pentru a scapa de regimul Gaddafi.
 
Si Germania sta pe "un butoi de publere". Seful serviciului german de informatii interne, Hans-Georg Maassen, declarand in 2017 ca aproximativ 1.600 de potentiali teroristi jihadisti se afla in prezent in Germania.
 
Responsabilul german a facut acest anunt in timpul unui Congres al politiilor europene, desfasurat la Berlin. El a evidentiat cresterea galopanta a numarului posibililor teroristi, numar care la finele anului trecut era de aproximativ 1.200.
 
Dintre cei circa 1.600, in categoria celor "periculosi" se regasesc 570. Alti 360 sunt inclusi in categoria "relevanti", adica persoane despre care autoritatile au indicii ca au intentia de a se alatura jihadistilor in actiuni in strainatate sau in Germania.
 
In fiecare zi sunt identificate intre doua si patru piste concrete privind un posibil plan de comitere a unui atentat in Germania, a mai precizat Hans-Georg Maassen, care conduce Biroul Federal pentru Protectia Constitutiei (BfV, contraspionajul german).
 
El a mai subliniat ca aceste riscuri - cu care se confrunta nu doar serviciile de securitate germane - sunt efectul unui complex de factori ce s-au accentuat in ultimii ani, inclusiv crizele din Orientul Mijlociu si afluxul de migranti.
 
Intre 70% si 80% dintre migrantii care cer azil in Germania nu prezinta un document valid de identitate, a precizat in continuare seful serviciului german de informatii interne, el ilustrand astfel dificultatea identificarii potentialilor teroristi.
 
Aceste lucruri reliefeaza doar o Europa care este luata prin surprindere in fata unui val urias de persoane mobilizate sau nu de catre anumite forte, in calatorie.
 
Fara politici solide care sa ajute la selectarea mai atenta a persoanelor care capata statut de refugiati, statele europene risca, chiar si in cazul in care acest fenomen al imigratiei nu este dirijat, sa se destabilizeze, fiindca un numar atat de mare de cetateni cu valori opuse de ale noastre, sunt dificil de integrat in societate si necesita eforturi strategice si financiare uriase, din partea tuturor.
 

Ce am putea face noi, ca simpli cetateni?

 
Dincolo de recomandarile la nivel institutional, cetatenii de rand trebuie sa aiba si ei o anumita atitudine, generata de aceleasi principii enunatate mai sus: acceptarea selectiva. Nu putem sa discriminam persoanele cu statut de refugiat, doar din acest motiv, insa atunci cand decidem sa ajutam acesti oameni, de exemplu sa le oferim gazduire sau sume de bani, alimente, imbracaminte, ar fi indicat sa avem o atitudine prudenta si sa apelam la ajutorul autoritatilor. 
 
Primariile, asistentele sociale si sectiile de politie ar trebui consultate atunci cand vrem sa interactionam intr-o maniera atat de profunda cu oameni ce pot reprezenta un pericol, daca ne starnesc suspiciuni printr-un anumit comportament sau limbaj.
 
Pe de alta parte, putem sa abordam o atitudine neutra. Nici sa nu ne implicam in vreun fel in comunitatile acestea de oameni, dar nici sa le facem vreun rau, printr-o actiune intentionata, la nivel fizic, psihologic sau verbal.  
 
Toti oamenii au dreptul la viata, la libertate, toti merita sa li se respecte demnitatea umana si sa fie acceptati in diverse societati, insa e necesar un efort sustinut si din partea lor, sa paseasca pe taramul european cu perspectiva deschiderii gandirii si acceptarea noutatilor inerente de aici.

Citeste si: Bilantul Justitiei: Cazurile de dare de mita au crescut cu peste 34%. Se incearca politizarea sistemului judiciar

Sursa foto: pexels.com
Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati
Companii

5 Lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand alegi un card cadou de Paste pentru angajati

today25 Apr. 2024
Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica
Economie

Credite online, garantate de stat, pentru plata chiriei, nunta si chiar masina second hand: vezi aici conditiile ca sa iei banii cu dobanda mica

today25 Apr. 2024
Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!
Companii

Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!

today25 Apr. 2024
Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online
Banii tai - sectiune de educatie financiara

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online

today25 Apr. 2024
Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)
Business

Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)

today25 Apr. 2024
Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA
Companii

Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA

today25 Apr. 2024
Avem peste 1,2 milioane de bugetari in toata Romania: unde lucreaza cei mai multi angajati la stat
Ultimele stiri economice

Avem peste 1,2 milioane de bugetari in toata Romania: unde lucreaza cei mai multi angajati la stat

today25 Apr. 2024
Astepti musafiri de Paste? Iata cum sa fii o gazda buna, fara sa te epuizezi si fara sa iti fie rusine sa spui NU
Analize

Astepti musafiri de Paste? Iata cum sa fii o gazda buna, fara sa te epuizezi si fara sa iti fie rusine sa spui NU

today25 Apr. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!
Companii

Doteaza eficient si igienic spatiile sanitare ale afacerii tale!

today25 Apr. 2024
Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online
Banii tai - sectiune de educatie...

Cum sa-ti rotunjesti salariul, stand pe telefon sau laptop: idei de facut bani online

today25 Apr. 2024
Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)
Business

Investitorii PEPE isi redirectioneaza fondurile catre aceasta prevanzare noua (P)

today25 Apr. 2024
Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA
Companii

Cumperi de pe Temu si Shein? E ANCHETA MARE in acest moment in ROMANIA

today25 Apr. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
x